Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves nagylányom hónapok...

13 éves nagylányom hónapok óta nagyon rosszul érezte magát, ugy néz ki lisztérzékeny. Nagyon el vagyok keseredve, mit tudtok a glutenallergiáról?

Figyelt kérdés
Mindig mindenét fájlaltatta,kivizsgáltattam a-tól z-ig és semmit nem találtak az orvosok.Valamelyik nap evett egy nagy tányér földimogyorót és nagyon rosszul lett.A gluten-re kezdtünk gyanakodni,azóta (5 napja)teljesen glutenmentesen eszik és azóta kutya baja,ujra jókedvü és vidám.èn viszont nagyon el vagyok keseredve,hogy alakult ez ki ebben a korban?
2009. jún. 4. 22:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A coeliakia (glutén-intolerancia) egy gyógyíthatatlan betegség, a bél nem képes feldolgozni a glutént, és iszonyú hasmenésekkel válaszol minden kísérletre. Nem szabad gluténtartalmú dolgokat fogyasztania, és nehéz ételeket se ajánlatos. Mellesleg a coeliakia kialakulhat a felnőttkorban is minden további nélkül, általában péksütemények fogyasztása utáni jókora hasmenések formájában derül ki a dolog.

A földimogyorónak viszont köze nincs a gluténhoz. Talán inkább a földimogyoróra allergiás.

2010. jan. 5. 03:44
 12/12 anonim ***** válasza:
Imádom a lisztérzékenységemet, és a 40 éve hordott inzulinnal kezelt cukorbetegségemet. Ennél piszokabb párosítás nem is lehetne.
2014. jan. 7. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!