Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudom, hogy ennyi idősen még...

Tudom, hogy ennyi idősen még nem lehet irigy, de mégis miért csinálhatta ezt a fiam?

Figyelt kérdés
Itt volt a barátnőm a kisfiával,az övé 4,5 hónapos az enyém 3,5 hónapos.Egymás mellé fektettük őket,a b.nőm nyújtotta a fiam egyik játékát az ő fiának de az enyém oda nyúlt és elvette.Erre a b.nőm egy másik játékot nyújtott a fiának,mire a fiam az előző játékot eldobta és azt a játékot is elvette.Aranyos volt és jót nevettünk,rajta de ha nem irigységből akkor miért csinálhatta?
2011. dec. 12. 08:49
 1/5 anonim ***** válasza:
4.5 hónaposan voltunk utoljára az orvosnál és feküdt ugye a pelenkázón. Jön a védőnő és elkezdi dícsérni, hogy milyen szép, stb. Nem sokra rá jött egy másik baba a mellettünk lévő pelenkázóra, a védőnő meg odafordult és elkezdte azt a babát is dícsérni. Az én lányom meg erre elkezdett sírni... Féltékenység? Irigység? Nem tudom, de amikor visszafordult hozzá a védőnő egyből csöndbe maradt
2011. dec. 12. 09:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem 13 hónapos ikreim vannak.

A gyerekek ebben a korban még valszeg nem irigyek. Egyszerűen az a játék kell nekik, ami épp a másiknál van. Nálunk ez megszokott. A fiam eldob egy játékot, a lányom felveszi, és érdekes módon abban a pillanatban már a fiamnak is az a legfontosabb játék, és már rabol is rá. És ez fordítva is így van.

2011. dec. 12. 09:19
 3/5 anonim ***** válasza:

2 hónap van a lányom és a barátnőm lánya között. Mindig az kell nekik, amivel épp a másik játszik. Van tök egyforma rágókájuk. Az én lányom rágta a sajátját, a másik kislány rögtön ment volna érte. Akkor a barátnőm odaadta a sajátjukat. És mi történt? Akkor nyugodtak meg, amikor elvették a másikét. :) Pedig tényleg teljesen egyforma.

Vagy pl. a lányom nem cumizik, de ha meglátja a barátnője szájában a cumit, már veszi is el tőle. :D

2011. dec. 12. 11:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Én fiam 7 hósan volt vendégségben egykorú babánál. Minden játékot kivett a kislány kezéből, volt, amit csak kivett és eldobott. Nem tudom, irigy-e, visszaadni nem adta, pedig nekem már szépen ad mindent, ha kérem. Én nem fújom fel, igyekszem úgy nevelni, hogy ne legyen később is ilyen.

Úszáson egyszer adtak játékot, totál kiakadt, hogy vissza kell adni. Üvöltött, sikított. Következő úszáson meg semmi gondot nem csinált ugyanebből.

2011. dec. 12. 11:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Én sem fújom fel,csak érdekesnek tartom a dolgot.Ma du. is itt voltak,a kisfiút nem nagyon érdekli csörgő meg ilyesmi,leginkább a textilpelusával játszik.Ehhez képest nálunk meg annyira "beleszeretett" a fiam egyik csörgőjébe,hogy el is vitték magukkal!:-)
2011. dec. 12. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!