Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hagyjam, hogy a 16 és féléves...

Hagyjam, hogy a 16 és féléves lányom hetente 5-ször a barátjánál aludjon?

Figyelt kérdés
A lányom jóformán itthon sincs. Első szerelme, állandóan vele akar lenni. Hetente többször ott alszik, a fiú szülei azt sem tudom mit szólnak ehhez. Tanárok mindketten. Felhívni nem tudom őket, azt sem tudom hol laknak. Már egy kicsit sokallom ezt az állandó együttlétet. A védekezésre is én kérdeztem rá, most gyógyszert szed a lányom. Anyukák! Segítsetek! Ti engeditek az ennyi idős lányotokat? Mi lesz iskolaidőben? Ha nem engedem, üvölt velem, a 2éves öccse előtt :(
2012. aug. 23. 12:27
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
85%

Hát, szerintem max 2 együtt alvás 1 héten.

Ezt úgy mondom, hogy nagyon szeretem a barátomat, de több együtt alvás azért sok lenne.. Ez így jó nekem is, neki is, szüleimnek is.

Beszélj a lányoddal, ha hisztizik ne engedd sehová, amíg nem lehet vele értelmesen beszélni.

2012. aug. 23. 21:13
 12/35 anonim ***** válasza:
9%
Maximum 4 és azt is csak akkor ha abból legalább 1x a fiú alszik nálunk! 13/F
2012. aug. 23. 21:27
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos tapasztalatból nem beszélhetek, mert még nem volt fiúm (egy idős vagyok a lányoddal), de szerintem szükség van egy anya-lánya beszélgetésre. Itt igazándiból nem az ottalvással van a baj, hanem a lányod viselkedésével. Mondd neki, hogy szereted,örülsz, hogy boldog és ezt a világért sem tennéd tönkre, de szeretnéd ha néhány dolog változna. Kérd meg, hogy hadd találkozz a fiú szüleivel (ha kell azt is hozzáteheted, hogy nem "ellenőrzés" céljából, csak szeretnéd megismerni őket, ha már ilyen komoly a kapcsolata a fiúval.) Esetleg ajánld fel, hogy a srác aludjon nálatok és ha mindenáron szerelmeskedni akarnak, hát menj el sétálni az öcsivel egy órára (feltéve, hogy nem éjjel 2kor jön meg a kedvük...) Figyelmeztesd, hogy iskolaidőben csak akkor lehet a fiúnál, ha az együttlét nem ront a tanulmányi eredményein. Beszélj vele kedvesen és kérd, hogy tegyen ő is így, mert ha a szex már megy, akkor a kompromisszumkötésnek is illene mennie.
2012. aug. 23. 22:52
 14/35 anonim ***** válasza:
64%

Hagyd, a tiltással úgysem mész semmire. Viszont beszélj a fiú szüleivel.

A lányodnak pedig ne hagyd, hogy 16 évesen fogamzásgátlót szedjen, még "ki sincs fejlődve" a hormonrendszere, hiába mondják, hogy kis hormontartalmúak, 16 évesnek nem tesz jót.

A lényeg, hogy azt lássa, hogy megbízol benne. Ajánld fel neki, hogy a fiú is aludhasson nálatok.

2012. aug. 23. 22:53
 15/35 Pötyös Panni ***** válasza:
27%
Ha már megcsinálta akkor nem mindegy hogy még hányszor fogja?....
2012. aug. 23. 23:55
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Tedd fel magadban a kérdést, hogy ki itt a felnőtt, és ki irányít? Mert jelen pillanatban a 16 évesed azt csinál, amit akar. Természetesen üvölt, lázad, pattog. Őszintén? Ki nem szarja le? Nehogy már a farok csóválja a kutyát! Kiabáljon! Azért mindennek van határa! 16 évesen otthon a helye és nem oda megy, ahova épp kedve szottyan! A probléma nem a lányoddal van, hozzátenném, hanem a TE hozzáállásoddal a szülői szerephez! A tekintélyed egy nagy nulla! Sajnos az a tapasztalatom, hogy ilyenkor már nem állnak sarkukra a szülők. Ha eddig sikerült elharapóznia a helyzetnek, akkor innen már ritka az a szülő, aki meg meri és meg tudja valósítani, hogy holnaptól másképp lesz! Úgy érzem, ha eddig tudtad volna, hogy mit csinálj, nem jutottatok volna el oda, hogy másnál alszik egész héten, és tojik a véleményedre!
2012. aug. 24. 08:44
 17/35 tüptürüptürüpp ***** válasza:

