Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan segítsek a hugomnak...

Hogyan segítsek a hugomnak elfogadni a helyzetet?

Figyelt kérdés
apa randizik egy ideje egy novel,aki nagyon aranyos én kedvelem,de a 9 éves hugom utálja ot pedig semmi oka rá.apával nem beszél én pedig nem akarom,hogy velem se beszéljen,de nem tudom,hogy magyarázzam el neki ezt az egészet úgy,hogy ne utáljon meg.
2012. okt. 11. 16:58
1 2
 1/13 agi91babe ***** válasza:
85%
Igazából itt apukádnak kellett volna már egy olyan kapcsolatot kialakítania a húgoddal, hogy el lehessen neki mondani dolgokat. A kisgyerekek is megértenek mindent, nyugodtan el lehet nekik magyarázni, hogy apának miért van barátnője. Anyukátok nem tudna segíteni ez ügyben? :)
2012. okt. 11. 17:07
 2/13 A kérdező kommentje:
sajnos anya már nem tud.
2012. okt. 11. 17:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyukátok már nem él?Jaj,nagyon sajnálom.

A húgodról pedig annyit,hogy neki még új ez a helyzet,nehéz elfogadnia az új nőt,aki anyukátok helyébe lépett.Sajnos,ez szerintem teljesen érthető.Az a baj,hogy a húgod,még kicsi ahhoz,hogy megértse a helyzetet,viszont ahhoz,hogy egyszerűen minden feltűnés nélkül elfogadja túl nagy.Talán egy mozi/otthoni DVD-popcorn mellett,elmondhatnál neki,mindent a szerelemről,és hagyhatnád,hogy a válladon sírjon.

Hány éves vagy?Fiú v. lány?

2012. okt. 11. 17:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

most valószínűleg, az játszódik le a húgodban, hogy az új nő az anyukája akar lenni... apud bevezette egyáltalán? Vagy csak hazaállított, hogy amúgy már egy ideje együtt vannak?

Idő kell, hogy feldolgozza ezt. Ülj le vele beszélgetni, mondja el, hogy mi bántja igazán. Nem a nőt utálja, hanem a kialakult helyzetet!

2012. okt. 12. 00:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem neked kéne lépni hanem apukátoknak és a barátnőjének.
2012. okt. 13. 17:21
 6/13 A kérdező kommentje:
de oket meg sem hallgatja.próbáltam azóta beszélni vele,de aztmondta nem akarja,hogy bárki más az anyukája legyen,és szerinte mi nem szeretjuk anyát.nem tudom hogyan értethetném meg vele,hogy az a no sosem lessz az anyánk.
2012. okt. 13. 18:01
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Azt kéne megértetni vele, hogy a nő nem az anyja akar lenni, hanem édesapátok nem egyedül vágyik megöregedni, az ember társas lény, szüksége van valakire.

Én megpróbálnám, hogy a nő mondja ezt el 3 mondatban, hogy nem az anyukáját akarja pótolni vagy helyettesíteni, hanem az apját boldoggá tenni.

2012. okt. 14. 03:09
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez baromi nehéz helyzet.

Időre van szüksége a húgodnak, és valahogy ezt meg is kéne adni neki.

Saját példámból tudom, nekem azt volt nehéz elfogadnom, hogy a szüleim nincsenek együtt, és látni nem akartam az új nőt. Pedig nem személy szerint VELE volt bajom, hiszen őt nem is ismertem, hanem a helyzettel. Pedig később rájöttem, hogy nagyon jó fej, csak épp nekem a válás fájt.

Idő-idő-idő!

Nem tudom, hogy együtt is laktok-e vele, vagy mi a helyzet. Itt apukádnak van fontos szerepe, neki kell folyamatosan biztosítani a húgodat afelől, hogy nagyon szereti.

Attól ne félj, hogy Téged megutálna, ez nem lesz így, szeretgesd Te is őt! Még kicsi, és nehéz a gyász, a veszteség.

Lehet, hogy egy szakember (gyermekpszichológus) bekapcsolása is jó lenne idővel.

Nem tudom, mikor történt, de részvétem Édesanyád miatt!

2012. okt. 17. 17:02
 9/13 A kérdező kommentje:
koszonom.o még nem lakik velunk,de lehet,hogy hamarosan bekoltozik,ez egy kicsit a hugomtól is fugg.kissé engem is zavar,hogy itt fog lakni,errol a hugom még nem is tud.megértem ot,de ha apának fontos akkor valahogy meg kell békélnunk vele.
2012. okt. 17. 17:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

hát nem lehet könnyű..:(

Hány éves vagy? fiú lány?

menj el vele sütizni,v ahova szeret ketten.

és beszéld meg vele,hogy anyu már nem él ( részvétem amúgy),

és nem akar az anyukánk lenni,hanem apu is vágyik a szerelemre,egy kapcsolatra. ismerjük meg,biztos kedves,normáls.. de apukátoknak kellett volna ezt felvezetni,hogy egyedül érzi magát,szeretne már egy kapcsolatot. ilyenek:)

2012. okt. 17. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!