Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Engednétek a12-13-14éves...

Engednétek a12-13-14éves lányotoknak, hogy sminkeljen és körömlakkozzon? Meg hogy hajatmosson 3 naponta? Ha te vagy a tini akkor neked mennyire engedik ezeket? És mennyire szeretnétek? Suliidőben és nyáron mennyire engeditek/engednek "csavarogni"?

Figyelt kérdés
2011. szept. 25. 18:07
 21/100 anonim válasza:
100%

Sminkelni nem sminkeltem ennyi idősen, és nem tudom, hogy a szüleim engedték volna e. Iskolában valószínűleg azt mondták volna, hogy ne, mert amúgy sem szabad. A körömlakkot megengedték, de azt is csak akkor használtam, ha hétvége vagy szünet volt, mivel azért is szóltak, és nem akartam, hogy a tanárok pikkeljenek rám. Sosem szóltak bele, hogy milyen gyakran mosok hajat, és ez változó is volt nálam. ( Ha már nagyon zsíros volt akkor amúgy szólt anya, de ez általában akkor fordult elő, mikor otthon döglöttem több hétig.) Engem elengedtek, mert megbíztak bennem, bár azt mindig mondták, hogy sötétedés előtt, ha lehet legyek otthon. Otthon voltam! Megvolt köztünk a bizalom, és ez sokat segített. ( egyébként nyáron tovább kiengedtek.)

16/L

2011. szept. 25. 20:28
 22/100 anonim ***** válasza:
40%

Smink: Szemceruza felül vastagabban, alul nem, spirál, alapozó, korrektor

Körömlakk: Sose értettem, miért nem szabad, szerintem semmi kirívó vagy istentelen nincs benne. Nekem szokott lenni piros, világos piros, fekete, türkiz, tigrismintás, lila, de tartok közte 1-1 hét pihenőt a körmömnek.

Hajat 2 naponta mosok, szerintem ez alap higiénia.

Suliidőben 7-8 között kell hazamennem, hétvégén szintúgy, nyáron is max. 9-ig, kivéve egy bizonyos hetet mikor egy bizonyos rendezvény van.

13L

2011. szept. 25. 20:34
 23/100 anonim ***** válasza:
19%
sztem tök felesleges egy 14 év alati lányon smink a multkor olyat rihugtönk agy csajon a suliba pati szemiveg a fején xĐ meg ki volt spirélozva a szempilája meg kékel lefestve a szemhéje ugy hogy a homlokán is az volt xĐ meg aza cica nadrág és egy kuva nagy szörös kabát xĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ
2011. szept. 25. 20:55
 24/100 anonim ***** válasza:
0%
ucsó vok csvargásrol mikor szürkülödök haza nék én xĐ 11/F
2011. szept. 25. 20:56
 25/100 anonim ***** válasza:
51%
mék
2011. szept. 25. 20:57
 26/100 A kérdező kommentje:

hát ha nem zsírosodna, én sem mosnám. mázlisták, ha csak hetente kell:P

ízlesek és pofonok.:D

köszönöm a válaszokat!:)

de fura, tavaly még én sem akartam sminkelni (smink=szempillaspirál+korrektor ha kell), de most alap:DD meg hát mindenki is csinálja az osztályból.

2011. szept. 25. 21:44
 27/100 anonim ***** válasza:
76%

Ha túl gyakran mosod a hajad egy adott időszakon belül, akkor meggyengül a hajad, és védekezésképp több "zsírt" fog termelni a fejbőröd, hogy védje a hajad.

Smink semmiképp sem. Minek egy gyereknek festenie magát? A smink nem segít a bőrproblémán, de egy jó kozmetikus/bőrgyógyász igen.

Suliidőben nincs csavargás, pénteken és szombaton viszont együtt lehetne a barátaival, de nem mászkálnak az éjszakában.

2011. szept. 25. 22:05
 28/100 anonim ***** válasza:
31%

Most komolyan, 12 évesen sminkelni???Mi a frászkarikának? Bután néz ki, meg amúgy is, tönkre fog menni a bőrötök, nagyon hamar! Főleg ha ennyi francot kentek rá. Szájfény oké, meg nálunk annó a csillámpor volt a menő, de mindkettő szigorúan csak sulibuliba, iskolanapokon nem! Én sem fogom megengedni a lányomnak(most 3 hós), nem kell ,hogy tönkre tegye a bőrét ilyen fiatalon!(amúgy én magam is 16-17 évesen kezdtem sminkelni) Ha problémás lesz a bőre, akkor kap arcradírt, meg arctisztítót, és mehet kozmetikushoz. Szemöldök szedést sem fogom neki megengedni általános iskolában...Sőt a szőrtelenítést sem..baromira ráér vele majd a középiskolában (kivéve, ha extrém fekete és sűrű lesz a szőre..).

