Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi zsebpénzt javasoltok...

Mennyi zsebpénzt javasoltok egy 14 éves fiúnak aki jól tanul, megcsinálja a házimunkát és segítőkész?

Figyelt kérdés
én havi húszezerre gondoltam.
2011. dec. 29. 21:51
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
15 éves lányom van nagyon jó tanuló,és megcsinálja a házimunkát,azért mert úgy neveltem,hogy ő is a család tagja(nem kis királylány)és nálunk mindenki kiveszi a részét a háztartási és házkörüli munkából.Mert nem házicselédnek vagyunk se én se az apjuk,és a gyerek ebből tanul.Zsebpénzt havi 3000Ft-ot kapott,ebből töltötte a telefont,ment fagyizni,ujságot,ilyesmiket vásárolt.Reggelizett itthon,vitt szendvicset,itthon főtt ételt ebédelt.KFC és egyebekben biztos nem hagynám enni,én se eszem ott,jól főzök,és olcsóbb.Amit rászánok azt elteszem(havi húszezer)és megvan mindene,ami az átlagnak,elmegyünk együtt kirándulni,szinházba,a barátaival pizzázni a zsebpénzből szokott.A húszezret nagyon sokallom,mi lesz később.Persze aki megteheti tegye.De a gyerekem ne a pénzért segítsen,hanem mert tisztel és segíteni akar.Gyűjteni is a zsebpénzből szokott,most pl. gitárra,tehát megtanulja ezt is.
2011. dec. 30. 17:37
 32/41 anonim válasza:
100%
Én 13 éves lány vagyok. Szintén mint a fiad segítek otthon, 5-ös vagyok, de semennyit nem kapok csak nyár elején.Ha kell valami, megveszik nekem ha szólok. Kaját otthonról viszek, szal büfé -. 20000-ről nem is álmodnék, és nem is kéne.
2011. dec. 30. 17:59
 33/41 anonim ***** válasza:
0%

havi 20.000? Ha gazdagok vagytok simán mehet.

Én is jól tanulok mégse kapok és nem is kérek.

2011. dec. 31. 14:02
 34/41 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy meg én is max 200-ftot kapok 1 hétre és TÖKÉLETESEN ELÉG. Kijön belőle 2 deci kóla meg egy kis szendvics. ezenkívül viszek magammal mindig kaját.
2011. dec. 31. 14:04
 35/41 anonim ***** válasza:
53%

szia!

Nem a pénz mértékével van a gond hanem valóban az eloszlással, de ez legyen a ti dolgotok.

Amit viszont nem értek, hogy akik ilyen havi 1 - 5e ft-kal dobáloznak, hogy Lujzikkának az mindenre elég telefontöltéstől a kaviár vacsoráig, azt ti komolyan gondoljátok vagy csak ezt is írjátok, mint a nem nézzek tévét mert hülyeség című posztokat. (az emberek 80% néz tévét valamilyen formában, mert marha érdekes még is tudja hogy mi volt hoszéármándóval a valóvilágban!) Szóval ha azt nézzem hogy a legolcsóbb telefon feltöltés 3K (nem vagyok benne biztos! Soha nem volt feltöltő kártyás telefonom!) Akkor 1havi zsebpénze lujzikának el is ment de ő ebben a hónapban még pizzázik a barátaival és moziba is megy... Hmm ez csak nekem fura?!

Am. pedig amikor még én kaptam zsebpénzt ~2003 - 2007 (közép iskola alatt általánosban nem volt igényem rendszeres zsebpénzre, mert nem volt mire költsem!) akkor 10K körül kaptam havonta és abból is igen nehezen hoztam ki magamat, úgy hogy ne kelljen hó közben kérjek a szüleimtől. (Úgy hogy pl. bkv bérletet és ilyesmiket megvettek) Mert pl. ha elmentünk az aktuális barátnővel moziba helyből 5K havonta mindig volt 3 - 4Ka telefonszámlám, amit én akartam kifizetni. (nem mindig sikerült!)Ezért 16 éves korom után mindig volt havi 4 -6 munkanapom, ami szintén hozott 20 - 25K pénzt, és így már viszont igen nagy királynak éreztem anno magamat:) Na szóval száz szónak is egy a vége, hogy a 20K teljesen reális, csak arra figyeljetek, hogy ne a semmire dobja ki(mindennap gyors kaja!) ha nem költse úgy el hogy lássa, hogy még is mibe kerül az élet.)

