Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Javítóintézet? Ma azt mondták...

Javítóintézet? Ma azt mondták a szociális osztályon, döntsem el keddig, hogy be akarom-e rakni a 14 éves lányomat javítóintézetbe. Ha igen, megindítják az eljárást. Szerintük más megoldás nincs. Sajnos már szerintem sem. :- ( Szerintetek?

Figyelt kérdés
14 éves lányomat egyedül nevelem, és nem bírok vele. Minden pénteken este lelép diszkóba és csak szombaton délben jön haza, nem mondja meg, hogy hol volt délig. Azt hallottam, hogy bizony iszik is ha dizskoban van. Ha utána megyek megkeresni, amint meglát elszalad. Hétközben is este 10-kor jön haza, iskolából lóg. Pénzt lop tőlem, dolgok tünnke el a lakásból. Megesett az is, hogy szerdán elment és csak szombaton jött haza. Úgy beszél velem mint a kutyával. Ha telefonon hívom, nem veszi fel. Otthon: ketten vagyunk, 3 szobás lakásom van, tehát a magánszféra be van biztosítva neki. Úgymond anyagilag mindene megvan. Megpróbáltam vele már beszélni, elmondtam neki, hogy mennyire fontos nekem ,és hogy menynire szeretem öt, hajlandó lennék kompromisszumot is kötni. /pénteken éjfélig kint lehetne-tudom, ez is sok - de ne késsen/ Soha nem kiabálok vele, ő viszont kiabál velem. Olyanokat mond, hogy én egy dög vagyok, és utál, és bárcsak megdögölnék már. Iskolából lóg, nem tanul, reggel elmegy otthonról, este jön csak haza. Már ki vagyok kéészülve. Kértem segítséget: osztályfőnöktöl,iskolaigazgatótól, pszihológustól, pár rokonom, ismerősöm megpróbált vele beszéni, se semmi egredmény. A szociális oszstálytól is kértem segítséget, minden héten be kéne járnunk beszélgetésre,de a lányom erre sem hajlandó. Már a gyereksegélyt is elvették, mert nem jár iskolába rendesen. Ma regel is nagyon szépen megkértem, hogy menjen iskolába, mire 11-kor telefonáltak az iskolából, hogy nincs iskolába. Segítene a javítóintézet? Sokszor úgy érzem, már én fogok lassan a pszichiátriára kerülni miatta.
2012. márc. 22. 14:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/138 A kérdező kommentje:

18:28-asnak

Szlovákiában lakunk,volt már "rendőrösdi" is, de ezzel csak felvágott a haverjai előtt.

2012. márc. 22. 19:24
 22/138 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, hogy ez történt veled.

Ne feledd, jó anya vagy. Tényleg. Vannak olyan helyzetek, amikor a szülő gyengesége a hiba, és ő okolható. Te mindent megpróbáltál, ne okold magad. Nem értem, hogy mi üthetett belé, nemhogy megbecsülné, hogy vért izzadva próbálod felnevelni őt. Egy pszichopata a lányod, nincs lelkiismerete.

Küldd intézetbe...

Majd írd meg, mi történt.

2012. márc. 22. 19:47
 23/138 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda tiltja törvény hogy kapjon egy hatalmas pofont az ember saját gyereke?

Ekkora baromságot,már így van egy csomó kezelhetetlen,neveletlen gyerek..ekkora egy idióta törvényt,jó persze nem a rendszeres verésről van szó,de sokszor kiskorban a fenékre,kézre csapás,nagyobbnál egy pofont néha elengedhetetlen

szerintem sem nagyon tehetsz semmit,kiskorában elrontottad,túl hosszú pórázon tartottad,inkább ad be ott csak helyre teszik

2012. márc. 22. 21:01
 24/138 anonim ***** válasza:
100%

bocsi elküldte.

a lányodnak mindene megvan,komolyan nem értem ezt a gyereket,hú úgy elverném,úgy helyretenném az biztos,kis csitri és így bánik az anyjával aki egyedül neveli ráadásul,sajnállak,azt is hogy a lányod így kihasznált téged

2012. márc. 22. 21:05
 25/138 A kérdező kommentje:
Higyjétek el, már néha gyűlöletet érzek a saját lányom iránt. Most is már fél 10 és ő nincs sehol. ... A kommnetek szerint tényleg a javítóintézet a megoldás. Ne gondoljátok, hogy a könnyebb megoldást választom, hiszen nekem sem könnyű és biztos fog hiányozni a lányom, de már totálisan ki vagyok készülve. Úgy érzem, mindent megpróbáltam, és ez a végső megoldás.
2012. márc. 22. 21:29
 26/138 anonim ***** válasza:
87%
megáll az eszem, hogy mitől van igy elszállva az ifjúság. én biztosan beadnám (m,ostmár) a javítóba.
2012. márc. 22. 21:32
 27/138 anonim ***** válasza:
100%

Úristen nekem kb már könyörögnöm kell anyámnak,hogy menjünk már együtt valahova..

Szerintem jó anya vagy..ennyi mindent megpróbálni. Csoda,hogy még birod.

Sok kitartást!!Remélem rendbe jönnek a dolgok.

Amúgy ezt a kérdést nem tudod megmutatni neki? hagy olvassa el és gondolkozzon el rajta. Ez sem használna?

2012. márc. 22. 21:50
 28/138 A kérdező kommentje:
Ha haza jön, megmutatom neki, bár szerintem azt fogja mondani, őt ilyen hülyeség nem érdekli. A bírósági papírt is amikor megmutattam neki, csak lehülyézett./kérvény,hogy helyezzék őt el javítóintézetbe, mert én már nem bírok vele, és ott minden le van írva, a lógásaitól kezdve a pénzlopásig/. Mikor pszihológusnál volt, akkor azt mondta, hgoy nekem van szükségem pszihológusra, és nem neki, és felállt és faképnéll hagyta a pszihológust. Hú, nagyon nagy arca van!
2012. márc. 22. 21:58
 29/138 anonim ***** válasza:
100%

nekem a legdurvább az egészben, amiket itt mesélsz, hogy még csak 14 éves. ha 16-17 lenne, nem lepődnék meg... de 14??? !!! :(

sajnos itt már nem nagyon van más megoldás, nem fogod tudni helyretenni, ha eddig nem sikerült...

2012. márc. 23. 00:58
 30/138 A kérdező kommentje:
A lányom éjjel 3-kor jött haza, azt mondta, hadjam békén mikor meg mertem kérdezni, hogy hol volt. No comment.
2012. márc. 23. 06:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!