14 éves a lányom, és hisztizik. Mit tehetek? NMe ez az első eset, teljesen tanácstalan vagyok. Már az idegösszeroppanás határán állok.
Valóban ne engedd el, ha nem tud elfogadható okot arra, hogy miért késett, legyél határozott.
DE én is visszaütöttem minden alkalommal ha kezet emeltek rám. Nincs joga senkinek sem bántai a másikat, következmények nélkül.
Amúgy teljesen mindegy, hogy elengeded-e így is úgy is haragudni fog rád egy ideig. Ha eddig nem sikerült megnevelned ne most kezd el.
én ezt csinálnám: bemennék hozzá,és közölném vele,hogy bizonyos feltételekkel vagyok hajlandó elengedni.
pl: kérjen bocsánatot a viselkedéséért,és főleg a hasbarúgásért.
Tartsa be a szabályokat,és pontosan érjen haza.
És többet nem vagy hajlandó a hiszijét figyelembe venni.
És nyugodt hangon mondd el neki,hogy te szereted őt és az ő érdekében vannak a szabályok,és ha késik az a minimum,hohy elmondja hol volt.v. legalább telefonáljon,mert aggódsz érte.
ha ezentúl ellenszegül v bármi olyat tesz ami neked nem tetszik akkor közöld vele,hogy mi a büntetése pl: nem mehet sehová,nem kap zsebpént,ne vasalj rá,ne moss rá,vagy ami a legjobban bosszantja őket az ha te is levegőnek nézed és nem szólsz hozzá.
Hagyd a pics.ba, ne foglalkozz vele. Alapból ő késett, másfél órát, aztán ordibált, mint egy sakál... jogos volt a pofon.
De én a hasba rúgásért olyan büntetést találnék ki neki (ha visszakézből el nem törném a lábát), hogy meggondolja, teszi-e az agyát máskor.
Ha most elengeded, akkor eléri a célját, és rájön, h ha hisztizik, akkor megengedsz neki mindent. Nem, ordítson csak... ha jó neki.
En azt tennem hogy minden ilyen alkalommal elvennem valami cuccat pl.: sampon,telefon,smink,stb..
Az hogy hasbarugott durva egy lanytol.Most pedig hogy ordit ,nefoglalkozz vele. Egy ido utan rajon hogy teged nemerdekel az hogy szetorditja a torkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!