Engednétek a12-13-14éves lányotoknak, hogy sminkeljen és körömlakkozzon? Meg hogy hajatmosson 3 naponta? Ha te vagy a tini akkor neked mennyire engedik ezeket? És mennyire szeretnétek? Suliidőben és nyáron mennyire engeditek/engednek "csavarogni"?
Én 14 leszek néhány hét múlva
2-3 naponta mosok hajat, de nem azért, mert megengedik, pont leszarják, mikor mosok hajat (hál' istennek)
Festem magam, elég sok szemfestékkel, néha szájfény.
A körmömet azért nem festem, mert elég könnyen letörik, és az meg nem néz ki túl jól :)
1. Ilyen idősen fölösleges sminkelni, esetleg ha valami ünnepség van akkor egy kis korrektor oszt cső, vagy ha szép a bőre a lánynak akkor még az se.
2. A körömlakkokat szeretem, régebben mindenfajtát kentem a körmömre, mert anyáékat nem zavarta, de rájöttem, hogy semmi értelme, úgy hogy már nem használok.
3. A hajmosás három naponta úgy jó, ha vasárnap és szerdán, attól függ, hogy mennyire zsírosodik a haj.
4. Suliidőben csak hétvégén, de nyáron bármikor ha ráérek és elengednek. :) 12/L
1. Púdert és szájfényt használok a szemem nem festem. minek?? nem ráérek vele :D
2. kb. 13-14 éves korom óta festem a körmöm rendszeresen,nem csak halvánnyal volt már minden szín. kb. fél éve zselés körmöt csináltatok mert nagyon szép és kb egy hónapig is tart.
3. Hajat 2 naponta mosok mert utálom ha zsíros a hajam és többet nem is bír ki.
4. Anyám nem szól bele ezekbe bár nem hiszem, hogy olyan rossz lennék.
5. Nem járok bulizni, diszkóba, egyéb ilyen helyekre. Nem mert nem engednek, én nem szeretnék menni. Barátnőimhez viszont igen. Suliidőben kb. 1-szer egy hónapban , nyáron majdnem minden héten. Nincs megszabva meddig maradhatok bár sose éjszaka meg hajnal értek haza.
15/L
Smink: Sulis napokra használok egy kis púdert meg szájfényt, néha szempillaspirált.
Körömlakk: Először olyan 9-10 éves koromba festette ki unokatesóm játékból, persze nyáron, de másnap le is kellett mosnom:)
13-14 éves korom óta festem rendszeresen, általánosban még szóltak érte, most már nem.
Hajat 3 naponta mosok, mert 4. napra már elég zsíros és korpás lesz.
Csavargás: Nálam ez úgy működött, hogy 13 éves koromtól suli időben 6-7-ig, nyáron 8-ig lehettem kint a barátnőmmel, akit jól ismert anyukám. Most sulis napokon 7-8-ig lehetek kint, hétvégén és nyáron max.10-11-ig. Avval a feltétellel, hogy tudják hol, kivel vagyok. Diszkóba nem járok, nem is nagyon vagyok oda érte.
16/L
Sminkelés:14 éves korától engedném a szempillaspirált és a szájfényt, illetve ha bõrhibái vannak, akkor a korrektort is.Mást viszont NEM, szánalmasnak tartom, mikor 13-14 éves vagy még annál is fiatalabb kislányok járkálnak szemceruzával meg rikító vörös rúzzsal.A többi sminket 16 éves korától engedném, alapozóval, púderrel úgy vagyok, hogy 14 éves korától akkor használja, amikor akarja, feltéve, ha természetes marad az arca.Én csak korrektort használok 14 éves korom óta a karikáimra a szemem alatt
Körömlakk:Ha szüksége van rá, körömerõsítõt bármikor adnék neki.Színes lakkot viszont csak 13 éves korától, a vörös, fekete stb.durva színeket meg olyan 17 körül, ha nem szólnak érte.Nyáron, h már elmúlt 14, azzal festi ki, amivel szeretné.Nekem ezt sose tiltották meg, de 13 éves korom óta lakkozom.Bár nem gyakran, mert túl hamar lepattog, az meg csúnya.
Hajmosás:ebbe nem szólok bele, õ haja, õ érzi, hogy mikor kell már mosni, ez nekem sose volt korlátozva, szerintem hülyeség is.Amúgy 2 naponta mosom, nagyon hamar zsírosodik :$
Csavargás:nos ez attól függ, milyen környéken lakunk.Ha rossz, akkor ciki, nem ciki, nem engedném el a lányomat messzire felnõtt kíséret nélkül.Ha biztonságos, akkor 11 éves korától járkálhat ki, suliidõben csak a lecke után, és sötétedésre legyen itthon, nyáron ugyanígy.Ha sötétben akar kimenni, azt legkorábban 16 évesen engedném, egyedül semmiképp, legalább 2-3 barátja is legyen vele.Mi nagyon rossz környéken lakunk tele van cigánnyal meg kóbor kutyával, így csak 13 évesen engedtek el elõször, és mindig úgy kell idõzítenem a dolgaimat, hogy sötétedés elõtt hazaérjek vagy max sötétedésre.
En eddig azt hittem,hogy nekem vannak szigoru szuleim de most atertekelodott bennem minden:D Latom rengeteg szigoru szulo van itt. konyorgom mi az hogy megszabjatok mikor mosson hajat?alap higenia.
Az en szuleimet hihetetlenul imadom,legjobb szulok.Amit kellett mindig megengedtek.
Smink: anyukam megengedi,o veszi nekem hozza a cuccokat.de rengetegszer nem festem magam,van hogy semmit sem teszek el.
Csavargas: hat nemtudom engem engednek altalaban barmikor barhova. sulinapokon edzes utan meg talalkozom baratokkal vagy ott alazom valakinel.de altalan 8korul otthon. hetvegen 10korul. nyaron meg mindennap akarmeddig szinte,barhova. bulizni is jarok,tudjak hogy szoktam inni,persze normalis emberi mertekbe.anyaek ismerik a barataimat hiszen sokat vannak nalunk,szeretik oket,elengednek veluk szinte barhova.
nekem most lesz piercingem is,azt sem tiltjak.anyukammal egyutt csinaltatok kozosen ugyanolyat.
nem hinnem hogy emiatt lennek egy elrontott gyerek,hiszen jol tanulok,tisztelettudo es megbizhato. barataimtol sosem tiltanak,hiszen mindenkinek kellenek baratok,es szulok ti se zarjatok kalitkaba a gyerekeiteket!
szoval en imadom a szuleim,es most dobbenek ra hogy valojaban milyen engedekenyek es megertoek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!