Hová vezet az, ha a mai fiatalság ilyen irányban halad tovább?
Középiskolás tanároktól szeretném kérdezni, hogy mi a véleményük a mai 15-20 éves gyerekekről illetve fiatalokról.
Minden korosztály más és más. Egy pár évvel ezelőtt még úgy álltak hozzájuk hogy "ők ilyenek, mi meg olyanok voltunk..." De most már kezdenek a dolgok nagyon eldurvulni. Az órákon káosz van és tulajdonképpen azt csinálnak amit akarnak.
Véleményük szerint hová vezethet mindez és miért jutottunk el ideáig? Mert valljuk be, elkezdtek elbutulni a fiatalok. Elbódította őket a beléjük sulykolt sok hamis kép, a sexről, buliról és a gazdagságról. Ahogy én tapasztaltam némelyikük egy elég absztrakt álomvilágban él.
nagyon nehéz kérdés
ettől függetlenül vannak olyan tanárok
akiket a legrosszabb fiatal is meghallgat, kedvel
az is számít, hogy az oktató hogy áll a hallgatóság felé
kell némi előadói készség, hogy komolyan vegyenek
érzelmekre hatva, dinamikus előadásokat kell tartani
(akár prezentáció vetítéssel)
órákon való facebookozást, telefonálgatást egy jó házirenddel lehet rendezni
amit be kell tartatni
ehhez kell magabiztos, erős igazgatóság
[telefonok összeszedése, elvétele]
wifi blokkoló használata (diák nem is tudja, mi van, csak nincs net)
Első: Mármint akkor gyűjtik be a telókat, ha valaki fb-zik, alapból nem, ugye így értetted?
kérdező: ezeregy ilyen kérdés van, hogy mi lesz a fiatalokka stb, mondjuk most lehet, nem helyénvaló beleszólnom, mivel te most pont a tanórákra gondolsz, de ez nemfontos, csak megjegyzem.
Amúgy sztem ezek az emberkék szépen kihullanak a normálisak közül, szétissza az agyát, tönkreteszi magát, később a maréknyi normális(abb) gyerek, viszont majd elvisz rohadt sok pénzt, amiért majd küzdeni fog ez a sok 'elrontott' fiatal, úgyhogy számukra nem túl fényes a jövő. Az álomvilág, amit írsz elég sokukra érvényes, és egyszerűen rémisztő, milyen változásokon át nem esnek ezek a gyerekek... Ismerettségi körömben is van, aki kitűnő tanuló, példadiák volt, mostmeg minden hétvégén a sárga földig issza magát, kábítószereket nyom magába, úgy füstöl, mint egy nagyobb gyár, és csak 6 tárgyból áll bukásra...
nem ördögtől való szerintem
hogy csak a szünetekben lehessen hozzáérni a telefonhoz
vagyis alapból kellene elvenni
semmi szükség rá az óra alatt
nem ütközik emberi jogba
Hova tartunk? High way to hell! Bocs, ez nagyon gyenge volt:')
Amúgy nem feltétlenül a felnőttek hibája. Aki hülye az abban alapból ott van a hiba.
Végülis igen, bár én jobb ötletnek tartom, hogy tegye ki a padra, mivel, az ember tudniillik nem adja ki szívesen a keze közül a telefonját, vagyis én tuti egész órán azon pörögnék, hogy jujjmileszvele, karcoslesz stb. aztán lehet, hogy ez nem így van, de szerintem, ha kiteszik a padra, az bőségesen elég, használni nem tudja, baja nem lesz, és mindenki jól járt.
Amúgy egyetértek, általában a szülők hibája, és nem is az, hogy mennyire szigorú, hanem, hogy mennyit foglalkozik vele... egy gyereknek nem az kell, hogy mindent megkpjon, hanem, hogy a szülei azért bagózzanak rá, vagyis szerintem, ha lenne ideje néhány szülőnek a gyerekével foglalkozni, sokkal jobb lenne a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!