Milyen példával, bizonyítékkal mondjam a gyereknek, hogy ne beszéljen csúnyán?!
ne beszélj csúnyán, mert kevesebben fognak barátkozni veled. és az óvodában/iskolában is megbüntet a nevelő.
vagy
ne beszélj csúnyán, mert anyát és apát megbántod vele, szomorú leszek
egyébként valakitől hallania kellett a gyereknek. megkérdezhetem kitől? tv, utca?
Jaj, bocsi, most látom hogy kamaszról van szó. neki talán jöhetnél a lányokkal vagy fiúkkal: hogy szívesebben randiznának egy olyan emberrel, aki szépen beszél.
igazából ezer meg egy indok van, csak kreatívnak kell lenni. Te ismered őt jobban, hogy mivel lehetne hatni rá.
Ezt elég nehéz, főleg, ha a baráti társaságban ez a menő. Én mostanában teljesen normálisan, rendezetten kinéző 10-14 éveseket hallom, hogy minden mondatuk végén ott a g.ci vagy a b.zi.
Talán azt lehetne elmagyarázni, hogy nem attól tartják felnőttnek, ha kilóg a kapanyél a szájából, hanem ha felnőttként viselkedik.
Ha megoldható, valami olyan közösségbe kellene vinni, ami tetszik is neki (pl. sport) de ott ez nem követendő és emiatt megszólják.
Semmire nem mész vele. A kortársai tudnának rá hatni, te nem. Nem azért beszél csúnyán, hogy nagyobbnak tűnjünk, ezt csak a szülök találják ki, ez badarság.
Egyszerűen a környezete így beszél.
én pl. munkahelyen szedtem fel, azelőtt nem káromkodtam, és nem azért mert megtiltották, egyszerűen ilyen volt a társaság aminek tagja voltam, nem beszéltünk csúnyán, sőt akinek minden második szava kötőszó volt, azt is leneveltük erről.
max annyit tudsz tenni, hogy mindig szólsz érte, hogy nem kéne, de akkor te se káromkodj
bevezethetsz vmi büntetésfélét is, de akkor az rád is vonatkozzon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!