Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek napi 500 ft...

Szerintetek napi 500 ft kajára sok egy 17 éves "gyereknek"?

Figyelt kérdés
2012. szept. 4. 21:37
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:
:D ha végigolvastad volna, rájönnél, hogy egész nyáron dolgoztam, úgyhogy nem kell idejönni ugatni! kössz csá!
2012. szept. 16. 00:33
 52/58 anonim ***** válasza:
50-es! Te retardált majom, melyik bolygón élsz? Ma egy BKV vonaljegy kb 300 ft, akkor milyen útiköltséged volt neked 100 ft? 1980-ról beszélsz netán? Manapság megnézném, hogy 1000 ft-ból hogy kajálsz 4 napig, mikor egy kg kenyér 250-300 ft, az elég 2 napra, és még semit se vettél hozzá...
2012. szept. 16. 09:38
 53/58 Neuhauser László ***** válasza:

Jó, azóta drágultak a dolgok, de 1.500-2.000 Ft simán elég kell, hogy legyen

Számoljunk:

2 kg kenyér: 2x250=500 Ft

0,5 Kg margarin: 200 Ft

Ez 800 Ft

Ehhez parizer, mondjuk 1 Kg: 750 Ft (és nem is ez a legolcsóbb fajta)

Összesen: 1.550 FT, tehát napi 500 Ft - ból mégmost is meg lehet kajálni

2012. szept. 16. 12:39
 54/58 Neuhauser László ***** válasza:

Na még számolni se tudok

1450- ből jön ki, mert a kenyér+margarint egy 100 -assal elszámoltam

2012. szept. 16. 12:41
 55/58 anonim ***** válasza:
igen, a szervezeted meg felemészti magát, olyan egészséges ez a koszt, tele vitaminnal...
2012. szept. 17. 11:12
 56/58 anonim ***** válasza:
Naigen. Azért arra kíváncsi lennék, hogy huzamosabb ideig ki bírná ki kenyérrel, parizerrel és vajjal napokon át. Rendkívül változatos táplálkozás, nem mondom.. Nagyon boldog, egészséges szervezeted lehet, ha számodra még 1 csoki is luxus :D. Nekem 500 ft elég egy reggelire, és ennyi. De én nem csak a kenyér + párizsi kombót szoktam venni, néha veszek péksütit, üdítő is belefér néha, májkrém, tonhal, stb.
2012. szept. 17. 12:07
 57/58 A kérdező kommentje:
:DDDD mondtam hogy már minden oké! kössz mindenkinek.
2012. szept. 17. 16:32
 58/58 anonim ***** válasza:

Gondolom, már lezártátok a témát, de azért megemlíteném, hogy ez sok családban megy így. Nem tudom, mi az oka, de több olyan barátom is van, aki erre panaszkodott. Mindegyiküknek meghalt valamelyik szülője.

Szabályosan úgy kell elképzelni, hogy nem kapnak enni. Ez az általános. Hogy miért? Mert a felnőtteknek "nincs energiájuk főzni", vagy "túl sok pénzbe kerül". Néha eszükbe jut, hogy nem csak ők léteznek, hanem a gyerek is, olyankor adnak nekik egy tányérnyi zavaros valamit. Vagy megengedik, hogy főzzön magának, esetleg megosztoznak a kihűlt gyorséttermi kaján.

Ezek az emberek persze nem csak a kaján spórolnak. Semmi mást se vesznek a gyereknek, olyan alapvető dolgokat nem adnak nekik, mint szappan, vécépapír, fogkrém. Egyszerűen csak magukra gondolnak. Maguknak mindent megvesznek: új szekrénysort, új tévét, új ágyat, az a szerencsétlen meg ott senyved egy ősrégi, teljesen kifeküdt matracon.

Tudom, hihetetlen.

A dolgot végülis együtt oldottuk meg. Vagy megosztoztunk az én uzsonnámon, vagy nálunk ebédeltünk, mert nálunk meg mindig túl sok étel volt itthon :) Meg aztán én gyakran vittem csak úgy kóstolót az osztályomnak, ha sütöttem...

500Ft-ból meg rohadtul nem lakik jól egy tizenhét éves srác. Ha lányról lenne szó, akkor csak-csak, de a legtöbb fiú osztálytársam minimum öt bagettet hozott enni, az meg tele volt tömve minden jóval: jó sok felvágottal, zöldséggel, sajttal... és ez bizony nem jön ki 500-ból.

2012. szept. 26. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!