Mikor beszéltetek először az orvossal a szülésről? Hogy milyen érzéstelenítővel szeretnétek, stb.
Szeretnék császárral szülni, nem tudom sikerül-e. 21 hetes vagyok, az orvossal még nem beszéltem erről. Rettegek a szüléstől, ezért is gondolkozok a császáron.
Tudom, ez nem kívánságműsor, de én attól tartok, hogy nem leszek képes sima szüléssel világra hozni a babát.
De úgy tudom, császárnál is lehet érzéstelenítést választani, sőt, altatást is.
Fogadott orvosom van egyébként.
Ezt már most is megbeszélheted az orvossal, majd ő szépen elmondja neked, hogy miért nem lehet. Mitől félsz ennyire és miből gondolod, hogy a császár jobb? Normális esetben nem kell császározni, mivel az egy komoly nagyműtétnek számít, átvágják a hasad, egy csomó komplikáció lehet. Fájni lehet, hogy közben nem fáj annyira, de az utána lévő napok húzósabbak mint a hüvelyi szülés után. És ezt úgy mondom neked, hogy én természetes úton szültem, kis komplikáció is volt és elég sokáig lábadoztam. Mikor a szülőszobán felmerült, hogy esetleg császároznak olyan sírógörcsöt kaptam, hogy beküldték a párom megnyugtatni.
Hidd el, ki lehet bírni, itt az oldalon nagyon sok élmény van mindkettőről. Mitől félsz a legjobban?
Köszönöm a választ. Igen, sokat olvasgatok itt is az oldalon, rengeteg vélemény van pro és kontra.
A fájdalomtól félek. Eleve tűfóbiám van, a sima vérvételeknél is rosszul vagyok. És alacsony nagyon a fájdalomküszöböm :(
A baba tervezett, a Párommal nagyon várjuk, csak a szüléstől rettegek, de attól nagyon. Pedig tudom, hogy sok millió nő túl van rajta.
Sajnos mindenféle orvostól ilyen nagy félelmem van. 31 éves vagyok és nőgyógyásznál is 4 hónapja voltam életemben először (!), akkor amikor a terhességi teszt pozitív lett.
Március közepén megyek pszichológushoz, aki talán segít egy kicsit lelkileg. És Ő adhat egy papírt hogy a félelmek miatt a császárt javasolja.
A nőgyógyásszal még nem beszéltem erről, de ha legközelebb megyek, szóba hozom.
Első vagyok
Egyem a szíved... :) Ez nagyon rossz lehet. Csak sajna a szülést nem lehet igazán előre pontosan kiszámítani, mint ahogy azt sem, hogy melyik fog jobban fájni. Próbáld a lelked trenírozni. Én úgy készültem, hogy életem legfájdalmasabb élménye lesz, de úgyis elmúlik, ha meglátom a kisbabám. Mindenhol mindenki ezt mondta. Szerintem nálam ez működött, azt mondta a szülés után a doki, hogy tudjak róla, hogy nagy a fájdalomküszöböm. Tehát nálam a félelem valahogy átlendült és erőt adott. A nődokitól nekem is fóbiám volt, de nekem más ok miatt, pár nappal szülés előtt az egyik vizsgáló orvos azt mondta, hogy még a terhességre sem vagyok felkészülve, nemhogy a szülésre, mert jajongtam meg pattogtam vizsgálat közben...
Szia!
Én császárral szültem mindkét gyerekemet(nem azért mert akartam:-)))
Szörnyen rossz!!!!! A seb nagyon fáj! Én nem a tüktől fobiázom hanem úgy minden fajta seb, fájdalom, betegség megrémít!
