Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyák! Mit csinálnátok, ha...

Anyák! Mit csinálnátok, ha cigizésen kapnátok a 16 éves lányotokat?

Figyelt kérdés
2010. jún. 29. 16:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Hát azon túl, hogy megbeszéled vele a cigi hatásait, amiket gondolom ismer már, nem sokat tehetsz. Külső hatás (szinte mindig) vette rá a cigizésre, ezért azt megszüntetni nem fogod tudni, max. eléred, hogy kerül és titkolja. Ne támogasd benne, ne adj rá való pénzt és ne viseld el az otthonodban, sose mondd, hogy ez rendben van, de többet sajnos nem tehetsz, már késő. Szerintem. L27
2010. jún. 29. 16:05
 2/17 anonim ***** válasza:
81%
Sajnos nem biz5tos, hogy le tudod beszélni, sőt. Biztosan a barátai is ezt teszik, hiába fogod tiltani. Mondd el neki a hatásait, de nem tehetsz mást, nekem is ez a félelmem, hogy a gyerekem majd dohányozni fog. Ti dohányoztok? Mert ha nem, akkor a jó példa megvolt, talán előbb-utóbb belátja, hogy butaságot csinál. De őszintén, megőrülnék...
2010. jún. 29. 17:36
 3/17 A kérdező kommentje:
Rajtam kívűl sajnos mindenki dohányzik a közeli családban. Még a fiam is, bár ő már 20 éves.
2010. jún. 29. 17:44
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem már nem tudsz mit csinálni vele sajnos :S

Lesz egy időszak amikor majd magától rájön, hogy nem jó és abbahagyja. Megtiltani nem lehet mert akkor úgy csinálja, hogy nem tudsz majd róla. Én mindig azt szoktam mondani, hogy sokkal inkább cigizzen egy ember minthogy igyon vagy drogozzon.

2010. jún. 29. 22:17
 5/17 anonim ***** válasza:
13%
Oda mennek ki kapnam a kezebol es jo pofon vagnam nem izgat hogy tiltja a torveny de a mai fiatalokat nem lehet mashogy nevelni.
2010. jún. 30. 06:55
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az a helyzet hogy ilyenkor 1 szülő nem sokat tud tenni, sőt még a barátok sem... Hidd el nem a barátok veszik rá a cigizésre, és még talán a leszokásban is probálnának neki segíteni, de ezt neki kéne felfogni, hogy ez rossz értelmetlen dolog. Sajnos a korosztáyom 90%-a dohányzik, és a lányod is közéjük tartozik. Ami szerintem megoldhatná a problémát, ha lenne 1 barátja(fiú) aki motiválná, és tudna rá hatni. Én is leszoktattam minden dohányos barátnőmet a cigiről...

2010. jún. 30. 10:32
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és 16f voltam
2010. jún. 30. 10:32
 8/17 A kérdező kommentje:
van barátja, de sajnos ő is dohányzik
2010. jún. 30. 12:33
 9/17 anonim ***** válasza:
61%
Ha még nem szokott rá, akkor tessék neki elmondani, hogy ha majd egyszer babát szeretne le kell szokni, rettentsd el (pl. 1 cigi miatt a baba 5-10 percig fuldokol). Mondd el neki a káros hatásokat és ha nem a "banda-szellem" vezérli, hanem már egy kicsit felnőtt, akkor be fogja látni. És tudatosítsd benne, hogy leszokni nehezebb róla, mint a heroinról.
2010. jún. 30. 14:36
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
utolszó, nagy hülyeszéget mondtál a heroin-ról sokkal nehezebb leszokni és ott az elvonási tünetekbe bele lehet halni is,de amúgy igen a többi ek leírtak mivel próbalkozhatsz.és sok sikert bár sajnos kevés az esély hogy abba hagyja
2010. jún. 30. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!