Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet maximálisan...

Hogyan lehet maximálisan kiélni a fiatalságot?

Figyelt kérdés
Sokszor eszembe jut, hogy mi van ha nem élem ki magam, mármint nem szeretném, hogy idősebb koromból visszatekintve bánkódjak, amiért nem tettem meg egy csomó mindent.

2012. máj. 4. 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
21%

Sehogy. Aki maximálisan kiéli a fiatalságát az nem gondol a jövőjére, ezáltal nem is lesz neki.

Öreg korára pedig csak a hibáira tud majd visszaemlékezni.

Vagy ez vagy az. Lehet választani.

2012. máj. 4. 14:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Ha pl én szeretnék szexelni, sokszor, abban mi a hiba? Jobb lesz 50-60 évesen visszagondolni és azt mondani: "bárcsak több szép lánnyal feküdtem volna le", mint azt, hogy "lefeküdtem szép lányokkal"??
2012. máj. 4. 14:22
 3/12 anonim ***** válasza:

Miért van az, hogyha arról van szó, hogy valaki nem élte ki magát fiatalon, akkor mindig a szex áll az első helyen? Úgy nem élheti ki magát az ember, hogy sokat bulizik, kirándul, utazik, olyan barátokkal van, akiktől nagy valószínűséggel majd messzire sodorja az élet, dolgozik, önkénteskedik, vagy bármi...

Én is sokszor érzem úgy, hogy még nem éltem ki magam, mert nem egy büfészakra járok egyetemre. Most végzek, dolgozni fogok, de még egy csomó tervem lenne mielőtt szülnék, viszont egyik se kapcsolódik a szexhez...

2012. máj. 4. 14:30
 4/12 anonim ***** válasza:
Bulizz sokat, csajozz sokat, és ezek mellett "kalandozz" (utazz, próbálj ki sportokat és hobbykat, legyél kreatív), lelkesedj dolgokért. Semmiképpen se dőlj be annak a dumának, hogy ezek primitív dolgok és hogy az a menő, ha "más vagy, mint a többiek", azaz nem használod ki az ifjúságban rejlő lehetőségeket.
2012. máj. 4. 21:45
 5/12 anonim ***** válasza:

14:30

"Miért van az, hogyha arról van szó, hogy valaki nem élte ki magát fiatalon, akkor mindig a szex áll az első helyen?"

Gondolom, ehhez köze van annak, hogy az embereknek az életük során átlagosan 3-4 szexuális partnerük van, ami nem valami sok. Ezen a területen szokás elmulasztani a legtöbb esélyt.

2012. máj. 4. 21:47
 6/12 A kérdező kommentje:

21:45

De könnyen ír valaki.. :) Nem olyan egyszerű ám, még ha alapjáraton az is volna, az egom nem fogja ilyen könnyen adni magát.

2012. máj. 4. 21:48
 7/12 anonim ***** válasza:
56%

21:48

Az összes felsorolt tevékenység egyszerűbb, mint egy felelős munkahely betöltése. Csak hát mivel a fiatal ember még tapasztalatlan és fejletlen, ezért óriási kihívásokat lát ezekben a triviális dolgokban és nem is tudja mindig elérni őket.

"Az ifjúság lenne az ember ideális állapota, ha egy kicsit később következne az életben" (Asquith) - nagyon igaz mondás.

Ami az egódat illeti, az tényleg megakadályozhat abban, hogy élvezd az életed. Ez is egy nagy tragikomédiája az életnek, hogy a tizen-, huszonéves még borzasztóan védi az amúgy nem nagyon létező "egyéniségét" és ebben a nagy védekezésben lemarad a fél életről, míg a felnőtt előtt, aki már tudja, hogy az ego főleg csak gátolja, sajnos kevésbé vannak ott ezek a lehetőségek.

2012. máj. 4. 22:09
 8/12 A kérdező kommentje:

22:09

És, ha azt mondom neked, én erre már legalább 1 éve rájöttem, de mégis védem a nemlétező határaim, akkor én ostoba vagyok? :)

2012. máj. 4. 22:16
 9/12 anonim ***** válasza:

22:16

Akkor azon kellene gondolkodni, hogy mi gátol a továbblépésben. Vagy egyszerűen csak a szokás hatalma tart vissza. Egy szokást nehéz megtörni. De ezen nincs nagyon mit magyarázni, el kell kezdeni és kész. Akkor lenne nagyobb baj, ha most leállnál itt vitatkozni és elkezdenél tipikus koravén komolykodó dumákkal jönni. De szerencsére nem ez történik.

2012. máj. 4. 23:08
 10/12 A kérdező kommentje:

23:08

Hát nem ez történik. De ha az embernek még vissza van egy éve egy iskolából, akkor kérdéses, hogy hogyan töri meg azt a megszokást..

2012. máj. 5. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!