Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért ilyen engedékeny anyum?

Miért ilyen engedékeny anyum?

Figyelt kérdés

Olvasgatom az itteni kérdéseket, és látom, hogy szinte egyik szülő sem engedi a lányának az együtt alvást, koncerteket, meg hasonlókat. Persze valamilyen szinten megértem. Viszont anyum teljesen az ellenkezője, szinte erőlteti a pasizást, simán elengedne talán több napra is egy barátommal (nem párkapcsolat) akár a világ végére is. :) Nekem ez így elég sok, örülnék, ha ő is "normális", szigorúbb szülő lenne, mint az itteniek többsége. :D

16/L

2012. jún. 18. 05:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

Én is ilyesmi vagyok, de nem erőltetek senkire senkit. Én addig nem szólalok meg amég arra fel nem szólítanak. Ha tanácsra van szüksége, vagy csak egy kiadós beszélgetésre akkor bármikor ott vagyok mellette.

Hála istennek ezek a dolgok MINDEN NAP előfordulnak. Az én lányom egy igazi érzelembomba , tele örömökkel és könnyekkel.

Én vagyok az életének egy olyan meghatározó pontja mint egy igazi barátnő.

Bárhova elmehet, bármeddig maradhat bárhol. Annyira jó ezt hallani sok kamasznak ám ő 5-6 óránál többet sehol nem tud lenni nélkülem. Ha történik vele valami azonnal felhiv, vagy ha itthon történik valami akkor küldenem kell mms-t.

Hihetetlenül büszke vagyok rá, mivel kitűnő tanuló és már sok olyan dolgot elért az életben amit még sokan mások ilyenkor nem.

Bárkiből válhat ilyen szülő, és bárki lehet ilyen gyerek, csak meg kell találni a közös hangot :-)

Szerintem szólj rá, ha neked így nem kóser :-D

Megbízik benned ezek szerint, ennek csak örülnöd kéne. Viszont ha nemtörődömből csinálja akkor én sem örömmel venném ezeket a dolgokat.

Foglalkozik veled? Beszélgettek ?

36.N

2012. jún. 18. 20:51
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
Jó ezeket olvasni :) Szerintem ez a legjobb nevelési módszer. A túlzott tiltás nem jó semmire.
2012. jún. 18. 22:31
 13/18 anonim ***** válasza:
26%
a túlzott engedékenység még inkább nem...
2012. jún. 18. 22:37
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha a gyerek megbízható, akkor nincs baj.

Szerintem az a legjobb, ha a szülő elmondja a véleményét (szerinte hogy lenne jó), de szó szerint nem tiltja el a gyereket semmitől. Ha megtiltana valamit, a gyerek még jobban akarná... ez a rossz a tiltásban :S

2012. jún. 18. 22:48
 15/18 anonim ***** válasza:
7%

Bár ilyen anyum lenne :) nekem pl folyton hazudnom kellett abban a 3 és fél hónapba amíg együtt voltam a brátommal:/ heti 1x találkozhattam vele-.- Persze majdnem minden nap taliztunk és emlékszem mindig mien szörnyű érzés volt hazudni neki:// ha anya csak fele ilyen lenne :DD

14L

2012. jún. 22. 14:40
 16/18 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó anyukádnak teljesen igaza volt egy 14 éves kislánynak felesleges mindennap találkoznia a " barátjával",amúgy is a tanulás rovására megy,14-15 évesen annyi hobbim volt,sportoltam,jártam egy-két különórára bele sem fért volna mindennap találkozni az akkori barátommal
2012. jún. 22. 15:06
 17/18 anonim ***** válasza:
69%
A szülők nem a saját gyerekükben nem bíznak, hanem az összes többiben emberben nem...
2012. jún. 22. 16:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Hogy nem a saját gyerekükben nem bíznak, hanem a többiben nem? Ez hülyeség. Mivel ha valaki ennyire félti az egész világtól a gyerekét a saját félelmei miatt, abból nehezen lesz önálló ember. Egy gyereket igenis el kell engedni néha. Félelmek miatt üljön otthon? Ez a legrosszabb nevelés utolsó. Egy közhelyet mondtál és valóban vannak ilyen szülők is akik teljesen normálisak és bíznak is a gyerekükben, csak féltik a külvilágtól, és evvel valóban nincs probléma, de a gyakorlatban ez más-
2013. szept. 12. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!