Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért irigy rám a barátnőm?

Miért irigy rám a barátnőm?

Figyelt kérdés

9 éve vagyunk barátok,mindig jól megvoltunk.Mindketten kitűnő tanulók vagyunk.Az idén kettőnk közül valakit a generáció tanulójának választanak.(8. osztályosok vagyunk)

A döntésnél figyelembe veszik a versenyeken elért helyezetteket.Nekem van egy első,és egy harmadik helyem,neki két harmadik.

Nagyon fél,hogy nem ő lesz a jobb,és ez látszik is rajta.

Tegnap voltam egy körzeti anyanyelvi versenyen és első lettem,ő pedig rögtön kiakadt.A másik barátnőmnek mesélte(aki nekem mindent elmond) hogy nem hiszi el,hogy első lettem,hogy a fenébe lehet ez,biztos debil feladatok voltak,amiket csak ilyen hülyék tudnak megoldani mint én..stb.

Nem értem mi történik,mert mindig jól elvoltunk,és mindig örültünk a másik győzelmeinek.És most azon kapom magam,hogy versenyzünk egymással.Mi,akik sokáig a legjobb barátok voltunk most versenyzünk egy nyakláncért amit valamelyikőnk kapni fog.Nem értem meg mért csinálja ezt..Annyira jó akar lenni és azt akarja hogy ezt mindenki tudja? Nem számít neki hogy a barátságunk sínyli meg ezt az egészet?? Legyetek szívesek írjatok valamilyen tanácsot,mert már nem tudom mit csináljak vele..Egyfolytában be akar kavarni a tanároknál és alig szól hozzám,csak ha muszáj.

Bocsi,hogy regény lett,és köszi ha elolvasod!14/L

2012. ápr. 22. 17:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a legjobb, ha megbeszéled ezt a barátnőddel. Biztosan fontos számára a versenyzés, és rosszul esik neki, ha te nyernél. Ne aggódj, ki fogja heverni. Soha ne feledd, a versenyzés nem állhat egy barátság útjába.
2012. ápr. 22. 17:15
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

1.Ha nem örül a sikereidnek,akkor nem is annyira jó barátnő!

2.Ha ő akar győzni,akkor jobban rá kellene kapcsolnia:)

3.Ha a másik barátnőd mindent elmond neked,akkor ez a barátnő is beakar kavarni a dolgokba..

Te szegény..:||| kikkel hozott téged is össze az isten..egyik kétszínűbb,mint a másik!Nálunk is ugyanezek mennek,csak nem megy a versenyzés.

16/L

2012. ápr. 22. 17:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom rosszul esik neki, hogy neked jobb helyezéseid vannak. És szerintem teljesen érthető. Beszéld meg vele a dolgot.
2012. ápr. 22. 17:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Nekem is rosszul esik ez az egész .Én tényleg nem akarok nyerni,nem éri meg szerintem.Nem tudom hogy fogom megbeszélni vele a dolgot,hiszen alig áll velem szóba,de majd megpróbálom.Köszönöm a válaszaitokat!:))
2012. ápr. 22. 17:34
 5/12 anonim ***** válasza:
66%
szerintem érthető hogy rosszul esik neki, viszont ez a viselkedés nem méltó egy legjobb barátnőhöz. Beszéljétek meg
2012. ápr. 22. 22:11
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó neked is!!Beszélni fogok vele:))
2012. ápr. 23. 20:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A viselkedése alapján nem méltó, hogy a barátnődnek nevezze magát. Ha valaki kibeszél a hátad mögött és rosszakat mond rád, az nem barát. Ha valaki ilyen ilyen is marad felnőttkorban is, tehát én ezt a barátságot nem erőltetném vele. Anyámnak is van ilyen 35 éves barátságnak nevezett valami, de ahogy hátrafordulnak már beszéli ki anyámat mindenkinek, hányingerem van az ilyentől.

Ha valaki szeret, akkor a sikereidnek is örül!

2012. ápr. 25. 07:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok mint a barátnőd. Van pár ember akikkel nagyon jóba vagyok de ha versenyről van szó és nem én vagyok a jobb nagyon ki tudok akadni. Szerintem ne mondd neki. Vagy megszokod, hogy ilyen vagy megszakítod a barátságot. Én mindig nagyon szoktam magam utálni amikor így versenylázban égek. Ha neked ez a versenyes izé nem fontos és még nagyon okos is vagy akkor nagyon-nagyon szerencsés vagy. Szerintem fogadd el, hogy ő ilyen amikor versenyekről van szó, mert ez nem jelenti azt, hogy ő egyébként is ilyen.
2012. ápr. 25. 20:44
 9/12 A kérdező kommentje:

Utolsó,hidd el hogy én megértem,hogy ő szeretne nyerni,és ez normális is,ha ugye a versenyzésről van szó,de csak a sulival kapcsolatban.

De ő nem csak ott verseng..el akarja érni,hogy mindenki ellenem forduljon,eteti a legjobb barátnőmet mindenféle hülyeséggel,aki lassan el is hiszi,úgy tűnik.Aztán teljesen hülyét akar csinálni belőlem az osztály előtt,a fiúkat is ellenem fordítja.

És én ugye csak tűröm,mert ha beszólok neki akkor végleg megsértődik és még annyit se lesz hajlandó mondani,hogy szia.(mint tegnap)

Ami azt illeti már régen megszakítottam volna vele a barátságot,de csak 3 lány van az osztályban,és ha vele nem beszélek,akkor a harmadikat is ellenem fogja fordítani,és végleg egyedül maradok..Szóval inkább tűröm még 1 hónapig és aztán imádkozom,hogy ne jöjjön velem gimibe..:D

Köszi a választ!

2012. ápr. 26. 10:50
 10/12 anonim ***** válasza:
Én megértem, hogy irigy, aki maximalista, az a legjobb akar lenni ez természetes. Kár, hogy pont barátok vagytok. Valószínűleg ha eltelik egy kis idő, feldolgozza majd a vereséget, és rendeződik a kapcsolatotok. pláne, ha más úton haladnátok tovább (más suli, szak, stb.) ahol már nem egymás riválisai lennétek.
2012. jún. 5. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!