14 éves a lányom, és hisztizik. Mit tehetek? NMe ez az első eset, teljesen tanácstalan vagyok. Már az idegösszeroppanás határán állok.
Figyelt kérdés
Pl. tegnap kiengedtem este 8-ig, fél 10-re jött haza. Nem volt hajlandó válaszolni, hogy miért késett. Mondtam, hogy büntetésböl ma nem mehet a barátnője szülinapjára. Délelött 10-kor elkezdett hisztizni, kiabálni, hgoy márpedig ő mégis elmegy, és hogy utál engem, és dögöljek meg. Erre elszakadt a cérna nálam, és kapott egy pofont./ami elég ritka dolog, mert még a kutyámat se verem, de egyszerűen ma már nem bírtam tovább/.Erre a lányom hasba rúgott. Mondtam, hgoy menjen be a szobájába, és este 6-ig látni sem akarom. Most is ott ül és ordít egyfolytában, hogy ki akar menni, és mennyire utál. Már attól tartok, hgoy valamelyik szomszéd átjön, hogy mi ez a cirkusz. Mit tegyek? Nem ez az első eset, hogy ilyen velem. Egyedül nevelem öt, az apját nem igazán érdekli a lánya. Nem egyszer nyugodtan is leültem vele beszélni / a lányommal/, ,hogy nekem nagyon rosszul esik ha kiabál velem, és ha erőszakoskodik, de semmi eredménye.2011. aug. 6. 13:17
21/29 A kérdező kommentje:
Kedves 14 éves! Abban igazad van, hogy én neveltem, de arról nem tehetek ha az apja még felé sem néz /10 éve gyerektartást sem fizet/. A szabadsága is megvan a lányomnak. Kimehet akármikor a barátnőivel, hozzá is járhatnak, akár itt is alhat a barátnője ha akar. MIndössze annyit akarok tőle, hgoy hívjon fel ha késik és legyen bekapcsolva a telefonja ha kint van. Ez olyan sok szerinted? Idegbeteg nem vagyok, hiszen természetes hogy olykor-olykor mindenkinél elszakad a cérna. Te talán megdicsérnéd a lányodat ha hasba rúgna és azt kiabálná, hogy utál, mikor te mindent megadsz neki, annak ellenére, hogy egyedül neveled?
2011. aug. 9. 12:43
22/29 anonim válasza:
szerintem nyugodtan adhatsz neki még egyet. kicsit rosszul nevelted, ha hasbarúgott. :/
23/29 anonim válasza:
Kedves kérdező! Mi van veletek azóta?
24/29 A kérdező kommentje:
Sajnos csak tovább romlott a helyzet, rengeteget csavarog, reggel jár haza, iskolába sem jár.... hosszú még a lista. Javítóintézet lesz a vége, jövö héten lesz a bíróság. Én jobban szenvedek mint a gyerekem.
2012. ápr. 19. 16:31
26/29 A kérdező kommentje:
Már májustól intézetbe van. Múlt héten aztán hazahozhattam őt a nyári szünetre, de semmi változás nincs.Nem hajlandó velem beszélgetni, jóformán csak enni és aludni jár haza. Pedig elmagyaráztam neki, hogy szeretném ha este 10-re otthon lenne, mert féltem őt, és nem szeretném ha elszúrná az életét, és szeritnem egy 15 éves lánynak este már otthon a helye. Hát semmi nem segít. Teljesen kétségbe vagyok esve. Pedig onnan olyan leveleket írt, hogy megváltozik, és minden más lesz.:-(
Mégis megesik, hogy este elmegy és másnap délben jön haza és úgy beszél velem mint a kutyával.
2012. júl. 25. 16:53
27/29 anonim válasza:
Az intézetben hogy viselkedik?
28/29 anonim válasza:
Lehet egy pszihológus nem ártana neki..
29/29 anonim válasza:
"kedves" 14éves lány nemtom h te ha felnőtt lennél mitcsináltál volna.... kiengedted volna egész nap hagy menjen nyugodtan a szülinapra? vagy mi ez a nagy lázadás?! am meg egy felnőttel beszélsz nem a spanoddal. de gondolom ezt nemtudod felfogni.. énis voltam 14éves lázadtam de nem rugtam hasba volna z anyukámat azért mert én késtem meg mert ordított velem. Sőt még kezet sem emeltem a szüleimre persze volt amikor 11helyett hajnal fél 2kor értem haza ,igaz az 15évesen volt. elviseltem a szobafogságot mert jogos volt másnap otthon ültem egész nap (kimehettem sétálni mikor unatkoztam de semmi más meg ehettem meg ezek a kötelező dolgok) de tanultam hasznossá tettem magamat nem tv-z hettem nem gépezhettem és semmi ilyen ) szval az anyukához szerintem kicsit legyél szigorubb és 2pofonba nem hal sztem bele főleg ha hasbarúg....szépnapot 18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!