Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most mit csináljak? Olyan...

Most mit csináljak? Olyan buta vagyok

Figyelt kérdés

Nem bírom becsukni a lepcses számat.

Az osztályban van egy nagyon jó fiú barátom, akit örökbe fogadtak. Csak azoknak az embereknek mondta el, akik fontosak a számára. Köztük nekem is.

Minap beszélgettem egy lány osztálytársammal(legyen 'D'), és kérdezte tőlem, hogy xy-t örökbe fogadták? Én meg megkérdeztem tőle, hogy kitől tudja. Erre mondott egy nevet(Ő legyen 'E'. Mondom igen, de jobb lenne, ha a sráctól kérdeznéd.

Ezek után beszéltem a sráccal, hogy nem baj-e, hogy ezt mondtam, stb. Ő meg kiakadt(nem rám), hogy ki adhatta tovább'E'-nek.

Mondtam neki, hogy nem tudom, de ne beszéljen senkivel, mert kiderül, hog ezt elmondtam neki(úgy gondoltam joga van tudni). Mondtam, hogy én kiderítem....de ha elszólja magát a haverom én is bajba kerülök, és az egész osztály szerintem utálni fog. Ugyanakkor önző se szeretnék lenni, mit tegyek? Kiderítem ki volt..

2012. febr. 18. 20:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, miért olyan fontos ez. Nálunk a lányom osztályában van egy kislány, akiről mindenki tudja, hogy örökbe fogadták. A szülők mondták el, nincs benne semmi titok - és mivel nem titok, nem is téma. A szülei szeretik, szépen nevelik, nincs ebben semmi szégyen. A gyereknek meg végképp, nem tehetett arról, hogy az anyja nem tudta nevelni.
2012. febr. 18. 21:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Légy olyan, mint Al Pacino a taxisofőrben. Őt mindenki szereti, mert nem pofázik. Egyébként tökmindegy, hogy örökbe fogadták a barátodat. Nem attól lesz valaki jó vagy rossz ember. Ő kezdte a gyerekes játékotokat. Valami vagy titok, és még a legjobb barátomnak sem mondom el, vagy nem titok, és elmondom a legjobb barátaimnak. Megmondanám a helyedben, hogy b@$zhatja a titkát, máskor beszéljen kevesebbet a dolgairól, vagy ne zavarja, ha visszahallja őket.
2012. febr. 18. 21:05
 3/10 A kérdező kommentje:

Igazad van.:)

CSak ugye a fiúnak az fáj, hogy Ő csak azoknak mondja el, akiknek szeretné....és ezek közül valaki kipeltykálta, és neki ez esik rosszul. Mert ezt Ő bizalmasnak tekinti, nem tudom miért titkolja, de rá tartozik az ok.:)

2012. febr. 18. 21:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Hú ez nekem bonyolult.

Szerintem Te ne csinálj semmit.

Ebben a korban természetes, hogy az ember keresi az identitását, így ő is. És próbálja hova tenni, hogy őt örökbefogadták, meg hogy milyenek az emberek.

Lenyugszanak a kedélyek.

2012. febr. 18. 21:13
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Igen, nem akarok pletykálni, csak gondoltam jobb, ha tudja. :)

De igazatok van, remélem nem lesz baj:)

2012. febr. 18. 21:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát akkor elkel,hogy keserítsem a fiút,de már jobb ha most hozzászokik ahhoz,hogy az emberek folyamatosan így-vagy úgy,de fájdalmat okoznak neki.

Szerintem sincs olyan,hogy van egy titok és elmondod mondjuk 10 embernek vagy akármennyinek és azthiszed,hogy akkor ez titokban is marad..

Szerinte ne emészd magad ezen. Én nem folynék ebbe még jobban bele,mert még a végén te fogod a rövidebbet húzni..hagyd rájuk.

2012. febr. 18. 21:47
 7/10 A kérdező kommentje:

Az a aj, hogy már így is nyakig benne vagyok.

Viszont igazad van, köszönöm:)

2012. febr. 18. 21:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a lány, aki kérdezett tőled (D) nem is tudott semmit és egyszerűen behúzott a csőbe, csak mondott egy nevet.

Legközelebb ilyen esetben mondd azt, hogy nem tudom. Ez ugyebár nem a te titkod, és az ilyen "nem mondom el senkinek" dolgok nem szoktak működni.

Biztos, hogy feszegetni kell ezt?

2012. febr. 19. 11:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ezzel tovább kéne foglalkoznod, ne is nyomozz utána.

A barátodnak kellene pár dolgot megértenie: csak az a titok, amit egy ember tud. Amit kettő, az már nem az. Olyan nincs, hogy valamit pár embernek elmondok, a többi ne is tudjon róla. Ami titok, bármilyen érdektelen információ is az, jobban izgatja az embereket, mint amit elmondanak nyíltan. Az emberek szeretnek fontosabbnak tűnni mint amilyenek valójában, és ki tudnak tűnni azzal mások közül, hogy ha olyan információ van a birtokukban, ami a többieknek nincs.

Hülye példával: ha Pistike felkiált húsz ember előtt, hogy a fene, pattanás van a fenekemen, az nem érdekel senkit. Ellenben ha elmondja két embernek, hogy ez titok, ne adják tovább másnak, akkor tuti hogy fél nap múlva már arról sutyorognak többiek.

Az örökbefogadás nem szégyen. A lányom osztályában sem sutyorog a másik kislányról senki, mert nem téma. Mindenki tudja, most akkor mit ragozzunk rajta tovább???

2012. febr. 19. 12:59
 10/10 A kérdező kommentje:

Ebben igazatok van. CSak sajna ha nem én nyomozok, akkor Ő rá fog kérdezni nyíltan, és akkor kiderül, hog én adtam neki tovább, és én leszek a pletyis....Igen, azt kellett volna mondanom, hogy 'nem tudom' belátom, hibáztam, bocsánatot is kértem a sráctól, visszacsinálni nem tudom, most vállalhatom a következményeket...

Szerintem sincs benne semmi szégyen. Őt már sajna csúfolták az orra miatt, hogy mi van, biztos xy vagy? És pont beletrafáltak a dologba, csak a srác nem mondja el..

Sajna van egy pár gyerek aki emiatt csúfolná.

Remélem hamar megoldódik.....És igazatok van.:)

Köszönöm.:)

2012. febr. 19. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!