Szerintem ez nagyon sok, bár nem vagyok a lányod helyében. Most még oké is, de suliidőben én úgy engedném meg, hogy mondjuk péntek/szombat, de abból 1x nálatok is aludjanak. A szüleit meg ismerd meg, beszéljetek erről is, mert ez így elég fura. Én még csak 15 vagyok, volt már barátom is, de nem feküdtünk le. Nem azt mondom, hogy eszembe se jutott, de min. 16 éves koromig várni akarok. A védekezésre meg figyeljenek is, mert gondolom nem akar 17 évesen anyuka lenni..Ja és legalább az öccsére lenne tekintettel, férjed mit szól hozzá?

15/L

2012. aug. 24. 08:53
 18/35 anonim ***** válasza:
74%
Én vagyok az egyetlen, aki szerint 16 évesen nem kellene, hogy együtt aludjanak? SZerintem egyszer sem, nemhogy heti 5 nap! Nem a szex miatt, gondolom a leírtakból, hogy ilyesmi miatt már felesleges aggódni, hanem mert egy 16 éves kamasz lány ne a pasija ágyában töltse el a nyarat! Azt gondolom, hogy a tini kapcsolatoknak nem erről kellene szólnia, ez a felnőtt kapcsolatok része. Ez a kérdés fel sem merült bennem, mikor én voltam 16 és nem volt az olyan régen! Szerintem az 5 nap végképp nevetséges, legyél már szülő és hívd végre HAZA a gyerekedet az ég áldjon már meg!
2012. aug. 24. 11:22
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit foglalkozol te a lányoddal? Mert szerintem nagyon keveset... Heti 5x ne hagyd! Maximum hetente egyszer, mert ez olyan, mintha a pasin élősködne kb. Vagy akkor a fiú is aludjon nálatok.

De jézusom, te milyen szülő vagy? Hagyd, hogy a 16 éves lányod szinte a barátjánál éljen? Mintha egyáltalán nem lenne fontos neked, csak egy teher, mert valahol érzed, hogy nincs rendben. Ha itt rábólintanak, akkor már nem is gond, hogy nem látod? Nem hiányzik?

Sosem beszéltél a szüleivel? Nem tudod kik ők? Semmit? Az én anyám már rég kiderítette volna, beszél velük, valami... El se engedett volna anélkül, ha nem tudja, hogy a szülei rendben vannak a dologgal. Bár ő engem mindig próbált úgy nevelni, hogy 15-16 évesen még ne az legyen a legfontosabb hogy a barátomnál töltsem az éjszakákat, de annyit mondott, hogy ha tényleg normális körülmények vannak a kapcsolatban, akkor nem tiltana el.

Most nekem az jön le, hogy a lányod elkezdett fogamzásgátlót szedni, neked meg eddig fogalmad sem volt erről, csak x idő után rákérdeztél, hogy hát kislányom, ugye akkor nem leszel terhes? Előtte sosem világosítottad fel?

Üvölt? Meg kellett volna nevelned. Nyilván nem kapja meg azt a szülői szeretet és törődést, amire szüksége van. És ha 2 éves az öccse, akkor mi van? Bár sejtem, te teherbe estél, volt egy kamasz gyereked, azt hitted, majd ő gondoskodik magáról, de jó, legalább jut idő a kicsire. És észre se vetted, hogy elhanyagoltad. Nem idegesít, hogy semmit nem tudsz róla? Idegeneknek tűntök.

Amúgy én megértem a lányod. Nem is foglalkozol vele, csodálod, hogy menekül? Pont szüksége lett volna rá(d) hogy elmondhassa a dolgait, de olyan, mintha te nem lettél volna ott, nem is érdekelt volna.

2012. aug. 24. 14:51
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
82%os nem vagy egyedül én is azt írtam hogy nem kéne,de lehet közben törölték a válaszom
2012. aug. 24. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!