Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan beszéltétek/beszélitek...

Hogyan beszéltétek/beszélitek rá az apukát az apás szülésre?

Figyelt kérdés
Örömmel vennék minden női praktikát:):):)
2009. jún. 8. 13:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A legjobb az, ha beszél egy olyan apukával, aki bent volt.

Nagyon rábeszélni nincs értelme, hosszútávon kihathat a kapcsolatotokra, ha nem önszántából megy be a szülőszobára. Nekem szerencsére hallani sem akart róla, hogy kint maradjon, ha akartam volna, se tudtam volna távol tartani.

Azért nem rossz érv: ha ott voltál amikor készült, akkor legyél ott is, amikor világra jön.

2009. jún. 8. 13:54
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
azt szokták mondani: ne kényszerítsük apás szülésre, mert ez késöbbi konfliktusok forrása lehet.max annyit mondtam annó, h addig míg a véres rész el nem kezdődik, addig jó lenne, ha ott lenne, mert bizony hosszú órákig tarthat a vajúdás és olyankor olyan emberre van szükség akiben megbízunk. bármikor kimehet, vissza ugyan nem jöhet, de az is segítség, ha az elején bent van...aztán ki tudja...menet közben mi hogy alakul. sztem hagy neki szabad választást, érezze, bármikor kimehet, becsülni fog érte.
2009. jún. 8. 13:56
 3/15 A kérdező kommentje:

sziasztok!

nagyon köszönöm a kedves támogatást! a 2. hozzászóló ötletét teljesen jónak tartom:):):)

2009. jún. 8. 13:58
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A férjem nem tiltakozott, de lelkes sem volt, mert félt. Mikor mondtam neki, hogy elég, ha csak a vajúdásra jön, ott úgysincs még "véres" jelenet (annyira), viszont jó lenne, ha velem lenne beszélgetni, innom adni, ebbe beleegyezett, és megnyugodott, hogy van választási lehetősége. Aztán persze bent maradt, annyira sodorták az események, de császár lett nálunk, ami más látvány, de nem ment ki a műtőből, és nagyon örült, hogy láthatta/foghatta rögtön a bébit (helyettem is).
2009. jún. 8. 13:59
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
nekem is jo lenne egy kis tipp ebben az ügyben,mert api nem tudja még h be akar e jönni de eddig nagyon ugy néz ki h nem.nagyon szeretném h benn legyen,de nem akarom eröltetni igy nemsokat beszélünk róla.nem akarom eröszakkal rávenni,igy meg is mondtam neki h ez teljes egészében az Ő döntése,de azért mégis nagyon jo lenne.
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom irtózik a vértől, a kórházat sem bírja. A terhességem elején azt mondta, hogy ha nem haragszom, akkor ő nem jönne be a szülőszobába. Én elfogadtam a az érveit, nem akartam ráerőltetni a dolgot.

A terhességem alatt amikor tudtam lejártam a védőnői szolgálathoz az előadásokra. Egyszer amikor filmvetítés volt a szülésről, a férjem váratlanul azt mondta, hogy lejönne velem. Mondtam, hogy jöjjön - de nehogy elájuljon! :-)

Végignézte a szülést és utána már ő mondta, hogy mindenképp ott szeretne lenni mellettem.

Csütörtökre vagyok kiírva...

7/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem, ha nem akarja ne erőltesd.

Egyik barátnőm úgy járt, hogy a papa nem akart bemenni, de ő erőltettte. Szülés után megromlott a házassága, már válófélben vannak. Azt mondja, hogy egyszerűen megundorodott a feleségégtől, már el sem tudja képzelni a sex-et vele. Mással annál inkább. A gyermeket imádja!!!!

Előtte "tökéletes" volt a házassága, a picit is mindketten akarták.

Egyszerűen vannak olyan férfiak, akik alkalmatlanok arra, hogy bent legyenek. Ezt meg kell érteni!!

Az én férjem egészségügyben dolgozott, mégis kiküldtem a szülőszobából, mert láttam rajta, hogy nem bírja nézni a szenvedésem (18 órát vajúdtam).

Láttam, hogy tiszta ideg, azt sem tudja, hogy mit csináljon. Jobb volt neki így, utána ő is mondta.

Mindenképpen beszéljetek róla, és arról is, hogy miért nem akar ott lenni!!!

Sok sikert, és könnyű szülést!!:)

2009. jún. 8. 14:00
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én páromat, minden apuka csak lebeszélte arról, hogy bejöjjön. Én csak annyit kértem tőle, hogy amíg a fájások vannak, addig jöjjön be velem, hogy ne legyek egyedül. Mikor jönnek a tolófájások, pedig menjen ki. Persze bejött és végig ott is maradt velem. Szegénykém 12 órán keresztül nézte, hogy szenvedek. Azt mondta nagyon rossz volt, ő is lebeszélne mást, hogy bemenjen, de, ha lesz még 1 babánk, akkor is be fog jönni velem, ha szeretném. Mondanom sem kell, nekem nagyon sokat jelentett, hogy bent volt velem. Amúgy nem tudom hogy bírtam volna.

2009. jún. 8. 14:00
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan rábeszélni, szerintem nem lenne jó ötlet. Ha nagyon nem akarja, nem szabad eröltetni, mert komoly következményei lehetnek. Arra gondolok, hogy ismerőseinknél akkor romlott meg a kapcsolat, mikor az apát zsarolással rávették, hogy legyen bent. Utánna el is váltak. (Mondjuk ez szerintem egy jól működő kapcsolatban nem történt volna meg.)

Nálunk úgy történt, hogy a párom (tipikus férfi) azt mondta, hogy utálja a korházakat, nem akarja nézni, ahogy szenvedek és fél a vér látványától. Nagyon rosszul esett, de azt mondtam, oké majd megoldom egyedül is valahogy. Ahogy múltak a hetek, egyre jobban kötődött a babához, egyre többet jött velem a korházba vizsgálatokra, ultrahangra. Egyre jobban ott akart lenni. Az utolsó hetekben azt mondta, hogy a vajúdás alatt bent lesz, aztán kint vár. A dokinőm erre azt mondta, hogy 20 éves tapasztalat, hogy aki bent van a vajúdásnál, az később sem megy ki. Igaza lett. A párom a végén még a köldökzsinórt is elvágta.

2009. jún. 8. 14:01
 10/15 anonim ***** válasza:
14:00-es vagyok. A párom egyszer ment ki telefonálni egy pár percre, addigra a doki mondta, hogy próbáljuk meg megszülni, így a doki kiabált ki neki, hogy kispapa jöjjön be. Szegénykém szaladt azt, hitte valami baj van, pedig csak meglett a baba. Szóval ki be járkálhatott végig. Mondjuk rendes volt a doki is, pedig az ügyeletes volt, mert a dokim épp elutazott. Utána pedig ment a babó után megnézni, hogy fürdetik, szóval az állítóla leggusztustalanabb résznél, mikor megszülöd a méhlepényt nem volt ott. Állítólag azután tényleg vannak akik megundorodnak. De akkor nem volt már ott. Vagy szerintem, ha a fejednél áll sem látja.
2009. jún. 8. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!