Mit tehetek? 14/L
Nézd Kérdező, pedig előbb-utóbb tudomásul kellene venned, hogy apád párja apádnak kell, hogy megfeleljen, és nem neked. Lehet persze háborút folytatni, csak hát ezzel azt kockáztatod, hogy az apád is önmagad ellen hangolod, a békétlenség-keltőket senki sem díjazza.
Ha neked nem tetszik apád feleségének az értékrendje, egyet tehetsz, hogy te majd nem olyan értékrendű párt választasz önmagadnak, a saját életedben.
(egyébként az öltözködésben egyszerűbb lenne megmondani neki, hogy te a visszafogottabb stílust kedveled, és kész, valószínűleg fel fogja fogni)
Most végiggondoltam, milyen kamasz-panaszokat szoktam itt olvasgatni a tizenévesektől:
Miért nem alhat nálunk a barátom, mi köze hozzá a szüleimnek hogy kivel járok, mi közük hozzá hogy nemi életet élek,mi közük hozzá, hogy tetkót/piercinget/fültágítót akarok, az én testem nekik nincs közük hozzá, stb..
Volt még olyan is, hogy de szemetek a szüleim, miért mennek nélküle koncertre, velem már semmi gond nincs, nem zavarnám őket.
Szóval van egy olyan képzetük, hogy a szülő a gyerekcsinálás után egy rabszolga-robot lett, aki megszűnt embernek lenni, feleségnek-férjnek, ne legyenek vágyai, párkapcsolata, stb, egyetlen amit tehet, hogy a gyermekei ellátása után hasoncsúszva megkérdezi a csemetét, hogy milyen iPodot vehet neki, mit szeretne.
Én a másik oldalon vagyok, elváltam, most új kapcsolat alakul. Nekem fontos, hogy az illető elfogadja azt, hogy én "csomagban" vagyok, és nekem továbbra is az első helyen állnak a gyerekeim, na de ha az igényeik ki vannak elégítve, akkor nekem ne más mondja meg, hogy kihez bújhatok hozzá este, kit öleljek meg.
19: Persze, ez fontos.
Egy ismerős mesélte kiakadva, hogy családi összejövetelen egy hölgyike azzal köszöntötte a család egyik kiskamasz tagját (minden előzmény nélkül, csak úgy és nem a párjának a gyerekét, csak rokont!!!), hogy: Pár hét és akár pofon is vághatlak.
Célzás volt arra, hogy pár hét múlva esküvő és akkor a családhoz tartozik.
Na ha egy ilyet mondana bárki az én gyerekeimnek, akkor repülne mint a szél. Alkoholista, láncdohányos aki telefüstöli a lakást, büdös és mosdatlan férfi nekem eleve kizárt, tehát a gyerekeimnek ilyen panasza nem is lehet..
Azt nem is várnám el, hogy szeressék egymást, de a kölcsönös tiszteletet meg kell adniuk egymásnak.
Szóval ha a gyerekeknek nem lenne konkrét panasz az illetőre vagy csak olyan mondvacsinált kötözködős, akkor azért nem rúgnám ki. Viszont a gyereket elővenném, hogy tervezi-e, hogy bármikor is fiút hoz a házhoz, szeretné-e, ha elengedném szórakozni a választottjával, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!