Hogyan reagáltok amikor a nagyobb gyerkőc (2-3 között) megüti a kisebbet (10-12 hó)? Megüti szándékosan mert hisztizik, irígy, fellöki. stb
Én is büntetem, fel kell ülnie az ágyra pár percig, majd bocsánatot kérnie. Utána megbeszélem Vele, hogy ez nem volt szép...stb. De ennek ellenére sokat csinálja. :( Volt hogy nagyon megütötte egy fa kockával a fejét a kicsinek, akkor rácsaptam a kezére. Jött a hiszti hogy "anya ne üssél már meg" mind ezt toporzékolva és hisztizve, aztán "ez fájt" (pedig nem ütöttem nagyot) mire mondom hogy a tesódnak is ennyire fájt ha nem jobban... és jön az ágyra csücsülés.
Amúgy nem szeretem megütni és nem is tartom jó dolognak, de néha 1-1 alkalommal elkerülhetetlen.
Csak rossz azt nézni mikor ilyen csúnyán bánik a kishugával. :( Persze van mikor édesen eljátszik vele, de az irígység, ami tudom korral jár, felülkerekedik rajta. (ez az enyém, ne vedd eeeel....)
Nálunk az jött be, hogy nincs büntetés, mert az egyáltalán nem működött,így van 500-szor is megtörtént. És gondolom, akkor még jobban utálta a kicsit, hiszen "miatta" még büntetést is kapott.
Viszont elbeszélgettünk hogyan kell szeretni a kistesót, mennyivel jobb, ha mosolyog és mennyire szereti őt is a tesó és örül hogy a nagy testvérével játszhat. És minden este lefekvéskor számba vettük, ma nem lökted meg a Zalánt, ma nem ütötted meg a Zalánt...
És észrevettem, megdícsértem, ha megsimogatta, megszeretgette.
Egyébként ez nagyon nehéz kor, nem tuodm mennyit beszélgettetek erről illetve a kisfiad el tudja e mondani, az enyém elmondta annó, pont ebben a korban, hogy az a baj, ha odamegy a kicsihez, nem ölelheti meg, mert az elesik, ha megfogja a kezét, valaki már vísit is, vigyázz meg ne lökd, el ne essen stb stb ha a kicsi odamegy hozzá eltépi a könyvet, lerombolja a tornyot, mert még ügyetlen. És igaza volt teljes mértékben. De elmondtam neki, néztünk videókat ő milyen volt kicsinek és aztán építettünk tornyot, amit a kicsi lerombolt, figyeltük, hogyan ügyesedik a kicsi és mondtam, na már csak egy kicsit nő és megölelheted, futkározhattok...
Illetve felhívtam a figyelmét, nézd meg a kicsi még nem beszél, nem eszik, nem fürdik egyedül, segíteni kell neki, hogy megtanulhassa.
És elfogadta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!