Hát a császárom után 1 hétig szinte minden nap hánytam, mert arra gondoltam hogy egy óriási seb(ami nem volt azért olyan nagy) van a hasamon ami húzodik, egy drót van benne, vérzik stb... A varrat-szedésnél elájultam mert akkor láttam meg először! Szóval maga voltam a komédia:-))
Ha hüvelyi úton szülök ,ebből csak azt tapasztalom hogy egyszer megszúrják a gerincem(amitől szerintem ugyan úgy rosszul lettem volna) és utánna nem nagyon érzek fájdalmat a szülés alatt!
Megértem teljesen hogy min mész keresztül, mert nekem is hasonló érzéseim voltak, de én ha választhatnék a hüvelyi szülést választanám:-(!!!!!
Főleg úgy hogy a második császárom után 1 hónapig lábadoztam mert nem akart begyógyulni a seb:-(( Na AZ FÁJT!!!!:-(
AZÉRT MINDEN JÓT KÍVÁNOK NEKED, ÉS REMÉLEM MEGOLDÓDIK A GOND ÉS KÁRPOTOL A SZENVEDÉSÉRT EGY GYÖNYÖRŰ GYERMEK:-)))
Őszintém, én teljes szívemből megértelek. Első babám hüvelyi szüléssel született, rettenetes volt. Sőt, a következő hetek is. Nem bírtam ülni sem. SZörnyű volt. Újra terhes vagyok, és már mostrettegek, hogy mi vár rám megint. Úgy irigyeltem a mellettem fekvő császáros kismamát. Semmi baja nem volt, vígan, vidám töltötte el a benti napokat, semmi panasza nem volt.
Sajnos nekem nincs figadott orvosom, így előreláthatólag semmi esélyem a császárra. De majd csak túlélem valahogy ezt a szülést is!
Neked pedig szurkolok, hogy minden úgy alakuljon ahohy szeretnéd, így, vagy úgy szülsz is!
Köszönöm a válaszokat!
14.15-nek üzenném, hogy hallottam az oxitocinról, de nem tudtam, hogy azt folyamatosan adják utána napokig :( Jaj.
14.21-nek: ez az, hogy nem lehet pontosan kiszámítani, mi fog történni a szülésnél :( Abban igazad van, hogy a baba kárpótol majd utána minden fájdalom miatt. Én is gondolok erre. És elég sok szüléstörténetet elolvastam, direkt, hogy azokból is erőt merítsek. A baj az, hogy a terhesség felénél járok még csak, máris "megmérgezi" ez a nagyfokú félelmem az egész terhességet. De köszi a tanácsot, ez biztosan hasznos lesz.
14:35-nek: uh, hát most már tényleg nem tudom mi legyen, ha a császár után ekkora fájdalmak vannak, vagyis lehetnek. Az orvosom jó szakember és határozott, ezért is nem mertem előhozni neki még a császárt, mert attól tartok, visszautasítaná. Nem tudom most már hogy mi legyen :(
14.44-nek: nagyon köszönöm a bíztatást. Drót van az ember hasában császár után? Na eddig ezt sem tudtam. A varratszedésre pedig azt gondoltam eddig, hogy a mai fejlett világban már felszívódó varratok vannak. Ezek szerint nem :( Tudom, hogy hüvelyi szülésnél lehet EDA-t kérni, azt is tudom, hogy az csak 1 szúrás, utána nem fáj. De előtte a vajúdás :( Vannak ismerőseim, akik napokig kínlódtak.
16.37-nek: köszönöm. Én is drukkolok Neked! Én is azért vártam 31 éves koromig a szüléssel, mert eddig rettegtem. Most is, csak mindenképp szerettem volna babát, és nem akartam kicsúszni az időből. Sajnálom, hogy a szülés Neked ilyen trauma volt, szerintem nekem is az lesz. Én június 20-ra vagyok kiírva.
16.47-nek: legutolsó mentsvárként nekem is megfordult a fejemben az altatás, de azt már nem hiszem, hogy azt is lehet kérni :( Egyébként én is úgy születtem, hogy altatásos császárral. Köszönöm Neked is, hogy írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!