Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves Szülők! Ti elengednétek...

Kedves Szülők! Ti elengednétek a lányotokat?

Figyelt kérdés
A lányom 15 éves. Tegnap megkérdezte tőlem, hogy mit szólnék ahhoz ha nyáron lemenne pár barátjával egy hétre a Balatonra az egyik barátnője családjának a nyaralójába. "Természetesen" szülők nélkül gondolták ezt az egészet. A barátnőjét nagyon jól ismerem, elég kelekótya lány. A többi barátját is ismerem látásból. Azt mondtam neki, hogy majd megbeszéljük de tegnap óta folyamatosan zaklat vele. Nem érti, hogy ezen miért kell annyit gondolkoznom. Én szívem szerint nem engedném el, hisz még csak 15 éves (bár addigra már 16 lenne de ez nem számít túl sokat). És attól is eléggé tartok, hogy fiúk is mennének. Bár ennek ugye van negatív és pozitív oldala is. Viszont az tény, hogy eddig még soha nem volt vele semmilyen galiba. A jegyei is nagyon szépek már elsős kora óta és mindent meg tudunk egymással beszélni, szóval semmi okom nincs arra, hogy ne bízzak benne. Ti ezek alapján hogyan döntenétek?
2011. dec. 10. 13:55
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
90%

Beszélnék a szülőkkel, a többi szülővel és levinném őket kocsival, meg értük mennék. + minden nap telefon.

engem is elengedtek anno anyuék nyaralni a barátaimmal, soha, semmi bajt nem csináltunk. rengeteget beszélgettünk, iszogattunk (mértékkel!), buliztunk, strandoltunk és nem szexeltünk, mert barátok voltunk (6-8 fős társaság). ja, és főztünk is, magunkra :)

mind jó tanuló, normális suliba járó gyerekek voltunk.

2011. dec. 10. 14:20
 2/29 anonim ***** válasza:
54%
Én nem engedném,nem azért mert nem megbízható,ha nem még 15-16 éves még éretlen gyerek,nincsenek szülők,nem az,hogy elmegy a barátnőjéhez egy hétre,úgy hogy ugyanabban a városban van ahol ti,hanem a Balatonra.Nem biztonságos,sem a szülői felügyelet nélkül,se az hogy,fiúk is vannak,és ha bármi történik,mit csinál? nem mellékes,hogy te vagy érte a felelős,számomra nem meggyőző érvek az,hogy jól tanul,vagy hogy nem volt vele probléma,nem is benne nem bíznék,hanem a többi emberben,meg a fiúkban,18 évesen már jobban elengedném,az még 3 év,azalatt sokat változik,érik,felnő,most még gyerek,egy gyereket nem engednék le a barátaival a Balatonra,és ettől nem vagyok rossz ember,de féltem a lányom,bár még csak 13 éves és semmi gond nincs vele a 21 éves is először 18 évesen volt,hamarabb nem is akart,max úgy volt hogy a barátnőjével és a szülei is ott voltak
2011. dec. 10. 14:24
 3/29 anonim ***** válasza:
68%
Nem vagyok sem öreg, sem maradi, de nem engedném el csak úgy, mindenféle felügyelet nélkül. Legalább egy megbízható 18 év feletti személy legyen velük (nem kell pont szülőnek lenni mert az számukra "ciki") Szerintem is beszéld meg a többi szülővel, ők miként látják, de csak úgy vaktában elengedni egy tinit messzire, hát.. szerintem nem.
2011. dec. 10. 14:44
 4/29 Sophie Warner válasza:
52%
én elengedném. 16/L (:
2011. dec. 10. 15:16
 5/29 anonim ***** válasza:
82%

Engem és a barátaimat elengedtek a szüleim most nyáron (16 évesek voltunk), nagyon jó volt. :) Főztünk magunkra, nem csináltunk semmi hülyeséget, mondjuk amúgy se vagyunk azok a bulizós, "minden hétvégén leiszom magam" típusúak. Fiú is volt velünk, de semmi sem történt, csak barátok vagyunk, eszébe se jutott senkinek máshogy gondolni rá.

Nekem jól esett, hogy elengedtek, ebből is láttam, hogy bíznak bennem a szüleim, elég felelősségteljesnek gondolnak hozzá. Én is jó tanuló vagyok, "rendes gyerek", jó a kapcsolatom velük, persze átgondolták a döntést, de nyugodt szívvel mondtak igent, és a többi barátomat is elengedték a szüleik.

17/L

2011. dec. 10. 15:19
 6/29 anonim ***** válasza:
26%
na ja elengedné,de te még szintén 16 éves gyerek vagy,és nem neked szóét a kérdés "Kedves Szülők",ha csak nincs gyereked,bár ez manapság elég sűrűn előfordul...
2011. dec. 10. 15:19
 7/29 anonim ***** válasza:
50%

A társaságtól függ de nem engedném el max ha van ott 1 megbízható felnőtt.

18f

2011. dec. 10. 16:02
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
elengedném ha van köztük legalább 1olyan személy akit ismerek és bízok benne. Ez lehet egy komoly baratnő, távoli unokatestvér vagy hasonló. Biztos bulizni is fognak, Alkohol is biztos lesz ( ne is reménykedj h nem ) de ha tudom hogy a lányom tudja a határokat és tud magára vigyázni akkor igen elengedném
2011. dec. 10. 16:04
 9/29 anonim ***** válasza:
57%

Amúgy engem 18 éves koromtól engedtek csak különy nyaralni. Utolsó voltam

18/L

2011. dec. 10. 16:05
 10/29 anonim ***** válasza:
28%
már megint lepontoztak a gyereknevelésben a rendkívül "tapasztalt" tinik
2011. dec. 10. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!