Mit csinálnátok 15 éves kamasz lányotokkal ha. (? )
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, semmi esetre se azért csinálja, mert te rosszul nevelted. Az elsőnek vagy nincs kamasz gyereke vagy 40 éve volt, bár ez a probléma már akkor is előfordulhatott.
Ezen a kamaszok jó része átmegy, együtt vannak, hatnak egymásra. A cigi miatt fejezd ki rosszallásodat, legalább legyen lelkiismeretfurdalása. De a kamaszokból hiányzik az előrelátás képessége, nekik az semmit nem jelent, hogy majd 30 év múlva rákot kapnak, ők az itt és most-nak élnek. Az ivás remélem nem jelent mértéktelen ivást, tehát nem gyakori (mondjuk a havi egy-két alkalmat tartom elfogadhatónak) és nem részegen jön haza. Ha részegen jön haza, akkor valóban tiltani kell a késő esti programokat. De igazándiból csak reménykedni lehet, - a pszichológusok azt mondják - hogy majd kinövik ezt a szülők értékrendje ellen lázadó, énkereső életszakaszt, és visszakapod az aranyos kislányodat. Persze figyelemmel kell kísérni, tudni, kik a barátai, hol van, mikor jön.
szülőtárs egy 18 éves lánnyal, hasonló gondokkal. (A megtalált cigarettákat én erőteljes leszúrások közepette kivágtam, legalább kelljen pénzt költenie az újra, és valahányszor cigarettaszaggal jön haza, nagyon morgok)
Azért részegedni nem kell engedni, legfeljebb mondjuk vörösboros kóla fér bele egy tizenötéves kilengéseibe. Ha részegre issza magát, akkor nem kell elengedni délután sem.
az anyuka
Én is részegedtem,dohányoztam,a kamaszkorba ez is beletartozik,most mégis normális életet élek,és kismama vagyok,dolgozok stb.
Beszélni kell vele,leülni,elnagyarázni a dolgokat,semmiképpen sem megverni,mi értelme van?Csak még jobban eldurvul a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!