Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez a kamaszkor miatt van? És...

Ez a kamaszkor miatt van? És mit tehetek ellene? 14L) :

Figyelt kérdés

Mostanában egyre kedvetlenebb vagyok, semmihez nincs kedvem,és suliban is az uncsibb órákon, nincs türelemem üllni, mind másat csinálnék, mindent firkálok, de persze mikor leckét veszünk, akkor figyelek, és azt metg is tanulom.

Ez az egyik dolog. Régebben a suliban visszahúzódó voltam, nagyon csendes, és ez azthiszem azért volt, mert volt(van) 3 lány az osztályban, akik azt hiszik hogy övék a világ, mindenkit lenéznek, a baráti körükbe csak olyat fogadnak aki olyan mint ők, és nagyon gonoszak, velem többször kitoltak, de én próbáltam velük is kedves lenni, lehet hogy féltem is tőlük, de mostmár nincs ez a probléma, mert nincs velem bajuk, de ettől még ugyanolyan nagyszájú libák. Gondolom ezért nincs önbizalmam. Nincs nagyon sok barátnőm, de azért vannak igazi barátaim akikben megbízom, és nagyon jól kijövünk. De nehezen nyílok meg valaki előtt, és néha azt érzem hogy én egy jelentéktelen lány vagyok, és nem kellek senkinek. Az osztályban van 2 jó barátnő, akik mindent tudnak egymásról összetartanak, és olyan jól elvannak. A téli vakáció után az egyikük elfog menni a suliból, és a másik barátnője megkért, hogy nem üllnék-majd mellé. És igen-t mondtam, de félek hogyelőtte sem fogok megnyílni, és nem tudok majd kibontakozni, és uncsinak fog tartani, mert általában az én baráti körömben kis vidám humoros lány vagyok. De szeretnék vele is jó barátnő lenni.

Szerintetek? Mit tegyek hogy kibontakozzam, ne legyek szégyenlős, és vidám legyek? Egyszerűen nem megy.

Mikor unatkozom, anyukám aztmondja hogy olvassak, meg matekozzak, de egyszerűen nem tudom elővenni, lusta vagyok, semmi kedvem olvasni. Nem tudom miért.

Légyszi írjatok tanácsot, mit tehetek?

Ez a kamaszkor?

2011. okt. 21. 18:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

lehet!

nyugi én is kedvetlen vagyok mindenhez de én azért mert szerelmes vagyok!

és most hátvégé semmi kedvem nem lesz! :(

te nem vagy szerelmes!

2011. okt. 21. 18:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok most szerelmes, ebben is nagyon fura vagyok, mikor megtetszik valaki, akkor nagyon örülök, és reménykedem hátha összejön vlmi, mint a barátnőimnek, de aztán az jut eszembe, hogy nagyon fiatal vagyok, nem kell ez nekem, mert nincs mit csináljak egy baráttal, és megijedek. Szóval...
2011. okt. 21. 18:50
 3/6 anonim válasza:

Hm. Én is hasonlóan viselkedem, nem nagyon tudok megnyílni mások előtt.

Néhány éve még nagyon zavart a dolog, nem volt az ég világon semmi életkedvem, a barátnőimmel azért elvoltam, de máshoz nem is szóltam, minden napot végigszorongtam, és úgy éreztem, hogy értelmetlen ilyen kis jelentéktelen lényként élni ebben világban, ráadásul kényszeresen meg akartam felelni mindenkinek.

Kellett pár év ahhoz, hogy felfogjam, hogy a világ teljesen más, mint ahogyan elképzeltem. Rájöttem, hogy lehetetlen úgy élni, hogy az ember mindent komolyan vesz(na jóóó... még most is gyakran esem ebbe a hibába). Nem kell azon aggódnod, hogy esetleg unalmasnak talál, mert akkor csak a folytonos szorongást fogja látni rajtad. Egyszerűen légy önmagad... Ne másoknak akarj megfelelni, hanem magadnak.

Nem mondhatom azt, hogy változz meg, főleg, hogy nem is ismerlek, és egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz(lehet, hogy csupa hülyeséget hordok össze:D) .

Szóval csak lazíts egy kicsit, vagy valami :D

14L

2011. okt. 21. 19:07
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszodat! Igén én is túl komolyan veszek mindent, nem tudok annyit hülyeskedni, mint ezek a lányok az osztályban. Ők folyamatosan nevetgélnek, szórakoznak, én csak ülök ismétlek, és uncsizok, pedig én is szeretnék szórakozni, megnyílni. Sokat segítettél a válaszoddal, és megpróbálok egy kicsit lazább lenni, bár nem lesz könnyű. Várom még a többi tanácsot is.
2011. okt. 21. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
Ez a Placebo hatás. Vagyis annyira próbálják sulykolni ezt a kamasz=lázadás dolgot hogy tényleg lázadni fognak. Nem lenne semmi ilyesmi ha nem tömnék folyamatosan ezzel a gyerekek fejét.
2011. okt. 21. 22:15
 6/6 anonim válasza:
a második vagyok, örülök, hogy segítettem :)
2011. okt. 22. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!