Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Étel allergia? Ha tejcukor...

Étel allergia? Ha tejcukor érzékeny akkor egyáltalán nem ehet ihat tejterméket? És ha lisztérzékeny akkor meg kenyeret meg lisztes dolgokat nem ehet?

Figyelt kérdés
3,5 éves csemetémnek borzasztó szélgörcsi vannak.. Nagyon sajnálom szegényt! Nem eszik babot-káposztát.. Nem tudom mi okozhatja. Félek tejcukor érzékeny.. Majd megyünk is vizsgálatra vele nem sokára.. Pffff az nem lesz semmi ha kisül ,hogy tejérzékeny!!! Imádja a tejtermékeket...
2011. márc. 23. 17:11
 1/4 anonim ***** válasza:

1. a tejérzékenység nem egyenlő a tejcukor érzékenységgel.

Én laktózintoleráns vagyok. A tej kivételével a többi tejtermék (tejföl, joghurt, túró, sajt, kefír..., ami savanyított tejtermék) nem okoz gondot. De tejet is ihatnék, csak be kéne előtte vennem egy gyógyszert, de ezt kihagyom, mert eleve nem szeretem a tejet, kakaót:)

Búzaliszt allergiám van, de cöliákiára gyanakodtak régen. A táplálkozást illetően ugyanúgy étkezek, mint a lisztérzékenyek.

Ha lisztérzékeny, ehet kenyeret, de glutén menteset. Bioboltokban, fitotékákban annyi minden van, hogy nem lehet éhen halni,csak győzze a pénztárca.

Nagyon sok egyéb ételben van búzaliszt, ami miatt nagyon tudni kell, hogy mit ehet, mit nem. Sok felvágottban, virsliben, mákrémben, csokikban is van búzaliszt, glutén.

Amúgy iszik eleget? Ha igen, mit és mennyit? És miket eszik?

A szélgörcs önmagában nem sok tünet. A fent említett betegségek legfőbb tünete a puffadás, hasmenés, nagy mennyiségű széklet, fogyás, fejlődésben visszamaradás, hiánybetegségek.

2011. márc. 23. 22:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm a választ! Voltunk vele uh-on mert ugye nem tudtuk mitől fáj a pocakja. Szervileg minden ok vele a doktornő rá irta a papira ,hogy laktozintolerancia gyanús vagy más emésztő rendszeri problémája van.

Ma kapok időpontot allergológiára ahol elvileg vérből megállapítják milyen érzékeny.

Az a baj vele ,hogy se teát se gyümölcslevet nem iszik. Egyszerüen nem izlenek neki ezek. Csak a viz a tej és a kakaó. Tejet és kakaót minden nap iszik. Vagy gabona golyókat eszik amihez ugye szintén tej kell. Egyébként nem iszik sajnos eleget. Tej és társai kb 3 dl naponta itthon plusz ha az oviba is van akkor még ott is.Vizből kb fél liter... Hiába noszogatom nem akar többet inni. Nem segít a csőrös üveg nem segít a szivószál és a szép bögrék sem.

Enni fújós dolgokat ritkán kap. Nálunk ritkán van bab és káposzta. Szóval fözelékek,tészták,levesek húsételek. És hát joghurt,puding,turórudi és egyéb tejtermékek. A sajtot imádja pl.. Elég kicsike a korához képest is de még normális keretek közt van a fejlödés követő táblázatban.. csak éppen az alsó határon.3,5 éves és 93cm és 12kg.Ennek ellenére nem lehet soványnak mondani. Viszont a pocakja elég nagy. Olyan babásan nagy... Egyéb tünet nincs csak a nagy pocak és a szélgörcsök amitől ugye folyton fáj neki a ki pocakja és a popója.De nincs hasmenése nincs kiütése semmi ilyesmi.

2011. márc. 24. 07:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Próbáld ki, hogy jópár napig nem adsz neki kakaót, túró rudit, és amiben van kakaópor. Pl. van csokis gabonapehely is, bár nem írtad milyet adsz neki.

Tényleg pár napig mellőzzétek a kakaós, csokis kajákat, hátha javul a dolog.

Csináljatok egy probiotikum kúrát! Normaflore, vagy Bonolact. A bélflórát ez is megrendezi, lehet hogy ennyi is elég lenne.

1.voltam

majd írd meg a vérvétel eredményét is!

2011. márc. 24. 15:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Probiatikumot kap már idestova egy hónapja.. Egész pontosan Pro-kid -et! Holnap reggelre kaptam időpontot az allergológiára vérvételre. kb 2 hét míg meglesz az eredmény elvileg! Most mikor mentem érte az oviba azzal fogadott az óvónéni ,hogy szinte semmit nem aludt délután csak szenvedett meg pityergett annyira fájt a pocakja. Most megpróbálom azt ,hogy pár napig egyáltalán ne kapjon tejes dolgok... Kiváncsi leszek. Nagyon rendes vagy... Köszönöm!!
2011. márc. 24. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!