Engednétek a12-13-14éves lányotoknak, hogy sminkeljen és körömlakkozzon? Meg hogy hajatmosson 3 naponta? Ha te vagy a tini akkor neked mennyire engedik ezeket? És mennyire szeretnétek? Suliidőben és nyáron mennyire engeditek/engednek "csavarogni"?
Sminket engedik, de csak a szememet szoktam kiemelni néha (spirál, szemceruza). Ha épp olyan kedvem van, hetekig nem sminkelem magam. Körömlakkot is engedik, kivétel a feketét, de azt nem is szeretnék. Néha kifestem a körmöm, de nem sokszor és szoktam pihentetni.2 naponta mosok hajat, ebbe abszolút nem szólnak bele. Hétköznap 7-8 körül érek haza (addig suliban vagy edzésen/különórán vagyok), hétvégén ha van program 6-7kor érek haza. Nyáron engednének csavarogni, de nem szoktam, bulikba se.
14L (mindjárt 15)
# 28/51 2011-09-26 11:34
Azért a legtöbb követelmény ok, de hogy nem engeded meg neki a szőrtelenítést? Tudod milyen undorító, ha valaki nyáron felemeli a karját és ott az a sok szőr? pfújj Ha a haja 2 nap múlva már zsíros, muszály hajat mosnia
Vanank itt elég szigorú szülők!Hajmosást megszabni? pff...
Nekem a sminket,és a körömlakkot se szabják,sminkelni nem szoktam,max. néha szempillaspirál,körömlakkozni viszont elég sűrűn.Hajatmosni heti 1x szoktam,és télen 6-ig nyáron 8-9ig engednek
14/L
13 éves vagyok most.Nekem engedik a körömlakkot,nyáron és suliban is egyaránt,még feketét is.Szeretek körmöt festeni.
Nem igazán sminkelek.Ha van kedvem akkor szempillaspirál és szájfény.Egyébként nem. Suliidőben a csavargás csak lecke után van. Nyáron bármikor.De max.este 8-9 óráig.
Én ennyi idősen sminkeltem és körömlakkoztam, hajat is festettem, amit 4 naponta mostam (ez különben nem kor, hanem bőr- és hajtípus kérdése, a megfelelő sampon pedig tapasztalataim szerint gyakori mosás ellenére sem korpásít) és majdnem minden délután csavarogtam, de péntek és szombat este szinte kivétel nélkül hajnalig buliztam. Ez így ment kb. 16-17 éves koromig, ki kellett tombolnom magam - és imádtam ezeket az éveket!
Persze sem a suliban, sem otthon nem nézték mindezt jó szemmel. Tánc, cigi, pia, haverok, bulik, pasik. Aztán, mivel a többhavi patáliába belefáradtam, de nem akartam a tiniként végtelenül fontos önállóságomról meg a baráti körömről lemondani, és hát mivel makacs is voltam és a környezetem kezdte rám hagyni az egészet, megenyhültem, hajlottam a kompromisszumra: igyekeztem jobb jegyeket vinni haza a suliból, otthon is normálisan viselkedtem (segítettem a takarításban, főzésben, bevásárlásban stb.).
A környezetem lassan megértette, h nem az életem b*szom el éppen (nem lettem terhes, nem lettem alkoholista stb.), csak kamaszodom. Hogy szükségem van arra, h én rendelkezzek magam felől, én ítélhessem meg (hiszen én tudhatom a legjobban), mi a jó nekem és én döntsek a saját ügyeimben - értve elsősorban azokat a dolgokat, amiktől addig tiltottak, főleg pedig azokat, amiktől féltettek. Hogy mki - beleszámítva magamat is - felfogja, h eljött annak az ideje, h ne utasítsanak és óvjanak engem, hanem hagyjanak saját tapasztalatokat gyűjteni, h elkezdhessek egyenrangú féllé, "felnőtté válni", h bízzanak abban, h tudok vigyázni magamra. Hogy végre komolyan vegyenek, na.
Nyilván ez személyiség kérdése is. Egy félénk/naiv/szelíd kamaszt talán nem ilyen egyszerű elengedni egyedül az éjszakába. Én mindig is az önállóság megszállottja voltam, imádtam, ha magam oldhattam meg a problémáim, ha megvédhettem magam. Ígyhát legfeljebb attól kellett félteni, h én teszek kárt magamban - de mivel sem hülye, sem mazochista nem voltam, ez is elég irreális vád volt.
A legtöbb szülő persze jót akar a gyerekének, csakhogy nehéz eldönteni, mi is a jó. Azt hiszem, szokásokra/tanult mintákra hagyatkozni inkább csak "nagyvonalakban" célravezető, sokkal fontosabb azt tudni, milyen a gyerek maga, mire van szüksége - ami az egyiknek megfelelő, a másiknak káros is lehet.
De az asszem minden egészséges kamaszról elmondható, h legkésőbb gimiben már jó, ha csavaroghat, ha kitapasztalja, milyen önállóan mozogni a világban, ill. h hogyan tud önállóan mozogni a világban. Én annak is nagyon örültem már, amikor egyedül járhattam suliba busszal és nem autóval vittek el a szüleim, hogy nem kérdezték ki soha a leckét, hanem bíztak abban, h magamért képes vok megtanulni, h nem kellett folyton beszámolnom arról, merre jártam délután, h nem várt mindig otthon kész ebéd - ilyenkor a tesóimmal ütöttünk össze tükörtojást vagy ami épp különösebb bénázás nélkül sikerült stb.
14éves vagyok..Szempillaspirál szinte mindig.. Ha városba megyek barátnőkkel akkor kicsit feltűnőbb sminket csinálunk egymásnak.Mivel van barátom aki koleszba jár,7után van nekik kimenő 9ig.. szóval 6-7ig tanulok 7kor találkozok vele 9ig vagyok vele :)
Nyáron változó, vagy minden délután megyek csavarogni, vagy 2naponta .)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!