2011. dec. 31. 17:43
 36/41 anonim ***** válasza:
Hát na.A lányom a 3000-ből tölti a telefont,ami 3-4 hónapig elég,ugyanis nem használja semmire,a neten beszél mindenkivel,a telefon arra jó ha nagyon muszály felhív vagy ír sms-t.Pizzázni a barátaival ugy szoktak hogy mindenki bead kb 400 ft-ot.De ez is ritka.Moziba 1x volt.És az én általam adott zsebpénzen kívül kap a dédiktől,mamától is.És képzeld még félre is tud tenni.Mert így neveltem,hogy nem azért keressük a pénzt hogy hipp-hopp elverjük.Lehet azt úgy is csinálni hogy ne szórjuk a pénzt.A tv-nézési szokásokat nem is kommentálom,én nem érek rá tv-t nézni,nem is nagyon van mit 3 gyerek mellett.Mert engem sem a páromat sajnos nem onnan pottyantottak ahol pénz is van csőstül.Amit leírtam az bizony igaz.Ugyan nem Pesten élünk hanem vidéken,nincs MC Donalds,se mozi,igy kevés a szórakozási lehetőség,de megvan az előnye.Húszezer pedig a lányom gyerektartása amit félreteszek neki,több milla lesz mire felnő.És ezt értékeli is.
2011. dec. 31. 19:47
 37/41 anonim ***** válasza:

36!

Hát örülök, hogy nálatok ez mindenre elég! Mink nálunk itten a nagy faluban a 3K huf nem sokra elég, és ezen fölösleges vitatkozni! Persze hogy ha egy 5000 fős faluban laksz ahol semmi nincs és semmire nincs igényed, valamint sehova nem mész az úgy valóban elégséges mindenre ;-) De ez ne legyen már alap semmire. Viszont! Abban egyetértünk, hogy a zsebpénz mint olyan függjön dolgoktól és ne természetes legyen, de ha már kap akkor ne ilyen nesze semmi fogd meg jól jelleggel!

De ez az én véleményem!

2012. jan. 1. 20:46
 38/41 anonim ***** válasza:
Így van ebben egyet értünk.Abban nem hogy aki a nagyfaluban lakik,az az igényes aki meg faluban annak nincs igénye semmire.Én nem gondolom ha a nagy Budapesten laknánk máshogy nevelném a gyerekemet.Akkor se engedném plázázni,mozizni,gyorséttermezni nap mint nap,mert ennek nem látom semmi értelmét.Szerencsére hasonlóak a barátai,megyeszékhelyen tanul jelenleg,ahol mindezek megvannak,pénz is van nála,mégse evett még ilyen helyen,1x volt moziba.Mert nem akar.Szórakozni pedig mindíg a barátainál szokott,házibuli formájában,és jól elvannak.Ezt azért mondom mert a kérdés akkor csak a Budapesti jólkereső szülőknek szólt ahogy látom.Nekem a 20 ezer sok mint mondtam,ha a 3 gyereknek ennyit adnék nem nagyon maradna a fizetésből.Aki megteheti persze adjon,de úgyis odaadja akkor meg minek kérdezi.
2012. jan. 2. 12:57
 39/41 anonim válasza:

Tudom,h nem vagyok már 13-14 éves,most 19 vagyok,tanulok,vettem fel diákhitelt,ami ugye 40 ezer,én ebből fizetek telószámlát,veszem meg a pipere cuccaimat,elmegyek ide-oda,és még cigizek is,én veszem magamnak a ruhát,cipőt,mindent

sose jövök ki a pénzemből,pedig bulizni se járok,és hétvégén dolgozok,azzal +20-30at keresek,és anyumnak is adok rezsibe, ilyenekbe

nem sok az a 20 ezer,de egy ennyi idős fiúnak sztem simán elég lenne 10 ezer is

2012. jan. 4. 04:24
 40/41 anonim ***** válasza:

1000Ft a büfében naponta? ÉS a KFC-be ebédel?:S Hááát ez egy 14éves gyereknek nem túl egészséges... Nálunk 250Ft egy francia piritós/torpedó a sulibüfében 1000Ft-ból 4 ilyen ki telik. És ezután a kfc-be még jól bezabál? 14évesen egy normális gyerek nem eszik ennyit... Vissza kéne fognod a saját egészsége miatt is. De te tudod én ebbe nem szólok bele... Én naponta max 300at viszek a suliba+ valamilyen inni valót. Ebből a 300Ft-ból veszek pár péksüteményt és az elég is. Kajálni meg otthon kajálok.

Ha a havi 20ezret valóban később egyetemre szeretné költeni akkor miért nem teszed egyből a bankszámlára? De lehetőleg sajátra mert ne lepődj meg, ha 2-3év múlva hirtelen bejön neki egy bulizós korszak és elveri több évnyi gyűjtögetés munkáját..

2012. jan. 4. 23:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!