Olvasgatom az itteni kérdéseket, és látom, hogy szinte egyik szülő sem engedi a lányának az együtt alvást, koncerteket, meg hasonlókat. Persze valamilyen szinten megértem. Viszont anyum teljesen az ellenkezője, szinte erőlteti a pasizást, simán elengedne talán több napra is egy barátommal (nem párkapcsolat) akár a világ végére is. :) Nekem ez így elég sok, örülnék, ha ő is "normális", szigorúbb szülő lenne, mint az itteniek többsége. :D
Nagyon jofej anyukád van.Lehet, hogy a forditott motivácio a nevelési dilektusa tudod minél jobban tiltanak valamit annál jobban csinálod ergo sokat enged és akkor már nem is annyira moka vagy buli inkább átgondolod hogy menj e. Vagy ö fiatal korában nem mehetett sehová és igy akarja bebizonyitani azt hogy ö jo szülő . Lehetöleg vigyázz magadra és csak mértékkel mindent:)
2012. jún. 18. 05:25
2/18 anonim válasza:
Az furcsa, hogy erőlteti a pasizást, de gondolom Te is rászolgáltál arra, a jó viselkedéseddel, hogy ilyen engedékeny az Anyukád. Biztos megbízhat Benned!
2012. jún. 18. 06:42
3/18 A kérdező kommentje:
Hát nem érdekelnek a pasik (csajok se), és anyum néha "figyelmeztet", hogy itt az ideje, meg abban a korban vagyok, hogy érdekelhetnének már...
2012. jún. 18. 07:45
4/18 anonim válasza:
Lehet, hogy a fordított nevelést követi. Amit a szülő tukmál, az sose kell, amit tilt, az rögtön. Örülj neki, hogy nem vagy bezárva, mikor ki vágysz a szabadba, és bízik benned.
2012. jún. 18. 08:19
5/18 anonim válasza:
Ezt hívják elkényesztetésnek.Ha valóban azt szeretnéd, hogy anyukád szigorúbb legyen (lehet hülyeségnek hangzik, de nekem bevállt)kérd meg hogy ne legyen ilyen.Kérj nevelést, mielött késő lenne.
2012. jún. 18. 10:08
6/18 anonim válasza:
Lehet, hogy én is furának tartanám, ha a 16 éves lányomat nem érdeklik a fiúk. Talán attól tart, hogy valami fura hajlamod van? Bizonyára csak azt szeretné, hogy élvezd ki az ifjúságod. Ha most nem jársz bulizni, kisgyerekes anyaként már nem lesz lehetőséged.
2012. jún. 18. 12:39
7/18 anonim válasza:
az nem baj, ha bízik benned. sok gyereket azért nem engednek, mert nem bíznak bennük a szüleik, persze biztos nem ok nélkül hiányzik a bizalom. lefogadom, hogy te egy rendes lány vagy és anyukád épp ezért táplál ekkora bizalmat feléd. nincs ezzel semmi baj. persze azért vannak határok, hogy mit engedhet valaki és mit nem ( ezt mindenki maga dönti el, mivel különbözünk )
de hidd el nekem, ha semmit sem engedne,( nekem ilyen volt az anyukám kamaszkoromban ) akkor csak azért is azt akarnád, amit nem lehet. és abból több baj származhat. úgyhogy ez nem feltétlen rossz, inkább rugalmas és szerethető nevelési forma szerintem.
21 éves anyuka
2012. jún. 18. 14:16
8/18 anonim válasza:
az hogy van barátod,16 éves nem hinném hogy probléma,de az állandó bulizgatás,koncertek azok nem jöhetnének szóba,az együtt alvás meg végképp nem, túl engedékeny anyukád van,örülhet ha te nem használod ezt,ki sajnos manapság sok szülő elfelejti hogy nevelni is kéne,és korlátokat szabni,és a jó irányba terleni a gyereket,mindent megengedni egy 16 évesnek abszolút nem kéne
2012. jún. 18. 14:17
9/18 anonim válasza:
nekem is ilyen anya....én örülök neki :)
2012. jún. 18. 19:40
10/18 A kérdező kommentje:
Köszi. Nincs pasim, csak barátom, szóval csak barátok vagyunk... :) Néha anyum azt hiszi, "ferde hajlamom van", de szokta mondani, hogy nyugodtan elmondhatom, ha a lányok tetszenek, stb... :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!