A körömlakk az más téma. Átlátszó, gyöngyház, vagy halvány rózsaszín mehet, a többit max tanítási szünetben.

Hajmosás megint más téma. De egy 12-13 éves gyereknek nincs szüksége kétnaponta történő hajmosásra. Higyjétek el, csak rontotok a helyzeten!Én annak idején hetente egyszer, vasárnap mostam hajat, semmi gond nem volt. Középiskolában álltam rá a hetente kétszer történő hajmosásra, most is így csinálom, kivéve nyáron, ha nagyon meleg van, mert akkor jól esik lehűteni a fejem.

Csavargás: suli után 4-5 óráig mehet a barátnőivel, aztán spuri haza, szépen leckét csinálni. Este pedig 9kor fekvés(és itt már lazítottam a szabályokon, mert nekünk annak idején 8kor már aludni kellett!)Hétvégén 6-ig elmászkálhat,

2011. szept. 26. 11:34
 29/100 anonim ***** válasza:
32%

11:34-es vagyok, csak véletlenül elküldtem.

Szóval hétvégén 6-ig elmászkálhat, de éjszakázás nincs! Bulizás nincs! Maximum szülinapi bulizás, szigorúan délután, vagy mondjuk kora este szülői felügyelettel(persze nem a nyakában lógós szülővel, hanem a diszkrét, másik szobába átvonulós szülővel, aki ha gond lenne, kéznél van, és nem utolsó sorban gyártja a szendvicseket:) )

Pasizás általános iskolában nincs...lehet ácsingózni, meg szerelmesnek lenni, felőlem még velem is megbeszélheti, de nem szeretném meglátni kézen fogva fiúval, amíg nem érte el a 16 éves kort!Egymásnál alvás pedig attól függ, hogy milyen régóta vannak együtt, és mennyire látszik komolynak a kapcsolatuk. És a védekezésről tuti felvilágosítanám. Nőgyógyászhoz is elvinném, és gumit is raknék a táskájába, mivel csinálni úgyis fogja, ha tiltom ha nem, de akkor legalább ésszel csinálja..

Ezek persze csak tervek, meglátjuk 12-13 év múlva mennyit változik a világ, mire ezek a dolgok nálunk esedékesek lesznek:) Nem szeretnék szigorú szülő lenni, de úgy gondolom, hogy egy 12 éves kiskorú, még gyerek!

16-17 évesen felőlem aztán mehet. A dohányzást nem fogom pártolni, de nem fog zavarni, ha kipróbálja, én is megtettem, dohányoztam is egy évig, aztán magamtól leraktam, mert mi a fenének, drága, és értelme sincs. Sőt nyugodtan elmehet bulizni is majd, én is elmentem, söröztünk is, ez a kamaszkor velejárója, de nem 12-13-14 évesen!!

25/lány/3 hónapos kislány édesanyja

2011. szept. 26. 11:41
 30/100 anonim ***** válasza:
68%

Hűha, azért van itt pár szigorú szülő, ezek szerint akkor velem valami extra engedékenyek, pedig azért én is szoktam hisztizni, ha 1-2 dolgot nem engedne meg. (és általában én győzök :DD)

Smink: Nagyon szép és tiszta arcbőröm van, hétköznap csak korrektort teszek az orromon lévő mitesszerekre, egyébként semmi pattanás nincs rajtam, úgyhogy mostmár feleslegesnek tartom minden napra az alapozót, púdert, bár tavaly mindig használtam őket.

Ha valahova megyek, akkor természetesen kisminkelek normálisan.

Körömlakk: Nagyon béna vagyok körömlakkozásban, + rágom a körmöm, úgyhogy műkörmöm van (zselés tipp). (én fizetem az újratöltéseket)

Hajmosás: Nem zsírosodik a hajam annyira, hogy 3naponta kelljen hajatmosnom. Én heti 1x szoktam, változó, hogy mikor. Ez lehet 5, 6 vagy akár 7 nap is. Azért 6. napon már látszik, hogy nem frissenmosott a hajam. :)

Suliidőben "csavargás": Hétköznap nem szoktam kijárkálni, max barátnőhöz menni. Nem mondják meg, hogy meddig maradhatok, általában este 9-10ig szoktam. Hétvégén attól függ. Ha csak városba megyek sétálni, akkor általában olyan este 10-11, de ha szépen megkérem őket, akkor maradhatok éjfélig is, ha valamilyen ünnepség van (városnap pl), akkor akármeddig. Ha bulizni megyek, akkor addig, ameddig a velemjövő társaság is ott van. Olyan fél 2-hajnali 3. De taxival megyünk haza. (nem szoktam minden héten járni, inkább olyan havi 1)

Nyáron "csavarogni": Ugyanúgy, mint suliközbe, csak annyi, hogy akkor a hétköznapok is olyanok, mint a hétvégék.

14/L

2011. szept. 26. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!