Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés

Többször hívtam már a haveromat(15/F) hogy jöjjön el velem Balatonra(Fonyód).Az a baj hogy a szülei nem engedik el.A szüleiről annyit kell tudni hogy az apja nyugdíjazott smasszer és elég szigorú bár nem tudom miért,nem szokott hülyeséget csinálni.Az anyja is elég szigorú bár engem is jól ismer.Én nem szoktam bulikba járni,alkoholt inni(már a gyógyszerem miatt sem),drog,cigi és a többiek.A lényeg az hogy 15 évesen nem engedik el 1 napra(mindössze 50km a táv) szórakozni fürödni jólérezni magát.Ha valaki tud segíteni hogy mivel lehetne a szüleit meggyőzni az bátran írjon.Köszönöm.

16/F

2012. júl. 9. 21:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
54%

Fájdalmas, siralmas és szánalmas, hogy mennyi vaskalapos konzervatív él ebben az országban. Rendszeresen megyek egyedül nagymamámhoz (150 km, 2 átszállás), és Balatonra strandolni (100-150 km attól függ épp hova megyünk), valamint néha elmegyek egy-egy napra várost nézni (megnéztem már egyedül Debrecent, Szegedet, Pécset, Nagykanizsát, Szombathelyet, Sopront, Nyíregyházát, lefotóztam a főbb épületeket, bementem pár múzeumba, ebédre vettem pár zsemlét az ottani Spar-ban, és este jöttem mindig haza, szüleim mindig elengednek, nem kérdés).

15F

Budapestről

2012. júl. 9. 21:40
 2/20 A kérdező kommentje:
Van egy majdnem 17 éves tesója de azt sem engedik el sehova a városunkon kívül.
2012. júl. 9. 21:53
 3/20 anonim ***** válasza:
36%
Ettől még nem fogják elengedni, ha itt sírsz...
2012. júl. 9. 22:08
 4/20 anonim ***** válasza:
23%

Szia!

Mi 14 évesek vagyunk a barátnőmet meg engem a szüleink elengedtek már nagyon sok helyre.Együtt sátorozhatunk is.

A haverodnak a szülei nagyon irigyek szerintem.

14F

2012. júl. 9. 22:15
 5/20 A kérdező kommentje:
Szar azt látni hogy egész nyáron otthon kuksol amikor jöhetne szórakozni.Ezért kéne valami amivel meg lehetne győzni a szüleit.
2012. júl. 9. 22:31
 6/20 anonim ***** válasza:
15%

Szia!

Nekem a barátnőm szülei meg is engedik ,hogy átmenjek hozzájuk.

A haverod szülei nagyon furák.

14F

2012. júl. 9. 22:41
 7/20 anonim ***** válasza:

"Szar azt látni hogy egész nyáron otthon kuksol amikor jöhetne szórakozni.Ezért kéne valami amivel meg lehetne győzni a szüleit."

Ez alapján támadt egy ötletem: menj el egyszer úgy hozzájuk, hogy tudj a szüleivel beszélni (a barátoddal beszéld meg előtte). Mondjátok el nekik, hogy szeretnétek valahová kimozdulni, ők mit javasolnak? Lehet, hogy uncsi lesz, de dumálni mindenhol lehet... És ha a szülőket is bevonjátok a szervezésbe, akkor talán lassan megváltozik a véleményük.

2012. júl. 10. 10:21
 8/20 anonim ***** válasza:
Szerintem bizonyítani kéne hogy már elég nagyok vagytok! És megmagyarázni hogy nem csináltok majd semmi ostobaságot stb. talán erre hallgatnának :) vagy válaljatok valami házimunkát fűnyírás és akkor ezekért cserébe egy kis engedmény! Sok sikert!
2012. júl. 10. 12:14
 9/20 anonim ***** válasza:
20%
Ha én lennék az anyja, én sem engedném el. 15 évesen nem hiszem, hogy szülőktől távol a Balcsin kell egy csapat fiúnak bulizni meg szórakozni. Majd két év múlva visszatérnénk a kérdésre. Addig lehet bicajozni a környéken, fagyizni, beszélgetni. Lehet lepontozni, de régebben sem engedtem volna, a mai világban meg pláne nem. Nem kell NEKI hülyének lenni ahhoz, hogy baja essen, elég ha az egyik haverja túl sokat iszik. Nekem (és neki sem) hiányozna a baj. 15 évesen azért még állatira nem felnőtt valaki, a majdnem 17 pedig 16 -t jelent, ami szintén csak egy vicc. Nem kell mártírkodni, hogy otthon ül a seggén egész nyáron, de nem is kell elutazni otthonról ahhoz, hogy ki tudjon kapcsolódni. Biztosan van a környéken is megoldás erre!
2012. júl. 10. 13:10
 10/20 anonim ***** válasza:
53%
9-es vagyok. Az első hozzászóló szüleivel vagy mázlija van, vagy örülnek, hogy addig sincs otthon, de amit csinálsz az nem normális dolog ennyi idősen. LEhet, hogy jól szórakozol és büszke vagy rá, szépen megoldod az utazást és ottlétet, nem erre gondolok, de ennyi idősen ezt csinálni nem általános dolog. Sajnálom, hogy rád nem figyelnek jobban a szüleid. Egyszer nem mész haza, és majd látjuk a hírekben, hogy nem értik, pedig mindig olyan ügyes gyerek volt... nem kívánom, hogy így legyen, de szerintem ehhez még gyerek vagy!
2012. júl. 10. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!