Mit tehet egy kamasz lány, hogy ne keljen a szuleivel egy
fedéla alatt élnie, de nincs elég pénz kolis sulira?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok és szeretnék már kolis suliba menni,de nem tudnánk fizetni,viszont a szuliem megorítenek,olyanná akarnak tenni aki nem vagyok,nem hibázhatok,nem lehetek onmagam.soha semmi rosszat nem tettem ami okot adna nekik,hogy nem bízannak bennem,nincsennek is igazán barátaim csak akikkel a suliban beszélek,én más vagyok,mint a legtobb tinilány,de a szuleim elvárják,hogy pont olyan legyek(persze a normálisabb fajta aki nem iszik meg hasonlók).a szuleimmel meg semmit nem lehet megbeszélni,nincs se jó se rossz viszonyunk egyszeruen csak a lányuk vagyok és ennyi,de azért szidni tudnak meg állandóan piszkálni,hogy mindig itthon vagyok,nem értik meg,hogy a kornyezetemben nem találok senkit aki olyan,mint én,akivel meg esetleg barátkoznék az nem akar velem barátkozni.
csak egy él és oda nem mehetek,mert így is elegen vannak ott,nameg az ottani korulményekben nem tudnék megélni
2012. szept. 21. 20:21
3/11 anonim válasza:
Ha nem tudsz a külvilágon változtatni, akkor próbálj belül. Nem gondolkodtál azon, hogy felkess a problémáiddal szakembert, mentálhigiénés szakembert vagy pszichológust? Azért kérdezem, mert 15 évesen elköltözni, ha nincs kolira pénz, elég necces.
2012. szept. 21. 22:00
4/11 A kérdező kommentje:
járok szakemberhez,de egyszeruen szabadságra van szukségem,hogy megtaláljam onmagam,de a szuleim nem hagyják.ha nem a kérdésre válasszolj akkor inkább kímélj meg a válaszodtól
2012. szept. 22. 13:56
5/11 anonim válasza:
Sajna nem tudsz mit csinálni. Kollégiumba még ennyi szabadságod se lenne, oda ne akarj menni ha nem muszáj.
2012. szept. 22. 13:58
6/11 anonim válasza:
Sajnallak, hogy a szuleid ennyire nem latnak ki a fejukbol. Szerintem pszihologiai tesztet kovetoen kene megengedni az embereknek, hogy gyereket vallalhassanak. Probald meg ezt az idoszakot minnel kevesebb serulessel atveszelni. Pl foglalkozz magaddal, sportolj, tanulj (nyelvet foleg) es keszulj a minnel hamarabbi onallo eletedre!
2012. szept. 22. 16:03
7/11 anonim válasza:
Es magyarazd el a szuleidnek, hogy te egy onallo elet vagy, nem azert szulettel, hogy az o kenyuk kedvere tegyel. Van sajat akaratod, elkepzelesed az eletrol. Persze meg egy ideig fuggsz toluk, de ez egy napon meg fog valtozni.
2012. szept. 22. 16:05
8/11 anonim válasza:
Sajnos minket mai szülőket is úgy neveltek, hogy csak a hibáinkat sorolták... hát a minta hatása: mi is ezt tesszük. Talán kérdezd meg egyszer, hogy jót nem is csinálsz?
Vagy esetleg fogj össze a szakemberrel és adja ő házi feladatnak, hogy a szüleid listázzák ki a jó és rossz tulajdonságaidat. Meglepő, hogy miközben a hibáival gyötörjük a kamasz gyerekeinket, nem mondjuk el elégszer, mi az ami tetszik bennük, meg amire büszkék vagyunk.
Amúgy ha meg ilyet mondunk, esetleg a túlzottan önkritikus kamasz hurrog le. Szóval figyelj a dicséretekre is, lehet, hogy vannak! :)
2012. szept. 24. 17:57
9/11 anonim válasza:
Mutasd meg a szüleidnek a kérdésed
2012. szept. 30. 23:55
10/11 anonim válasza:
Cserediák program?
Nálunk volt ilyen középiskolában. Aki nagyon ráfeküdt valamelyik idegen nyelvre, annak megszervezték, hogy kb. 1 hónapra kimehessen külföldre tanulni. Ehhez persze eleve jó tanulmányi eredmény kellett.
Talán ha pár hétig külön vagytok a szüleidtől, ők is és te is átértékelitek a dolgokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!