Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves Szülők! Ti elengednétek...

Kedves Szülők! Ti elengednétek a lányotokat?

Figyelt kérdés
A lányom 15 éves. Tegnap megkérdezte tőlem, hogy mit szólnék ahhoz ha nyáron lemenne pár barátjával egy hétre a Balatonra az egyik barátnője családjának a nyaralójába. "Természetesen" szülők nélkül gondolták ezt az egészet. A barátnőjét nagyon jól ismerem, elég kelekótya lány. A többi barátját is ismerem látásból. Azt mondtam neki, hogy majd megbeszéljük de tegnap óta folyamatosan zaklat vele. Nem érti, hogy ezen miért kell annyit gondolkoznom. Én szívem szerint nem engedném el, hisz még csak 15 éves (bár addigra már 16 lenne de ez nem számít túl sokat). És attól is eléggé tartok, hogy fiúk is mennének. Bár ennek ugye van negatív és pozitív oldala is. Viszont az tény, hogy eddig még soha nem volt vele semmilyen galiba. A jegyei is nagyon szépek már elsős kora óta és mindent meg tudunk egymással beszélni, szóval semmi okom nincs arra, hogy ne bízzak benne. Ti ezek alapján hogyan döntenétek?
2011. dec. 10. 13:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

""Természetesen" szülők nélkül gondolták ezt az egészet. A barátnőjét nagyon jól ismerem, elég kelekótya lány".

Pontosan ezért nem.

21/L

2011. dec. 21. 21:18
 22/29 A kérdező kommentje:
Nem engedtem el, bele is törődött. Viszont most, hogy a barátnői újra felemlegették neki a dolgot megint zargat vele. Hiába magyarázom neki hogy veszélyes és bármi történhet vele nem hallgat rám. Attól félek azt tervezgeti hogy elszökik!
2012. júl. 8. 20:04
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

én 30 vagyok, diplomás és egyben anya is. engem elengedtek a szüleim anno, nem éltam vissza sosem a bizalmukkal. beszld meg vele, hogy mindennap 3x fel kell hívnia + az sem mindegy,hogy hova mennek. elég más siófok és egy kis balatoni falu hangulata.

gondolom nem diszkózni mennek, hanem strandolni és bulizni a házban. ebből azért akkora nagy galiba nem történhet, ill. ami történhet az megtörténhet bárhol, bármikor.

2012. júl. 9. 08:07
 24/29 anonim ***** válasza:

ha most mégis elengeded, akkor semmi értelme nem volt először nemet mondani, döntsd el mit akarsz.

max átmenetként ajánld fel, hogy egy napra lemehet, Te viszed le és este vagy max másnap reggel jöjjön haza vonattal/érte mész.

Ez tesztnek is jó, kicsit ment i,s de mégsem dobtad be a gyeplőt és nem hazudtoltad meg magad azzal, hogy egyik nap nem engeded majd kierölteti és mégis elengeded.

Engem amúgy nem engedtek el ennyi idősen, 18 voltam, amikor igen, nem érzem úgy, hogy bármiből kimaradtam volna a féltés miatt, pedig egyke vagyok, állandóan féltettek. Kicsit később értem a többieknél, később tapasztaltam meg az életet de már érett fejjel, és totál ugyanígy leszek a saját lányommal (most várjuk :)), mint ahogy engem neveltek a szüleim, mert semmi hátrányát nem láttam a következetességüknek és a szigornak.

2012. júl. 10. 15:58
 25/29 krisztivan ***** válasza:

16 évesen már felelősséggel tudtam gondoskodni magamról.17 éves korom óta önellátó vagyok.

Elengedhetted volna a lányod,megbeszélni a fontos dolgokat és jó bulizást.Ha jó a kapcsolatotok akkor Te leszel az első akit hívni fog a bajban.És ez így is van rendjén:-))

2012. júl. 10. 16:01
 26/29 anonim ***** válasza:
2012. júl. 10. 16:15
 27/29 anonim ***** válasza:

Engem anyukám elengedett 4 napra a barátaimmal a Balatonra. Az egyik fiú családjának van ott a nyaralója. Természetesen ott lesznek a srác szülei, de úgy tudom, hogy vmi külön részen(úgy tudom, hogy két része van a háznak) ezért úgy néz, hogy "önellátóak" leszünk:)(megengedték, hogy magunknak bevásároljunk, könnyebb ételeket megcsináljunk meg amúgy is a srác szülei is pihenni mennek. A szüleink szinte már mindent meg is beszéltek, hogy hogyan is lesz.

15/L

2012. júl. 10. 18:12
 28/29 anonim ***** válasza:
Szülőkkel nem szórakozás a Balaton.
2012. júl. 11. 00:02
 29/29 anonim ***** válasza:
de jobb mint a semmi:)
2012. júl. 11. 00:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!