Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? Ti hogy vagytok...

Mit tegyek? Ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés

Már csak pár hónap és új suliba megyek, nyolcadikos vagyok. Egyik héten imádom az osztályomat, egyfolytában velük lennék, úgy érzem olyanok vagyunk mint egy család és nem akarok elmenni. Másik héten pedig mindenkiből és mindenből elegem van, ez van jelenleg is és ezt az érzést fogom leírni.

A sulit utálom, komolyan elmélkedem arról vajon bele lehet-e dögleni az unalomba. MINDEN érdekel, minden tantárgy de az órákon nem csinálunk semmit, egyszerűen ha 12 órát aludtam, és 12 liter kávét döntöttem magamba (nem szoktaM) akkor is leragad a szemem. Egyszerűen a mi sulink a rossz pedagógusok gyűjtőhelye. 4 tartágyon van színvonal, a reál tárgyakon, pedig én humán beállítottságú vagyok, itthon sorra írom a regényeimet, olvasom a verseket, a könyveket, de az iskolai magyarórákat utálom. A nyelvtant meg egyszerűen tudom de még mindig a 6. osztályos anyagot vesszük..-.-

Egyedül is érzem magam, a régen legjobb barátnőm már un engem, látom rajta, sose keresi a társaságomat, másokkal van el úgy mint ahogy régen velem.

A többiek teljesen más beállítottságúak mint én, ezért nem beszélek velük gyakran meg ők se jönnek oda, a többiekkel elcsevegek de egyszerűen unalmas amiről bsezélnek, egyszerűen nem érdekel. A legjobb barátnőm pedig nem a sulimba jár.

A fiúkat szeretem, mondjuk nagyon éretlenek és humortalanok, érdektelenek, gyerekesek.

Mindig az álmaimba menekülök ahol a középiskolai életemet képzelem el, részletesen h milyen barátaim lesznek, stb.

Már új emberekre vágyom, sokkal szívesebben beszélgetek hetedikesekkel vagy akárkivel akik nem az osztálytársaim.

14L

2012. febr. 28. 17:03
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azt hiszem ez minden iskolai szakasz végénél előjön az emberben. :) Amikor úgy menne is, de maradna is. Viszont úgy érzem, hogy a Te esetedben most nagyon is jó, hogy új iskolába mész, ugyanis valóban "nincs ott helyed." Ezt ne a kifejezés rossz értelmében értsd, nem magad miatt van ez így, hanem a környezet hibái miatt! Ahogyan írtad, Te inkább humán beállítottságú vagy, viszont az általános iskolai magyarórák színvonala nem elégíti ki az érdeklődésedet. A társaság sem a legmegfelelőbb számodra. Akit korábban a legjobb barátnődnek tekintettél, most már nem igényli a társaságod, valószínűleg ez már változni sem fog, így a nyolcadik osztály vége tájékán. Én úgy gondolom, hogy számodra nagyon izgalmas időszakot hoz majd el az iskolaváltás, hiszen új emberekkel ismerkedsz majd meg, új tanáraid lesznek és új környezetbe kerülsz! Ha szerencséd lesz, jó tanárokat fogsz majd ki, akik talán olyan oldaláról tanítják majd a humán tárgyakat amelyekre Te is kíváncsi vagy és szeretettel tanulod majd! A legfontosabb az, hogy a lehető legjobb módon használd ki a lehetőséget, hogy új kapuk, lehetőségek nyílnak meg előtted! Légy nyitott a többiek felé, szerezz új barátokat, de ugyanakkor jól válogasd meg, hogy kik lesznek ők, hiszen fontos, hogy ne csak a buliban, az ökörködésben legyenek "hasznosak", hanem a tanulásban, a fejlődésben is segítsenek Téged! Akik ebben nem partnerek, azok csak haverok, sok hasznukat nem veszed. :) És ha már olyan ritka diák vagy, aki valóban szeretne tanulni, új ismereteket szerezni, becsüld meg ezt a tulajdonságodat és használd ki a gimis és a főiskolai/egyetemi éveid során is! Tanulj rendesen és légy minél műveltebb, hogy később megtaláld a számodra legkedvesebb hivatást amellyel biztosíthatod majd a jólétet a családod és a magad számára is! Sok sikert! :)

2012. febr. 28. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!