Szerintetek napi 500 ft kajára sok egy 17 éves
"gyereknek"?
már nem azért, de ha a napi 400-akat folyamatosan gyűjtöd akkor tudsz belőle venni sajtot, felvágottat, vajat, zsemjét saját magadnak és meg tudod csinálni reggel a kaját....én így csinálnám bár én nem kapok pénzt, hanem anyám megveszi a cuccokat én meg reggel összedobom
2012. szept. 4. 22:06
12/58 A kérdező kommentje:
okés akkor majd összegyűjtöm és egy hétig nem eszek semmit:)
4 zsemle -- 80Ft
1 kis rúd párizsi -- 400Ft de ez elég akár 4-5 napra is
1 doboz vaj -- 200Ft ennek elégnek kell lennie 2 hétre is
1,5 L ásványvíz -- 80-150Ft
szal ha leosztom 400Ft elég rá
és még akár egy sport szelet is belefér :-)
de ha kenyeret veszel akkor még olcsóbban jössz ki 2-3 napra elég az is
2012. szept. 4. 22:10
14/58 A kérdező kommentje:
köszi. igazából azért idegesít fel, mert megengedhetnénk magunknak, csak rajtam spórol, mert a barátnőjére költi az összes pénzt. (Y)
Hiába írjátok le neki, hogy mennyiért tudná megoldani a kajaügyet, ha naponta kapja meg a pénzt, nem tud belőle párizsit venni, mert akkor aznap nem ehet, mert nem marad rá pénze.
Hát szerintem kérd meg apádat, hogy vásároljon be és te majd inkább megcsinálod magadnak otthon a kaját.
Egész napra 500ft-ból nemtudom mit veszel, azért nap mint nap szendvicsen meg péksütin lenni...hát kérdezd meg neki lenne-e energiája ilyen kajákon egész nap a suliban koncentrálni.
Meg hát fiatal vagy, néha-néha megkívánsz ezt-azt gondolom..
Bár a kapcsolatotokba nem látok bele, talán nyomós oka van, hogy nem ad többet...pl.cigire költötted...na, akkor megértem apádat!
2012. szept. 4. 22:22
16/58 A kérdező kommentje:
nem cigizem, kajára költöm. apámnak főz a nője, de mindig olyat amit nem szeretek, ha mégsem, akkor úgy, hogy csak nekik legyen elég. ah mindegy csak most nagyon felidegesítettem magam. ezvan köszi a válaszokat.
Szerintem egyáltalán nem sok, főleg így, hogy ilyen "kedves" apuci barátnője. Legalább, ha olyat csinál amit szeretsz, nem tartana semmiből kicsit többet készíteni, hogy neked is maradjon! Nem is értem az ilyen embert. Kérd meg, hogy vásároljon neked kaját, amiből tudsz csinálni magadnak szendvicset!
2012. szept. 4. 22:40
Na, innentől kezdve rinya ez, hogy nem szereted, ami kaját főz. Ha éhes vagy, meg tudsz belőle enni egy keveset. Ha nem eszed meg, nem is vagy éhes! Ez komoly!
400.- pedig elég kajára. Csak nem hambira a srácokkal, hanem kenyérre meg felvágottra. Nem királyi lakoma? Hát akkor bizony alkalmi melót kell találni a hétvégére, és megoldva a gond. Én melózom 16 éves korom óta, érdekes... meg tudtam oldani. Soha az életemben nem kaptam zsebpénzt. Ahogy nőttek az igényeim, igyekeztem megoldani magam.
Mondjuk nálunk nem is igen volt miből. De ha lett volna, mint nálatok, akkor sem ítélkeznék a szüleim felett, hogy mire költik. Az ő fizetése. Arra adja ki, amire akarja. Hogy ez nem a Te kényelmed? Így jártál! Majdnem felnőtt vagy. Oldd meg!
2012. szept. 5. 10:06
A válaszom: Igen, bőven elég 500 Ft kajára egy napra. Ugyanis reggel még mielőtt el indulnál a suliba, reggelire azt eszed amit a szüleid (anyád-apád.) elédbe raknak kaját. Ugyan ez a szitú iskola után, este vacsorára is. A napközbeni 500 Ft bőven elég egy egyszeri étkezésre. Ha ügyesen be osztod bőven jól lakhastz belőle. Igy van 1 db zsemle vagy 1 db kifi ára 20 Ft. De ha más mék süteményt veszel az is bőven ki telik belőle. Végy mondjuk 1 db vagy 2 db csokis tetjü kakaós csigát, ez átlag 150 Ft/db. És akkor már édeéget is ettél, nem csak sima kaját. De ha az olcsobb dolgokat választod, akkor jobban ki jösz. Végy 2 db zsemlét és 2 db kiflit, ezek összesen 80 Ft, veszel 1 fél literes ásvány vizet az kb 1 ujabb 50-100 Ft átlag, és még mindig maradt legalább 300 Forintod, melyből vehetsz olcsób párizsiból mondjuk 15-20 dkg-t. Ami összen kb 450 Ft. És még mindig maradt mnimum 50 Forintod. Ha csak napi átlag minimumm 50 Ft-t meg sporolsz egy hét alatt már az is plusz 250 Ft! Véleményem szerint még igyis elvagy kapatva! Gondolj bele napi 500 Ft-al számolva, egy átlag 22 napos tanitási hónappal számolva az már havi 11000 Ft, és az már elég szép összeg! Örülj hogy kapsz egyáltalán kaja pénzt napközbenre!
2012. szept. 5. 10:47
20/58 A kérdező kommentje:
Nem raknak elém kaját. Az iskola pedig nem engedi hogy dolgozzak. A spenótot meg akkor se meszem meg ha éhen döglök. Mellesleg kap utánam pénzt apám, amit elvileg RÁM kéne költenie, ennyit erről!
Kapcsolódó kérdések: