Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért csinálja ezt?

Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. az anyám soha nem enged el sehova csak néha hétvégente de akkor is hatra haza kell menjek. most barátnőm (kiskorunk óta barátnőm vagyunk anyámmal jóban van) álltak megismertem egy új társaságot és jó lenne velük kicsit lógni de ők általában hajnalig vannak kint . nekem ez nagyon szar így mert nem innék meg Hasonló de jó fejek és anyám meg ordít is velem hogy minek beszélek én velük

mit tegyek anyámmal hogy megértse hogy szeretnék tovább kint maradni és velük lenni

inni nem akarok és lenne is rá alkalom de nem teszem meg!

2012. ápr. 30. 22:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ó, csajok, ez velem is így volt, de már én is szülő lettem közben és értem a másik oldalt is most már. Volt olyan, hogy 16-17 évesen nemhogy hamar haza kellett mennem, hanem le sem engedtek. Világvége volt és tök szemetek voltak szerintem. :) Bezzeg a többiek legalább fixen 8-ig el voltak engedve minden nap. Nem voltam késős ivós amúgy, tök jó "kislány" voltam. Néha azt mondták, hogy maradjak itthon és kész. De nem azért, mert más dolgom volt, velük lenne program. Nem, csak úgy most ne menjek el és kész. Az egyikem ovis, másikom iskolás. De már most látom, hogy nem kell minden nap ugyanazokkal lógni a játszón. Kell néha családilag fagyizni, otthon társasozni, rendet rakni, nekem segíteni, múzeumba menni, kicsit a leckére gyúrni stb. stb. Nem áll meg az élet, ha heti 7 helyett csak 3-4 alakalom a barátoké. Csak utólag látom, hogy milyen jót tett volna a kapcsolataimnak, ha máshol, más infókkal is töltődtem volna. Lenne mit mesélni a többieknek, hogy hol voltál és mit csináltál. Érdekesebb is lennél tőle. Bár nem mondják, de belül értékelik, ha észnél vagy és te tudod, hogy hol a határ. Aki csak lóg, az semmi. Ha néha több időd hagysz a suliban a felkészülésre, a lelkiismereted is jobban a helyén lesz, főleg ha mondhatod a szüleidnek, hogy ugye megmondtam, hogy nem hanyagolom el a sulit, egész tűrhetőek a jegyek. Jön majd az érettségi, utána ki tudja mit csinálsz majd és a többiek mit csinálnak. Majd 18 évesen fogod elhatározni magad, hogy egy új közösségben milyen szereped is lesz? Majd kérdezik, hogy te honnan jöttél, milyen hobbid van, mit sportolsz, voltál-e már itt vagy ott (nem diszkót). És akkor fogod azt érezni, hogy de üres vagy és tényleg nem csináltál a téren lógáson kívül mást. Nem is az, hogy ciki lesz, mert egy-egy dumával, gyors utánajárással ki lehet vágni ezeket. De neked, belül, az rossz érzés lesz, hogy magaddal nem törődtél. Majd be fog nőni a fejed lágya, jön majd előbb-utóbb egy pasi, aki majd valamiért megszeret. Legyenek értékeid, amiket lehet szeretni.
2012. máj. 2. 12:17
 12/14 A kérdező kommentje:

de nálunk törődés nincs. anyámèk szabad idejükben tv-t néznek stb. én levagyok sz*rva

a másik meg az hogy én SOHA nem vagyok elengedve kb. 2-3 hetente pénteken jöhet át a barátnőm de ő se jön túl gyakran mert ő a barátjával van.

utána Mikor mondom hogy kivel van bnőm akkor kérdezősködik hogy nekem van-e ha nincs akkor miért nincs

2012. máj. 2. 14:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Engem sem engedett el. Sosem. 18 éves koromban annyira örülhettem, hogy elengedett 7 óráig. Pedig nagykorú lettem, nem értettem, miért csinálja.

Emlékszem, hogy az osztálytársaimat (akkor lehettem asszem 12 éves) mind elengedték EGYEDÜL haza, én meg ott poshadtam egyedül a tanteremben. Aztán nemegyszer volt hogy anyu "elfelejtett értem jönni". 15 éves koromban is szégyen-szemre még mindig ő vitt suliba. Rettentő idegesítő volt, és úgy kezelt, mint egy óvodást.

25/L

2012. máj. 2. 15:24
 14/14 anonim válasza:
mond anyadnak hogy kinn akarsz maradni es kec pec mond neki ha baj van hivod meg hogy egyut agytok es mond hogy nem vagy dedos fozd meg de ha nem vagy eleg bator akkor ird meg levelben es add at neki ez tuti befuto es legy hatarozott
2012. máj. 17. 17:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!