Mi történik velem? Én nem akarok rossz ember lenni : S
Elég szegény családból származom, több hitelünk is van, de a szüleim mindent megadnak nekem és a bátyámnak. 3 számítógép van a családba, rengeteg felsőm van, 4 nadrágom 2 pár cipőm és többnyire mind 5000 ft feletti ruhák (nem mintha számítana, csakhogy lássátok tényleg mindent megkapok).
És mégis, egyszerűen megőrülök a ruhákért.
Mikor anya nem tud megvenni valamit, akkor LOPNI SZOKTAM pénzt és abból megveszem magamnak. Mikor megkérdezi honnan van azt mondom barátnőmtől, vagy ha ad pénz és megyünk az osztállyal valahova (ált. ilyen 2000ft-ot kapok de ilyen egy napos kirándulásra)akkor is lopok és veszek magamnak ruhát majd azt mondom leárazás volt. Ma pl 5000 ft-ot loptam egy barátnőmtől (nagyon gazdagok egy évbe minimum 10x vannak külföldön és nem túlzok).
Bánt hogy neki több százezer forintja van és velem egy idős, míg én alig kapok néha-néha.
Nagyon szeretem a szüleimet, de tényleg és nem szólok nekik erről, nem tudnák elviselni hogy ilyen vagyok de nem tudok leállni. Annyira bánom a mait is,de már nem csinálhatom vissza : ((
Mit tegyek, hogy elszokja erről??
Nagyon félek, hogy nagy koromba tolvaj vagy betörő leszek, mert ez elhatalmasodik. Először mindig keveset vittem el, pár száz forintokat, most meg 5000 ft-ot.
Úristen, akkora pénz az =((
Kérlek ne szidjatok, annyira sajnálom. :((
14 lassan 15/L
SOHA NE LOPJ!!! Ez a legmocskosabb dolog, amit egy ember tehet. Nem számít, hogy milyen gazdag a személy akitől lopsz, de akkor se tedd!
Engem egyszer meglopott a barátnőm, megbocsátottam neki, másodszor, harmadszor is.. de többször nem tudtam, elküldtem melegebb éghajlatra! Úgyhogy nekem ha az utcán is kellene aludnom akkor se lopnék, aljas dolog.
Nem vagyok cigány (sőt elég rasszista is vagyok rájuk nézve de ez már más kérdés) és elég rosszul esik, csak azért mert ilyen kényszerem van, amiből nem tudok leállni te leku*vázol, meg ilyesmi.
Írtam a végére, hogy ne szidjatok, mert nagyon szégyellem magam. Többször próbáltam leállni, de nem ment. Mindig ott volt bennem hogy 'utoljára még'
A többieknek köszönöm. Megpróbálok erőt venni magamon és tényleg leállni. Ha nem sikerül, elmegyek valami pszichológushoz, de csakis titokban. A szüleim nem tudhatják meg. Ez olyan megalázó. Lehet szólok a bátyámnak és majd ő segít.
Soha nem tudnék többé a szüleim szemébe nézni ezek után és mikor azt mondanák hogy 'szeretlek' el se tudnám hinni :(( :SS
Ha nem akarsz rossz ember lenni, akkor ne lopkodj össze-vissza.
Vásárolj olcsóbban ruhát saját pénzből, turkálóban. Dolgozz valamit, vagy adj el valamit (ami a sajátod)...
Én is így vagyok ezzel. Nekünk nagyon-nagyon sok pénzünk van,de a szüleim csak tartogatják. Megvan mindenünk, de az a sok jó dolog( számítógép, Tv, ...), de azokért vagy 2 évig kellett nyaggatnom a szüleimet. Van egy bátyám is, és ő nem kér semmit, mert neki só nélkül megvesznek mindent. Pl: látott egy szép gépet a kirakatban, és 2 nap múlya meg kap egy gépet.
Mi nem kapunk zsebpénzt, csak a nagymamánk szokott adni nekünk. Ő mondjuk nem is keveset. Minden karácsonykor kapunk kb. 40000 forintot, ami elmegy 1-2 lemezre, az állatoknak kell venni cuccokat(kaját, oltást...). Ezért én is szoktam "lopni" tőlük pénzt.De igazából az lenne a lopás ha csórnál pénzt, elmennétek vásárolni és nem a lopott pénzből vennél magadnak valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!