Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves Szülők! Ti elengednétek...

Kedves Szülők! Ti elengednétek a lányotokat?

Figyelt kérdés
A lányom 15 éves. Tegnap megkérdezte tőlem, hogy mit szólnék ahhoz ha nyáron lemenne pár barátjával egy hétre a Balatonra az egyik barátnője családjának a nyaralójába. "Természetesen" szülők nélkül gondolták ezt az egészet. A barátnőjét nagyon jól ismerem, elég kelekótya lány. A többi barátját is ismerem látásból. Azt mondtam neki, hogy majd megbeszéljük de tegnap óta folyamatosan zaklat vele. Nem érti, hogy ezen miért kell annyit gondolkoznom. Én szívem szerint nem engedném el, hisz még csak 15 éves (bár addigra már 16 lenne de ez nem számít túl sokat). És attól is eléggé tartok, hogy fiúk is mennének. Bár ennek ugye van negatív és pozitív oldala is. Viszont az tény, hogy eddig még soha nem volt vele semmilyen galiba. A jegyei is nagyon szépek már elsős kora óta és mindent meg tudunk egymással beszélni, szóval semmi okom nincs arra, hogy ne bízzak benne. Ti ezek alapján hogyan döntenétek?
2011. dec. 10. 13:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
20 éves vagyok. Lehet még tininek számítik a te szemedben kedves utolsó de ha nem engeded el lehet csak jobban megmakacsolja magát. Inkább köss vele valamiféle egyességet. És egy megbízható barátnővel beszéld meg hogy nézzen azér rá.
2011. dec. 10. 16:13
 12/29 anonim ***** válasza:
24%
kedves 20éves! már írtam az én lányom nem akart külön nyaralni,16-17 évesen nyaralt barátnőjével,de ott voltak a szülők is a kicsi az csak 13,ő elég szétszórt,kicsit kelekótya,őt végképp nem engedném el 15-16 évesen majd ha kicsit benőtt a feje lágy utána,ja hozzátenném ha lenn megbízható felnőtt felügyelet úgy igen anélkül nem de azt is leírtam,hogy nem a lányomban nem bíznék
2011. dec. 10. 16:26
 13/29 anonim ***** válasza:
73%
Nem engedném el. Egy 16 éves még gyerek. Ennyi idősen mehet úgy, ha ott vannak a másik lány szülei és vállalják, hogy vigyáznak még pár másik gyerekre. Másként nem. Engem is le fognak pontozni a tinik, pedig én se vagyok még egy őskövület és szerencsére még picik a gyerekeim, van pár évem az ilyen kérésekre. :-) De egy 16 éves igenis gyerek még, akire vigyázni kell. Nem az a gondom, hogy esetleg lefekszik valakivel - ezt itthon is megteheti, gondolom, nem vagytok folyton a nyomában - hanem bármikor adódhat olyan szituáció, amit nem tudnak megoldani, probléma, baleset, bármi, igenis kell melléjük a felnőtt.
2011. dec. 10. 17:21
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Én sem mostanában voltam 16 éves, de azért még emlékszem rá :-) Nyilván jól ismered a lányodat, és megbízol benne. Én elengedném, de a nyaraló tulaj szülőkkel vagy a többi barát szüleivel én is egyeztetnék (pl. ételt, italt levinni, hogyan fogják ellátni magukat 1 hétig??, ezeket sem árt megszervezni, a fiatalok mit terveznek?). Az szerintem is jó ötlet, hogy a szülő vagy szülők vigyék le őket kocsival ill. hozzák vissza. Azért az megnyugtató, ha baráti körben vannak érettebb, megbízható arcok is, akiknek esetlges probléma eseten helyén van az eszük.

Ha nem engeded el, akkor egyrészt beégeted a barátai előtt, akiket rajta kívül mind elengedtek, aztán majd jön a titkolózás, hazudozás... ha valamit meg akarnak tenni, az nemcsak a Balatonon történhet meg, hanem bárhol, bármikor.

2011. dec. 10. 18:16
 15/29 anonim ***** válasza:
71%

Én nem engedném el,szerintem erre még fiatal,hogy egyedül menjenek felnőtt nélkül.Én is annyi éves vagyok,mint a lányod,mégis ez a véleményem.

16/L

2011. dec. 10. 18:50
 16/29 anonim ***** válasza:
47%
Tudom hogy nem ez érdekel , de én ezt kértem karácsonyra hogy elmehessek majd nyáron :) bár akkor már pár hónap híján 17 leszek, de a barátommal kettesben az ő nyaralójukba.(ő már bőven 18 felett van, a szüleim nem ismerik, fél éve vagyunk együtt most, akkor leszünk egy évesek pont)
2011. dec. 10. 19:24
 17/29 anonim ***** válasza:
38%

Én nem engedném el.

