Szerintetek napi 500 ft kajára sok egy 17 éves "gyereknek"?
Igen sok, legalábbis nekem az, mert nézzük... ha csak sulinapokon kapsz akkor a havi pénzed 500x20= 10ezer, nem értem hova lehet ennyit elkölteni kajára egy hónapban. Azért nem értem mert én 8000 ft-ot költök havonta rá, és ebben benne van a minden napos 3szori étkezés + üdítő.
Ha te sokat eszel, akkor meg vedd meg otthonra a felvágottat meg a kenyeret vagy ami kell és vigyél otthonról, mert jóval olcsóbban fog kijönni.
amint 18 éves leszel menj be a Államkincstárba és kérd saját jogon a családi pótlékot
majd önkormányzat és kérj segélyt -- átmenetit (azt minden hónapban tudod kérni nem sok de mégis valami)
most meg gyámügy és kérdezz rá a lehetőségeidre
ha az egész napi étkezésedet kell megoldani akkor tényleg kevés a napi 400.- de az 500.- is
Talán nem kólát kellene venni, meg kifogásokat gyártani, hanem diákmunkát keresni (ha havi 1 napot dolgozol, már az is majdnem 4ezer forint, ha okosan csinálod, több napra tudsz belőle főzni egy személyre), megtanulni kinyitni a szakácskönyvet, szembeszállni apáddal, a nőjével és nem csak sírni, hogy éhes vagy.
17 évesen eléggé életképtelen vagy.
Én 15 éves vagyok és nekem 700 ft-om van. Mondjuk itthonról viszek egy szenyót, a suliba nem nagyon költöm el. Én szerintem baromi drága 300 ft egy torpedóért vagy 250 egy francia pirítósért. Ha mindennap büfébe járnék, nekem se lenne elég 500 ft.
Mondjuk 17 évesen elég fura, hogy ennyi pénzt kapsz. Vagy havonta kapsz 10.000-et és úgy jön ki a napi 500? xD Mert az úgy nem kevés.
Viszont én havi 3000 Ft zsebpénzt kapok, de a javát mindig otthon hagyom, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy elköltöm... Mondjuk azt a keveset se költöm el, amit viszek. Tanulj meg spórolni és vigyél otthontól kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!