Hogy reagáltok arra, amikor a nagyszülők produkáltatni
akarják a gyereketeket?
Figyelt kérdés
Arra gondolok,amikor a gyerek számára idegen ember/emberek előtt mondogatják neki,hogy: na,mondd el hogy hívank,hány éves vagy? mondd el ezt meg azt a verset,stb.. A gyerek persze ilyenkor megkukol, és egy szót sem szól! de ők csak tovább erőszakoskodnak!
ISMERŐS ez valakinek??
ilyenkor ti közbe léptek,vagy próbáljátok ti is rávenni arra,hogy szólaljon meg?
2011. máj. 7. 18:02
1/5 anonim válasza:
Ismerős helyzet... Unokahúgommal csinálták szintén ezt, oviba megtanult valami verset és amikor az összes rokon összegyűlt egy házban akkor erőltetve próbálták szóra bírni, szegény nem nagyon bírja a tömeget ha mindenki rá figyel meg ilyenek. Én nem támogatom ezt a fajta beszédre kényszerítést, majd megszólal a gyerek amikor ő akar.
2011. máj. 7. 18:09
2/5 anonim válasza:
Nekem ugyan nincsen gyermekem, de nagyon szeretném, ha (mikor elég nagy) rengeteg dalt verset megtanulna tőlem, szeretnék vele színházast játszani. viszont nem erőltetném arra, h mindenki előtt ezt csinálja, csak ha ő akarja. Gyerekként én nagyon szerettem ilyet játszani és nekem nem volt társam ebben. Persze, ha az enyém nem hajlik erre, akkor nem erőltetném. vagy ki tudja?
Kérdésedre pedig csak annyit tudok válaszolni, h nem szeretem, ha az emberek produkáltatják a gyermeküket/unokájukat. Sokszor én is kellemetlenül érzem magam ilyen helyzetben, mert sajnálom a kicsit.
2011. máj. 7. 18:10
3/5 anonim válasza:
Kedvesen mondd az illetőnek, hogy most nincs kedve a kicsinek, majd máskor. A nagyszülőket pedig kérd meg, hogy ne hozzák az unokájukat olyan helyzetbe, amitől szegényke csak rosszul érzi magát és esetleg még szégyenli is. Próbáld megvilágítani nekik, hogy ők hogy éreznék magukat, hasonló szituációban. Én is nagymama vagyok, de soha eszembe sem jutna ilyen. Még magunk között is, ha nincs kedve pl. verset mondani, túllépünk rajta, majd mondja, ha akarja.
2011. máj. 7. 18:10
4/5 anonim válasza:
Hajjajj... De 62 éves az anyósom. Nem fog már változni. Mondjuk, amikor eljutottunk az erőszakoskodásos részhez a fiam erőteljesen megrázta a fejét, később, meg amikor már ment a beszéd közölte anyósommal, hogy nem. Ha csak úgy simán kérdezi valaki, hogy hány éves vagy?hogy hívnak?, akkor válaszol. Borzalmasan idegesít néha anyósom ezzel a mindent jobban tudok, és elmagyarázok és majd én megcsinálok dolgaival. Azért ilyenkor belegondolok, hogy biztos nagyon öröm neki újra babázni és amikor mondatja a dolgokat a gyerekkel, látom rajta milyen büszke rá. Én meg nagy szerencséjére egy aranyos meny vagyok, tehát mosolygok a dolgain.
2011. máj. 7. 18:11
5/5 A kérdező kommentje:
szerencsére én is aranyos meny vagyok,és megpróbálom a lehető legfinomabban a tudomásukra hozni,hogy most nincs kedve válaszolni..! csak az dühít,hogy tudják jól,hogy ha az első kérésükre nincs kedve válaszolni,akkor ha tizedszerre kérik ,akkor sem fog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!