1.): Simán lehet olyan szituáció amit nem tudnak megoldani. Elmegy az áram, csőtörés lesz, ne adj Isten baleset stb.

2.): Az is előfordulhat, hogy beleviszik egymást a hülyeségbe, ami aztán rossz véget ér.

3.): (Ha jól ismered a barátait, akkor erre kicsi az esély, de azért nem árt ezt a lehetőséget is megfontolni)Ha esetleg valamelyik fiú közeledni akar hozzá, de a lányod visszautasítja, a srác lehet, hogy agresszívvá válik. Tudom, tudom, kicsi erre az esély, de mi van, ha mondjuk pont ő is benne lesz abban a kis százalékban, akivel ez megtörténik?

4.): Az is megeshet, hogy a környéken különféle "agresszív elemek" tanyáznak és

a: beleviszik őket valami hülyeségbe

b: kirabolják, megtámadják őket.

A te döntésed, de ezeket a lehetőségeket nem árt számba venni. Fiatalok még ehhez.

2011. dec. 10. 19:46
 18/29 anonim ***** válasza:
30%
én 12 éves voltam mikor anyáék 1 hétre elengedtek balcsira bnőimmel...17 éves volt a legidősebb bnőm, és nem csináltunk semmi rosszat!! jókat dumáltunk, sminkeltünk, strandoltunk, meg ilyesmi :) én a helyedbe elengedném:) 17/l
2011. dec. 11. 17:50
 19/29 anonim ***** válasza:
48%
az hogy jó tanuló vagy rossz,szerintem tök mindegy.mert ha megbízható és nem jár bulizni,inni,pasizni stb. ma divatos dolgok,akkor teljesen oké.én az emberről nem a tanulmányi eredményei alapján nyilvánítok véleményt.én elengedném,a leírtak alapján,ha megyek értük kocsival + minden nap 2x telefon.
2011. dec. 11. 20:44
 20/29 anonim ***** válasza:
86%

OFF

19:46 Te aztán nagyon pozitív életszemlélettel lettél megáldva. Ezzel az erővel ne lépj ki az utcára se, mert egy autós felrohan a padkára és halálra gázol, vagy egy késelős ámokfutó éppen téged választ áldozatnak, esetleg rádhullik egy öreg bérház homlokzata és maga alá temet stb. "Tudom, tudom, kicsi rá az esély, de mi van ha pont veled történik meg?". Ezzel a hozzáállással nem lehet normális életet élni. Szerintem.

ON

Ha a lányod tényleg megbízható és felelősségteljes, akkor engedd el.

Te ismered, te tudod, hogy tud-e magára vigyázni, vagy sem.

16 évesen azért már nem annyira gyerek, mintha mondjuk 14 éves lenne.

Én a helyedben elengedném, de kikötném, hogy minden egyes reggel és este telefonál, ha nagyon aggódós vagy, akkor egyszer napközben is.

Szerintem nem adódhat olyan gond, amit mondjuk 18-20 évesek meg tudnak oldani, de 16 évesek nem. Azért nem 8 éves kisgyerekekről van már szó.

Esetleg az nem megoldható, hogy te a pároddal, vagy egy barátja szülei is éppen akkor nyaraljatok a Balatonon? Ennek érdemes lenne utána járni, hátha.

Így azért nincsenek direktben felügyelve, de ott lenne két felnőtt a közelben (szomszédos város pl.) ha bármi van.

Engem kamasz koromban kicsit túlféltettek a szüleim és nagyon későn kezdtem bele mindenbe, amibe a kortársaim korábban.

Ez persze bizonyos szempontból jó is, de sok szempontból nagyon hátrányos.

Emiatt rengeteg mindenből kimaradtam, amiben a társaim részt vehettek, és még csak most, 24 éves fejjel kezdek el a saját lábamra állni, mert a nagy féltésük miatt iszonyú lassan kezdtem el önállósodni is.

Az sem mellékes, hogy soha semmi okot nem adtam a bizalmatlanságukra és nagyon rosszul esett, hogy nem kapok esélyt, hogy bizonyítsak.

Persze, egy szülő féltse a gyerekét, ez így normális, de csak egy bizonyos pontig.

Egy szó, mint száz, ha megbízol a lányodban, engedd el. A nyár még amúgy is messze van, addig sok minden változhat mind pozitív, mind negatív irányban, úgyhogy elég, ha akkor kezdesz el ezen agyalni.

Majd tedd fel újra a kérdést májusban :).

L/24

2011. dec. 17. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!