Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csinálnátok ha a 16 éves...

Mit csinálnátok ha a 16 éves fiatok este 10kor kopasz fejjel és betépve jönne haza?

Figyelt kérdés
2011. okt. 1. 23:40
1 2 3
 21/23 valasz88 válasza:
38%
Két akkora nyakleves, hogy reggel is sajogjon tőle...
2011. okt. 10. 23:55
 22/23 anonim ***** válasza:
A szemébe nevetnék,lefotóznám majd bedobnám a zuhany alá- onnan az ágyba,reggel meg 1 beszélgetés...
2011. okt. 13. 18:08
 23/23 anonim válasza:
21 éves vagyok, vannak, voltak családi gondjaim. Szerintem ha nem lennének, akkor se alakult volna máshogy az életem. Én magam hétvégente szívok reggel és este. Fontos hozzátennem, nem vagyok a partidrogok híve, emellett a gombát próbáltam még ki. Nem a buli miatt csinálom. Egyszerűen a kíváncsiság, a társaság - társaságban nagyon jól el lehet szórakozni egy spanya körbeadása közben. Ebbe a mai fiatalok nagyon könnyen belecsúszhatnak, kipróbálhatják. Én néha mozgok testvérem révén 16-17 évesek közt is, múltkor egy ilyen korosztály által szervezett házibuliban voltam egy-két órát, nem írnám le, hány gramm fű volt az asztalon. Sok hip-hop, popsztár ma szintén ezt mutatja, az előnyét hangsúlyozza a tépésnek. Nem vagyok ellene, hisz magam is élek vele. Az alkohol, a cigaretta, koffein is drogok, csak legálisak. Pénz miatt van az egész. A gyerekedet nem tudod megvédeni attól, hogy ezeket a dolgokat kipróbálja, de nem lesz tőle rosszabb ! Amit meg kell tanítani neki az a felelősség és a mérték. Sajnos nem tudok olyan szülői eszközt, amivel teljesen meg lehetne védeni őket ettől. Vannak srácok, akik maguktól látják be, hogy ez nem helyes út. Én szerintem sem helyes, de párszor belefér, a függőséget bármi iránt elítélem. Ha beszélgetsz vele sokat, értékekről, mik a céljai, hogyan lát dolgokat sokat segíthetsz neki. A legnagyobb gond, hogy a szülővel nem mer a gyerek őszinte lenni, mert a mai 30-40es szülők abba a korosztályba tartoznak, ami egy teljesen más világ volt, konzervatívabb. Sajnos alkalmazkodni kell a mai helyzethez, próbálj oldottan beszélgetni a gyerekeddel, megérteni, mit miért tesz. Nem büntetni, nem bántani, megérteni.
2012. jan. 6. 02:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!