Mennyi zsebpénzt javasoltok egy 14 éves fiúnak aki jól tanul, megcsinálja a házimunkát és segítőkész?
havi 20.000? Ha gazdagok vagytok simán mehet.
Én is jól tanulok mégse kapok és nem is kérek.
szia!
Nem a pénz mértékével van a gond hanem valóban az eloszlással, de ez legyen a ti dolgotok.
Amit viszont nem értek, hogy akik ilyen havi 1 - 5e ft-kal dobáloznak, hogy Lujzikkának az mindenre elég telefontöltéstől a kaviár vacsoráig, azt ti komolyan gondoljátok vagy csak ezt is írjátok, mint a nem nézzek tévét mert hülyeség című posztokat. (az emberek 80% néz tévét valamilyen formában, mert marha érdekes még is tudja hogy mi volt hoszéármándóval a valóvilágban!) Szóval ha azt nézzem hogy a legolcsóbb telefon feltöltés 3K (nem vagyok benne biztos! Soha nem volt feltöltő kártyás telefonom!) Akkor 1havi zsebpénze lujzikának el is ment de ő ebben a hónapban még pizzázik a barátaival és moziba is megy... Hmm ez csak nekem fura?!
Am. pedig amikor még én kaptam zsebpénzt ~2003 - 2007 (közép iskola alatt általánosban nem volt igényem rendszeres zsebpénzre, mert nem volt mire költsem!) akkor 10K körül kaptam havonta és abból is igen nehezen hoztam ki magamat, úgy hogy ne kelljen hó közben kérjek a szüleimtől. (Úgy hogy pl. bkv bérletet és ilyesmiket megvettek) Mert pl. ha elmentünk az aktuális barátnővel moziba helyből 5K havonta mindig volt 3 - 4Ka telefonszámlám, amit én akartam kifizetni. (nem mindig sikerült!)Ezért 16 éves korom után mindig volt havi 4 -6 munkanapom, ami szintén hozott 20 - 25K pénzt, és így már viszont igen nagy királynak éreztem anno magamat:) Na szóval száz szónak is egy a vége, hogy a 20K teljesen reális, csak arra figyeljetek, hogy ne a semmire dobja ki(mindennap gyors kaja!) ha nem költse úgy el hogy lássa, hogy még is mibe kerül az élet.)
36!
Hát örülök, hogy nálatok ez mindenre elég! Mink nálunk itten a nagy faluban a 3K huf nem sokra elég, és ezen fölösleges vitatkozni! Persze hogy ha egy 5000 fős faluban laksz ahol semmi nincs és semmire nincs igényed, valamint sehova nem mész az úgy valóban elégséges mindenre ;-) De ez ne legyen már alap semmire. Viszont! Abban egyetértünk, hogy a zsebpénz mint olyan függjön dolgoktól és ne természetes legyen, de ha már kap akkor ne ilyen nesze semmi fogd meg jól jelleggel!
De ez az én véleményem!
Tudom,h nem vagyok már 13-14 éves,most 19 vagyok,tanulok,vettem fel diákhitelt,ami ugye 40 ezer,én ebből fizetek telószámlát,veszem meg a pipere cuccaimat,elmegyek ide-oda,és még cigizek is,én veszem magamnak a ruhát,cipőt,mindent
sose jövök ki a pénzemből,pedig bulizni se járok,és hétvégén dolgozok,azzal +20-30at keresek,és anyumnak is adok rezsibe, ilyenekbe
nem sok az a 20 ezer,de egy ennyi idős fiúnak sztem simán elég lenne 10 ezer is
1000Ft a büfében naponta? ÉS a KFC-be ebédel?:S Hááát ez egy 14éves gyereknek nem túl egészséges... Nálunk 250Ft egy francia piritós/torpedó a sulibüfében 1000Ft-ból 4 ilyen ki telik. És ezután a kfc-be még jól bezabál? 14évesen egy normális gyerek nem eszik ennyit... Vissza kéne fognod a saját egészsége miatt is. De te tudod én ebbe nem szólok bele... Én naponta max 300at viszek a suliba+ valamilyen inni valót. Ebből a 300Ft-ból veszek pár péksüteményt és az elég is. Kajálni meg otthon kajálok.
Ha a havi 20ezret valóban később egyetemre szeretné költeni akkor miért nem teszed egyből a bankszámlára? De lehetőleg sajátra mert ne lepődj meg, ha 2-3év múlva hirtelen bejön neki egy bulizós korszak és elveri több évnyi gyűjtögetés munkáját..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!