Nagyon félek. Mit tegyek?
A mellettünk lévő városba egy középkorú férfi járkál, fiatal diáklányokat szólít meg mindig kiadja valakinek magát. Amikor a lányok bizalmába "férkőzik" akkor elkezd a folytogatásról magyarázni, mit , hogy kell kit lehet hamarabb-és hogyan megfolytani. Az egyik évfolyamtársam mesélte, hogy az ismerősének elkapta a nyakát és neki is elmondta, hogy mit hogyan kell és szegény lány sírva ment haza, azóta is alig mer kimenni az utcára. Az adott város honlapjára felkerült a felhívás meg a helyi tv-be is mindig bemondják, hogy vigyázzunk az utcán és ha valakit megszólít akkor azonnal hívja a rendőrséget.
Nagyon félek, hogy átjön a mi városunkba vagy nem nem tudom :(
Az a baj, hogy mind 2 város kisváros.
16/l
Elnézést , ha rossz helyre írtam csak már tényleg nagyon félek. Alig merek kimozdulni itthonról.
Ha megszólít tovább mész, vagy annyit mondasz hogy elnézést sietek, ha kérdezi hány óra/hol van ez és ez: "Nem tudom", és próbálsz tömegbe menni, vagy legalábbis emberek közé. Ha gyanús alakot látsz pl. hazafele az úton, kiszemelsz egy szimpatikus fiatal férfit/idős férfit/öreg néni/gyerekes anyukát, vagy bárkit, és próbálsz mindig a közelében maradni. Ha érzed, hogy követ pl. akkor végiggondolod esetlegesen hogy tudod majd megütni egy táskával vagy valami, vagy hogy tudsz elszaladni, esetleg előveszed a dezodorod, hasznos lehet. Ha hozzád mer érni először ne ess pánikba, hanem őrizd meg legalább a látszatát a biztonságérzetnek, AMILYEN HANGOSAN CSAK TUDSZ üvöltsd el magad, hogy HAGYJON BÉKÉN!!!!VEGYE LE RÓLAM A MOCSKOS KEZÉT!!TŰNJÖN EL DE MOST AZONNAL! és egyéb ilyen felszólításokat tegyél. Ezen általában meglepődnek, nekem bevált, hogy a látszólag ártatlan lányka(könnyű prédának ígérkező) elüvölti magát, és bár a második mondat végére elcsuklott a hangom az első is hatott. Ha érzed hogy követ egy olyan helyen, ahol van legalább egy ki hely, vagy ha sötét van, akkor lámpa, ott állj félre az útból és várd meg mit csinál. Ha elmegy akkor szerencséd van, ha meg megáll, ilyen helyen könnyebben tudsz bármit is tenni. Ha úgy érzed van értelme(tehát pl. hazaérsz, vagy beérsz vele a suliba), akkor fuss. Ha nem csinált semmit még, akkor nem fog utánad futni, keres mást, ami mondjuk valaki másnak rossz lesz, de te megmenekülsz.
Szerintem, ha ügyesen csinálod nem tud a bizalmadba férkőzni. Utcán nem barátkozunk. Buszon is max. csak idős hölgyekkel és gyerekes anyukákkal.(én legalábbis így állok hozzá)
Esetleg megteheted azt is, hogy ha már kezdi a fojtogatóst, vagy megérzed(vagy tudod, nem tudom tudod-e hogy néz ki), hogy ő az, akkor higgadtan, de határozottan mondd meg neki, hogy tudod, hogy ki ő, és nehogy azt higgye, hogy téged is át tud verni ezzel a nyájas modorral, és ha jót akar tűnjön el. Ezt én csak akkor merném, ha 20 méteres körzetben van valaki.
Még eszembe jutott, hogy gondolom valamennyire ismered azt a környéket, ahol jársz. Tehát tudod ho vannak boltok. Azt is megteheted, hogy "bemenekülsz" (idézőjellel vagy anélkül:S) egy boltba. Onnét nem fognak kidobni. Ha úgy érzed el is mondhatod a boltosnak, hogy a bolt előtt áll egy pedofil(vagy mi ez), és nem szeretnél kimenni. Valaki csak megszán. Vagy utcán is. Odamehetsz valakihez és felvázolhatod a helyzeted, azt írtad kisváros, ott szerintem segítőkészek lesznek az emberek.
Kedves előző, ezek jó ötletek, csak a segítség kiabálására már nem nagyon figyelnek az emberek.
Ha azt kiabálod hogy TŰZ VAN!, akkor jobba figyelnek.
Sajnos tapasztalat :|
Köszönöm a válaszokat!
Remélem nem fogok vele találkozni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!