Mit tegyek? Úgy érzem nincs miért élnem. Nincs semmi ami motivál.
Sziasztok!
14 éves 8.-os vagyok.
Nem is tudom hogyan kezdjem. Szóval az a problémám, hogy nem tudom mit kezdjek az életemmel. Még azt sem tudom gimnázium vagy szakközép iskola lenne-e az ideális számomra. Szakot pedig még említeni sem tudok. Nem érdekel semmi. Nincs semmihez tehetségem, nem vagyok semmiben jó. 4-5 tanuló vagyok de ez nekem nem elég. Mindig a maximumot akarom kihozni magamból pedig tudom, hogy nem vagyok képes rá. Mindig mindenben a legjobb akarok lenni és mindenkinek meg akarok felelni. Állandóan stresszelek. Ideges vagyok a nyelvvizsga és a felvételi miatt is. Sőt a tanulás miatt is állandóan rágódom. Pedig még csak most kezdődött a suli. Nem tudom mit tegyek. Úgy érzem teljesen felemésztem magam ezzel. Soha nem vagyok nyugodt mindig van valami ami miatt nyugtalan vagyok. Ez főleg a sulira igaz.
Változzak meg? Mit tegyek, hogy ne szorongjak állandóan?
Ez lehet hogy elég hülyén hangzik egy 14 évestől aki még nem is élt.
Nem szeretnék trágár hozzászólásokat. Nem kötelező ide írni! Nagyon köszönöm!
Annyit még hozzáfűznék, hogy régebben voltak terveim a jövőmmel kapcsolatban, tudtam, hogy mi akarok lenni, hogy mit kell tennem, hogy mindezt megvalósítsam.
Még mindig nem találtam meg önmagam. Nincs, ami motiválna, úgy érzem elveszítették a céljaim az értéküket. Fáradtnak és gyengének érzem magam, hogy megvalósítsam a kitűzött célokat. Úgy érzem nem vagyok képes semmire.
Remélem érthető az írásom!
Köszönöm a segítséget annak akinek belefér az idejébe, hogy ide írjon.
Én nem trágárt írok de muszály: Mi az hogy nincs miért élned? Sok tini érez így úgy hogy nem hiszem hogy nincs kedved.
Motivációnak:
http://www.youtube.com/watch?v=WmMenUD0pf8&feature=player_em..
Ha ő tud kezek és lábak nélkül élni boldogan akkor te is tudsz. Ez egy kis motiváció. Neki nagyon rossz a sorsa mégis boldog és tud nevetni.
Szia!
Erősen depresszió-gyanús tünetek mutatkoznak rajtad. A stresszen, és idegeskedésen könnyen lehet segíteni. Minden nap sportolj egy kicsit, mondjuk kocogjál egy fél órát. Nagyszerűen levezeti az ideget, beindítja az örömhormonokat, nagyszerűen fogod magad érezni már néhány nap után, hidd el. Nehéz rávenni magad, de döntsd el, hogy minden nap mozognod kell egy kicsit.
A tanuláson meg nem tudom mit izgulsz. Igaz, én már felnőtt vagyok, de tanulást messze elkerültem. Főiskolára is csak azért mentem, mert ott szuper bulik vannak, és tele van jó pasikkal. Mégis van két diplomám, 2 felsőfokú, és 2 középfokú nyelvvizsgám, meg szépen jövedelmező állásom. A nyelvvizsgákat már fősuli közben, és után csináltam. Mit izgulsz? Gyerek vagy még! Ráérsz még idegeskedni! Komolyan mondom, ez az új oktatási rendszer egy kalap sz.r, stresszelik ezeket a szegény gyerekeket, a te korodban még nem kellene, hogy ez legyen a központi témája az életednek!
19:48 : Amikor olvastam a kérdést, pont eldöntöttem, hogy belinkelem ide ezt a videót :))
Amúgy: Valami csak érdekel jobban mint a többi tantárgy. Vagy van amiből jó vagy, szívesen csinálnád egész életedben? Ilyeneken gondolkodj :)
Én 8.-os vagyok, de tavaly eljöttem gimnáziumba. Itt még nem kell eldöntenem, mi legyek, de a tavalyi év folyamán kitaláltam, hogy én bizony építészmérnöknek megyek :D
Remélem sikerül eldöntened, szurkolok :)))
14/L
Amit ide leírtál azt mond el szüleidnek is és kérj tőlük segítséget. Akármilyen rossznak is hiszed a kapcsolatodat a szüleiddel( ez csak feltételezés) tuti biztos hogy meghallgatnak és próbálnak segíteni
Még nagyon fiatal vagy hogy meg tudd tervezni az életedet. Következő célod legyen az érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!