Kedves Szülők! Ti elengednétek a lányotokat?
Én sem mostanában voltam 16 éves, de azért még emlékszem rá :-) Nyilván jól ismered a lányodat, és megbízol benne. Én elengedném, de a nyaraló tulaj szülőkkel vagy a többi barát szüleivel én is egyeztetnék (pl. ételt, italt levinni, hogyan fogják ellátni magukat 1 hétig??, ezeket sem árt megszervezni, a fiatalok mit terveznek?). Az szerintem is jó ötlet, hogy a szülő vagy szülők vigyék le őket kocsival ill. hozzák vissza. Azért az megnyugtató, ha baráti körben vannak érettebb, megbízható arcok is, akiknek esetlges probléma eseten helyén van az eszük.
Ha nem engeded el, akkor egyrészt beégeted a barátai előtt, akiket rajta kívül mind elengedtek, aztán majd jön a titkolózás, hazudozás... ha valamit meg akarnak tenni, az nemcsak a Balatonon történhet meg, hanem bárhol, bármikor.
Én nem engedném el,szerintem erre még fiatal,hogy egyedül menjenek felnőtt nélkül.Én is annyi éves vagyok,mint a lányod,mégis ez a véleményem.
16/L
Én nem engedném el.
1.): Simán lehet olyan szituáció amit nem tudnak megoldani. Elmegy az áram, csőtörés lesz, ne adj Isten baleset stb.
2.): Az is előfordulhat, hogy beleviszik egymást a hülyeségbe, ami aztán rossz véget ér.
3.): (Ha jól ismered a barátait, akkor erre kicsi az esély, de azért nem árt ezt a lehetőséget is megfontolni)Ha esetleg valamelyik fiú közeledni akar hozzá, de a lányod visszautasítja, a srác lehet, hogy agresszívvá válik. Tudom, tudom, kicsi erre az esély, de mi van, ha mondjuk pont ő is benne lesz abban a kis százalékban, akivel ez megtörténik?
4.): Az is megeshet, hogy a környéken különféle "agresszív elemek" tanyáznak és
a: beleviszik őket valami hülyeségbe
b: kirabolják, megtámadják őket.
A te döntésed, de ezeket a lehetőségeket nem árt számba venni. Fiatalok még ehhez.
OFF
19:46 Te aztán nagyon pozitív életszemlélettel lettél megáldva. Ezzel az erővel ne lépj ki az utcára se, mert egy autós felrohan a padkára és halálra gázol, vagy egy késelős ámokfutó éppen téged választ áldozatnak, esetleg rádhullik egy öreg bérház homlokzata és maga alá temet stb. "Tudom, tudom, kicsi rá az esély, de mi van ha pont veled történik meg?". Ezzel a hozzáállással nem lehet normális életet élni. Szerintem.
ON
Ha a lányod tényleg megbízható és felelősségteljes, akkor engedd el.
Te ismered, te tudod, hogy tud-e magára vigyázni, vagy sem.
16 évesen azért már nem annyira gyerek, mintha mondjuk 14 éves lenne.
Én a helyedben elengedném, de kikötném, hogy minden egyes reggel és este telefonál, ha nagyon aggódós vagy, akkor egyszer napközben is.
Szerintem nem adódhat olyan gond, amit mondjuk 18-20 évesek meg tudnak oldani, de 16 évesek nem. Azért nem 8 éves kisgyerekekről van már szó.
Esetleg az nem megoldható, hogy te a pároddal, vagy egy barátja szülei is éppen akkor nyaraljatok a Balatonon? Ennek érdemes lenne utána járni, hátha.
Így azért nincsenek direktben felügyelve, de ott lenne két felnőtt a közelben (szomszédos város pl.) ha bármi van.
Engem kamasz koromban kicsit túlféltettek a szüleim és nagyon későn kezdtem bele mindenbe, amibe a kortársaim korábban.
Ez persze bizonyos szempontból jó is, de sok szempontból nagyon hátrányos.
Emiatt rengeteg mindenből kimaradtam, amiben a társaim részt vehettek, és még csak most, 24 éves fejjel kezdek el a saját lábamra állni, mert a nagy féltésük miatt iszonyú lassan kezdtem el önállósodni is.
Az sem mellékes, hogy soha semmi okot nem adtam a bizalmatlanságukra és nagyon rosszul esett, hogy nem kapok esélyt, hogy bizonyítsak.
Persze, egy szülő féltse a gyerekét, ez így normális, de csak egy bizonyos pontig.
Egy szó, mint száz, ha megbízol a lányodban, engedd el. A nyár még amúgy is messze van, addig sok minden változhat mind pozitív, mind negatív irányban, úgyhogy elég, ha akkor kezdesz el ezen agyalni.
Majd tedd fel újra a kérdést májusban :).
L/24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!