Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány évesen világosítsuk fel?...

Hány évesen világosítsuk fel? Ti mikor beszéltétek meg vele?

Figyelt kérdés
Van egy 14 éves lányom.Nem nagyon szokott velünk ilyen dolgokról beszélni,még azt se mondta el hogy van barátja..
2009. júl. 22. 09:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Én azon a véleményen vagyok, hogy egészen óvodás kortól beszélgetni kell a gyerekekkel erről. Persze nem egyből arról, hogy hogy lesz a gyerek, csak a nőkről és férfiakról. Szerintem a te lányod már mindent tud a barátaitól, internetről stb. Azt fogja mondani, hogy hagyd békén, mert már tud mindent. A mi gyerekek korábban érnek, ezért korábban is kell felvilágosítani őket, mint gondolnánk. Mostmár csak annyi a dolgod, hogy a védekezésről beszélj neki részletesen, hogy milyen lehetőségek vannak, mert lassan arra is szüksége lesz.
2009. júl. 22. 09:49
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Engem 9-10 évesen világosítottak fel és mivel rendesen megbeszéltük, eszembe nem jutna ennyi idős lefeküdni valakivel. Viszont az osztályba akad olyan, aki napi 2 szót vált anyukájával és nem tud semmit, csak a netről. Ezért van az, hogy már páran lefeküdtek a pasijukkal. Szerintem ez nagyon gáz!

14/L

2009. júl. 22. 12:08
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem felse világosítottak. A suliban beszélgettünk a védőnővel vagyis ő tartott nekünk kiselőadást meg persze a biosz órák. Nekem ennyi bőven elég volt, és hálát adok az istennek, hogy anyukámék nem beszélgettek erről velem. Én nagyon örülök, hogy a suliban tanultam meg ezeket a dolgokat, és már nincs szükségem ezen a téren anyjai tanácsra vagy ilyesmi. Bár ha van egy kérdésem nő ügyi vagy vmi akkor persze azt megkérdezem anyukámtól. De tényleg csak ennyi. 16/L
2009. júl. 22. 13:38
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idős koromban én sem beszéltem meg anyuékkal,hogy van valakim.Ezek még csak az első ˝szárnypróbálgatások˝,nem kapcsolatok.Többnyire futó ˝ismerkedések˝.Engem sem világosítottak fel,nem is kellett,ennyi idős korára nagyon sok mindent tudnak hidd el.Gondolhatod akármilyen szolidnak a lányod,hidd el,nem tudsz neki újat mondani. :-)

Inkább azt próbáld vele megbeszélni,hogy mindig mondja meg,hogy éppen ki az aktuális barátja.Ezt azért jó tudni.

Barátnőként próbálj vele beszélni,ne anyaként,és hidd el közelebb enged magához.

2009. júl. 22. 18:37
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
12 éves volt a lányom.
2009. júl. 23. 00:10
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Engem sem világosítottak fel,és őszintén szólva örülök is neki!Én könyvekből tudtam meg amit meg kellett tudnom + barátokkal szoktunk róla beszélgetni meg bioszóra!De nem is bánom,mert egy szülő mégiscsak szülő,ő a mindig a legjobbat akarja a gyerekének,ez eddig oké is,csak hajlamosak arra hogy eltiltsák,elrémítsszék a gyerekeiket az első szextől stb csak azért mert meg akarják kímélni, de amikor arra kerül a sor akkor a gyereknek akkor esik le a tantusz hogy mégsem ugy vannak a dolgok ahogy anyuci meg apuci elmondta!!!

16/L

2009. júl. 23. 12:53
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

asszem 10 évesen világosítottak fel XD

annyira nem volt ciki, meg gáz na ennyi

nem mindegyik ember szeret erről beszélni a szüleivel

és amit tudnia kell azt tudja nagyjából újság, net stb.

szinte minden 2. hónapban foglalkoznak ezzel a magazinok és az MTV-n is van ilyen (társadalmi célú hirdetés). 14 éves, és már van bioszuk is szóval ha máshonnan nem akkor onnan. Meg van olyan amikor a suliban is tartanak felvilágosítást. Nekünk is volt. Az hogy nem mondja el, hogy van e barátja annak sok oka van. Lehet nem érzi úgy, hogy elmondhatja a családjának. Úgyérzi elleneznék, nem néznék jó szemmel. De lehet, hogy nem tartja fontosnak. Vagy tetszik neki a titkolózás.

15/l

2009. júl. 23. 13:50
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szüleim a mai napig nem mondtak semmit erről a témáról...XD a suliba volt vagy 3-4x felvilágosítás ott tudtam meg még pár dolgot,de ennyi.Azt gondolom így is eléggé értelmes vagyok,és tudom,hogy védekezés nélkül nem szabad szexszelni,hogy ne erőltessük a dolgot stb...

Viszont én attól félek,hogy ha lesz barátom akkor azt hogy mondjam el anyuéknak,hiszen ők sosem beszéltek velem ilyenekről,és ezért ez kínos nekem...Pedig most ez a téma aktuálissá válik nagyon is,hiszen most megyek középsuliba,és ott új fiúk új élmények:)

Nem tudom,lehet,hogy azt gondolják,hogy majd elmondom ha lesz barátom,de nekem ez kínos.

Szerintem még mindig jobb ha leülsz vele,és te hozod fel a témát,mintha nem beszélnél vele erről.Főleg,hogyha már van barátja,nem tudhatod milyen komoly a kapcsolatuk.Szóval akkor inkább beszélj vele erről,lehet,hogy megnyílik és mindent elmond neked!

Sok sikert!

14/L

2009. júl. 23. 15:05
 9/20 anonim ***** válasza:
Hát, már hamarabb kellett volna. 9-10 éves korban már kell erről beszélgetni. Most lehet nagyon furcsa lesz a téma mindkettőtök számára. Azért próbáld meg. Ha nem megy, egy nagyon jó, erről szóló könyvet feltétlen adj a kezébe! (részletes legyen, ne gyerekes, ebben a korban már sok gyerek sajnos szexuális életet él)
2009. júl. 23. 18:45
 10/20 anonim ***** válasza:

Engem nem világosítottak fel, mert tudták, hogy már 1000-szer többet tudok a netről könyvekből stb. Nekem így volt a legjobb. Ja és elsős voltam.

12/L

2009. júl. 23. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!