Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti mit szólnátok...

Szülők! Ti mit szólnátok hozzá ha a 14 éves lányotok nyelv piercinget szeretne? Egyáltalán megengednétek neki?

Figyelt kérdés
2012. júl. 30. 22:23
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves anyuka! most 23 éves vagyok, 14 voltam én is, mikor csináltattam piercinget a nyelvembe. anya nem tiltakozott igazán, csak az volt a kikötése, hogy várjam meg az első oszt kirándulást, hogy ne legyen kényelmetlen a fájdalom, mikor éppen jól kellene éreznem magam a kiránduláson. saját pénzemből csináltattam( nem zsebpénz, hanem önállóan megkeresett fizetés!)

ennek ellenére még a kirándulás előtt megcsináltattam (soha nem voltam a türelmemről híres...), meg mostohaapám jobban várta, mint én hogy elkészüljön, úgyhogy elvitt ő! :) mindig komoly kamasz voltam, nem voltam kicsapongó, bulizós, 14 éves korom óta dolgozom iskola mellett és valójában a szájban szinte nem is lehet észre venni az ékszert! igaz, nem tudom milyen szülőre vall, aki megengedi a gyermekének, hiszen most , lassan 10 év után csak annyit tudok elmondani anyámékról, hogy évekkel ez előtt kidobtak otthonról egy sötét és hideg februári éjszakán annak ellenére, hogy sosem itt, nem drogoztam, amit kellett megcsináltam otthon és a fizetésem mind egy fillérig haza adtam, DE! kétlem, hogy aki ezt megengedi a gyerekének, az később ilyen szülő lenne!

szerintem hagyd neki, de ne te fizesd! ez nem okoz majd a személyiségében semmilyen sérülést szerintem!

2012. júl. 31. 08:21
 12/37 anonim ***** válasza:
62%
Én is 14 vagyok, van egy orrpiercingem(karika)és egy helixem. Mégis jól tanulok, viszonylag jó társaságban vagyok, feltalálom magam mindig és szorgalmasan rajzolok (heti 4szer 3óra), hogy felvegyenek majd egy jó művészeti suliba. A lyukak meg simán tetszenek. A nyelvben nem is olyan feltűnő.
2012. júl. 31. 08:50
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
én 14 vagyok és szerintem ne engedd meg,inkább 16-17 évesen ha még mindig szeretné.
2012. júl. 31. 12:29
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt, szüleim persze ellenezték, főleg azért, mert el lehet rontani a szúrást. A nyelvben rengeteg idegvégződés van, amikről előre nem lehet tudni, hogy hol vannak s éppen elég eérettentő példát hallottam. A másik dolog, hogy nagyon csúnyán be is fertőzödhet az elején.

A másik dolog az, hogy egy jobb szalonban meg sem csinálják neki 16 éves kor alatt, akkor is csak úgy ha van rá szülői engedélye.

2012. júl. 31. 12:35
 15/37 anonim ***** válasza:

nyelvbe nem engedném. köldökbe igen. arcra csak később, 16 után.

fintor zsófia: kérlek,írd már le, mi a túróért pont a nyelvbe??? halál komolyan érdekel! nekem is van, szemöldökben, orrba majdnem sikerült, aztán lebeszéltek, köldökbe nem volt vágyam, de azt se tartom rossznak, ajakba dettó mint orrba, szép, csak kényelmetlen.

az egyetlen hely, amit nem értek piercing szpontjából, az a nyelv. no meg az erogén zónák - de oda más miatt tesz az ember.

2012. júl. 31. 13:39
 16/37 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! ez ízlés kérdése! mert én is kérdezhetném, hogy miért orrba??? de nem kérdezem, mert neked a piros teszik, nekem a kék, én szeretem a tökfőzeléket, te nem... sorolhatnám!
2012. júl. 31. 14:49
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

NEM!!!! max 16-17 évesen. SEMMIKÉPPEN SEM!

Ha én látok egy ilyet, akkor MEGBOTRÁnKOZOM és nem tudom, hogy a gyerket, vagy a szülőt VESSEM meg jobban.

2012. júl. 31. 15:02
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Én biztosan nem engedném a 14 éves lányomnak.

1. Még gyerek, semmi szüksége rá.

2. Sok veszélye van, bárki bármit is mondjon.

3. Nem esztétikus.

4. A pasik többsége sem szereti( ha esetleg ezért csináltatná meg).

5. Pénzkidobás.

Szóval Nem! Majd 18 éves kora után, ha még akkor is szeretné, akkor nyugodtan, de addig is nem.

De ez az én véleményem, ha Te esetleg mégis csak megengednéd, ezt az oldalt a figyelmedbe ajánlom.

[link]

2012. júl. 31. 16:10
 19/37 anonim ***** válasza:
18: egyetértek. Nem a piercing ellen vagyok, de a nyelvben szerintem nem esztétikus és sok férfitől is hallottam, hogy a "ribancrendszám" és a hosszú műkörmök mellett ez sem tetszik nekik. Na meg szerintem ott veszélyesebb is, szóval oda semmiképp nem engedném, főleg nem 14 évesnek.
2012. júl. 31. 16:33
 20/37 anonim ***** válasza:

fintor zsófia: csak ennyi? ezt értem, persze. csak gondoltam, minthogy az esetek 95%-ában nem is látszik, gondoltam, biztos van vmi más lényege is, amiről nem tudok.

15-ös.

2012. júl. 31. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!