Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés

Többször hívtam már a haveromat(15/F) hogy jöjjön el velem Balatonra(Fonyód).Az a baj hogy a szülei nem engedik el.A szüleiről annyit kell tudni hogy az apja nyugdíjazott smasszer és elég szigorú bár nem tudom miért,nem szokott hülyeséget csinálni.Az anyja is elég szigorú bár engem is jól ismer.Én nem szoktam bulikba járni,alkoholt inni(már a gyógyszerem miatt sem),drog,cigi és a többiek.A lényeg az hogy 15 évesen nem engedik el 1 napra(mindössze 50km a táv) szórakozni fürödni jólérezni magát.Ha valaki tud segíteni hogy mivel lehetne a szüleit meggyőzni az bátran írjon.Köszönöm.

16/F

2012. júl. 9. 21:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hogy egy friss és konkrét példát mondjak: Ő is barátokkal ment bulizni és már nem is volt 15-6 éves, hanem fiatal felnőtt, mégsem ért haza! Nem biztos, hogy a szülők a felelőtlenek, és ha annyira felnőttek vagytok, érdemes elgondolkodni és belátni, hogy talán igazuk is lehet egyes dolgokban, amikor korlátoznak és féltenek.

[link]

Miért nem kerestek közelebbi szórakozást és értek haza rendes időben, sötétedés előtt?

2012. júl. 10. 13:32
 12/20 A kérdező kommentje:
Az utolsó háromnak.50 km-re lakunk Fonyódtól ahova mennénk.Reggel mennenk és este a fél7es vonattal jönnénk
2012. júl. 10. 13:48
 13/20 anonim ***** válasza:

16 éves vagyok

én sem mehetek el akárkivel a balcsira strandolni jól érezni magam,mármint 15-16...évessel tuti nem.

és teljesen megértem a szülőket,

a haverod szülei megengedik és tegyük fel el is mentek egyet strandolni a balcsira és a haverodnak baja esik,akkor mit csinálsz,meg mondod a szüleinek,hogy ja elnézést azért ebbe nem gondoltam bele?!!

ha olyan jóban vagy a szüleivel akkor beszéld meg velük,hogy mozduljanak ki egyet(az egész család),menjetek el fonyódra a haverod családjával együtt és meg beszélitek,hogy mondjuk egy másfél órára a haveroddal körül nézel a faluban és utána vissza mentek ahol a haverod családja van és nem lesz semmi probléma,

így szerintem meg lehetne oldani.

2012. júl. 10. 14:19
 14/20 anonim ***** válasza:

és egyébként ez teljesen normális,hogy a haverodat nem engedik el a szülei 15 éves fiúkkal akárhova,

mert nem is az,hogy berúgtok e vagy drogoztok....hanem akármi bajotok is eshet és mégis a szülő felelősek a gyerekükért!!!!!!

Azért te is gondolkozz el a haveroddal együtt!

Te majd 30 éves felnőtt fejjel elfogod engedni a 15éves gyerekedet a 15-16 éves haverjaival? -mert akkor egy igen rossz szülő lennél!!!!!!

2012. júl. 10. 14:27
 15/20 anonim ***** válasza:

Csak mindezzel az a bajom és nagyon fájó számomra,hogy az én rokonságom még erőlteti is,hogy egy Győr melletti faluról menjek el nyaralni a Balatonra..az meg ugye(Balatonfüred) például 115 km-re van tőlünk!:S és azt nem értem,hogy engem 16 éves lányként a szüleim elengednének,viszont a 15 éves FIÚT meg nem..50 km-re.:O

én nem akarok elmenni,mert minek..a szomszédba is van strand:DD és a kedves rokonság tudom,hogy mind utál.. na mindegy.:')

16/L

2012. júl. 10. 14:46
 16/20 anonim ***** válasza:
Vki írta elég ha csak 1 kicsivel többet iszik... 1. írta hogy fürödni mennének le (és ilyenkor a normálisak nem isznak) de ha még inna is mi történhet másnapos lesz vagy esetleg hány. 2. ha baja esik akkor mondjuk hívja a mentőket ?? mást a szülő se tud tenni de ennyi erőből ne is engedjük el sehova. Ha a városba el engeded ott nem lehet baja ott se leszel ott hogy vigyázz rá. De 1 normális 15 évesnek van annyi esze hogy nem lesz baja.
2012. júl. 13. 03:16
 17/20 anonim ***** válasza:
A linknek meg semmi értelme 1. ő egyedül volt 2. lány ráadásul 25 éves most akkor ilyen alapon a 25 évest se engedjük el sehova ?? Azért nem fog mindenki eltűnni főleg ha többen vannak.
2012. júl. 13. 03:19
 18/20 anonim ***** válasza:

egy 25 éves ember azt csinál amit akar mert már nem a szülei felelnek érte

de egy 15 éves fiatal nem mehet oda ahová csak akar,ha a szülei azt egyszer azt mondják,hogy ne hagyja el a várost nélkülük vagy megbízható felnőttel akkor nem mehet el!

Mit nem lehet ezen megérteni?!

A szülei felelnek érte,

ha a Balaton vizébe belefullad akkor a szülei mennek börtönbe!!!!!

2012. júl. 13. 15:44
 19/20 anonim ***** válasza:
És akkor ha mondjuk olyan helyen lakik ahol van tó akkor oda se menyen el 15-16 évesen?? inkább 40fokba otthon üljön mert belefulladhat?? valószinű nem fog belefulladni le merem fogadni ha 1üt vannak a balatonon akkor is be mehet a gyerek egyedül is pedig ugyanannyi esélye van hogy bele fullad.
2012. júl. 13. 19:46
 20/20 anonim ***** válasza:

most ne menjünk bele másba azt hogy akár a balaton vizébe is bele fulladhat azt csak egy példának mondtam.

A lényeg az,hogy ha a családja nem engedik el akkor nem engedik el és törődjön bele.

ha a városon belül van egy tó és lehet benne fürdeni és a szülei meg is engedik akkor elmehet,de ha nem engedik el akkor nem mehet el.

Tudsz te gondolkodni??? Logikus amit mondtam!!!!!!!!

2012. júl. 14. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!