A gyerekemen hogyan tudok segiteni?
Az a baj ,hogy most elég sok család van ilyen helyzetbe,bele értve engem is lakáshitelünk majdnem a duplájára nőtt!
Vannak adósság rendező hitelek! Azt hiszem a Budapest banknál! De nem, tudom én a helyetekbe Mernék e,még egy kölcsönt a nyakamba venni!
Rá kell járni az önkormányzat nyakára segélyért,lehet ,hogy 1* it adnak de az is valami!
Szia!
Én 13 éves lány avgyok és mi is egyik napróla másikra élünk nagyon régen voltunk ilyen helyzetben.
/Bár azt nemértem 1 év alatt valyon mi miatt csökent az anyagi helyzetetek/De ha ennyire érett akor tudja,hogy ez nektek is miylen érzés.Figyelj szerintem csináljatok minnél több porgramot EGGYÜT esti séta (ingyenes) szabadstrand (ingyenes) biciklizés(ingyenes) dvd-és ingyenes annyi mindent leeht eggyüt csinálni és így kicsit terelitek a figyelmét a dolgokról mond neki h tudod h tudja milyen helyzetben vannak,de Neki ezzel nemkell foglalkozni Ti majd megoldjátok hiddje el neked régen is voltatok ilyen helyzetben de kijutottak belőle (mond nei ezt).De ha internetetek van akkor nem lehet olyan nagy a gond szerintem.Én is önelló vagyok tudom a pénz fogalmát feltudom becsülni és nem olyan vagyok mint néhány társam.Az osztályomba olyan gazdag emberek járnak (az egész városban a top10 gazdagok) és rossz még hallgatni is egész nap h napi 10ezret elköltenek a tescoba,aldiba és egyéb helyeken,de ez a minimum,rossz h elmegyek hozzájuk és azt látom h egy kiskosár teli 1000-2000-5000 ezer forintokkal és abból kivesz egy "kis" pénzt és modndja h ja ez mindig itt van ha nics pénz de venni szeretnénk valamit :( én meg hazamegyek és hallgatom h milyen helyzetben vagyunk és csokira ugy adnak pénzt h összeszedik az aprót.Az a jó h anyuék próbálják úgy csinálni h nekem ne tűnjön fel milyen a helyzetünk.Szóval én azt ajánlom h minnél több családi program :)
13 éves vagyok:
Bocs ha hülyeséget mondok:
Ha a kajára vesztek fel hitelt akkor azt a hitelt is kell fizetni nem??NEm lett volna értelmessebb kicsit visszafogni és mondjuk túruscsuszát meg ilyenekt enni egy ideig.Legalábbis én így gondolom.Most így hitel van hitel hátán ami rosszabb mint más dolog.
sajnos önkormányzatnál segélyért kell kuncsorognod
tudom mennyire megalázó és szomorú dolog ez, de gyermekdért meg kell tenned
bemész a szociális osztályra, és elmondod a problémád
ls akkor ők megpróbálnak segíteni.
Mindketten dolgoztok és lemegy minden pénz a törlesztőrészletekre? Vagy mit csináltok a pénzzel? Mire kellett ahitel? azokat amire felvettétek nem lehet eladni? Vagy áruhitel volt? Akkor megteheted hogy nem fizted a törlesztőt, max nem lesz tv, akármi
inkább költsd a pénzt villanyra meg élelemre, mint törlesztőre
A Karitászhoz meg a Máltai szeretetszolgálathoz lehet fordulni bármikor segítségért (étel+ruha kérdésben) illetve biztos vagyok benne hogy a helyi plébános is szívesen segít pl egy tanszergyűjtésre a helyi hívők segítségével a fiadnak hogy megkönnyítsék a tanévkezdést.
A fiadat pedig azzal talán tudod vigasztalni, hogy néhány év múlva ő is tud majd segíteni ha diákmunkát vállal. Addig meg lehet hogy a környéken lakók adnak neki is valami kis munkát mondjuk fűnyírás, és így kaphat egy kis zsebpénzt.
Tudom milyen helyzetben vagytok. Nekünk is volt olyan, hogy kiválogattuk azokat a ruhákat amiket nem hordtunk már és eladtuk turkálóba mert be kellett fizetni a villanyszámlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!