Megengedjem a lányomnak?
Ha te csak az alapján tudod eldönteni, hogy mit engedj vagy ne engedj meg a gyermekednek, amit arc és név nélkül írogató vadidegen emberek javasolnak, akik lehetnek akár 10-12 éves gyerekek is,...hááááát,erre most mit lehet mondani, anélkül, hogy megbántanálak?
Ha ennyire határozatlan vagy a gyermeknevelés terén,- ami elég szomorú, ha tekintetbe vesszük a lányod korát-legalább olyan ismerősöd tanácsát kérnéd, akinek láthatóan jól nevelt gyermekei vannak.
Én nem engedném sem a piercinget, sem pedig a tetoválást egy gyereknek.18 évesen feltehetően elég érett, hogy önmaga döntsön.
Ha én 13 évesen piercing-et vagy tetoválást szerettem volna, egy nagy büdös pofont kaptam volna!!! Emlékszem, azt mondták, hogy ha majd lesz munkám, és megkeresem rá a pénzt, de 18 éves koromig még egyszer meg ne merjem említeni! És ez még nem jelenti azt, hogy szigorúan lettem nevelve, mert minden normális dolog meg volt engedve nekem.
Egy 13 éves még játékbabát akarjon magának, nem testékszert és tetoválást.
Amúgy te normális vagy, már ne haragudj, hogy piercinget engedtél neki csináltatni???
Ilyen anyám lenne aki pc-t meg tetkót enged 13 évesen..Csomagolnék és mennék a nagyimhoz..
Te meg gondolkodj már egy kicsit!!!
Nem. De már a pc-vel el lett rontva. Én is csináltatnék tetkót de még növök, és valószínűleg nem fogok mert olyan munkát képzeltem el. Hennára allergiás vagyok így csak kozmetikait tudok az is csak pár évig tart.
Hogy mindenki tudja mi az:
kozmetikai tetoválással nem kell életre szólóan vállalni a félbetört szívet az aktuális kedves nevével – így aztán Jucikám sem kényszerül arra, hogy egy életen át nézegesse Erzsikém nevét a férje mellkasán. A módszer lényege, hogy a festéket kevésbé mélyen juttatják a bőrbe, mint a hagyományos tetoválás során, így aztán a hámosodás természetes folyamatával – bőrtípustól és kortól függően – néhány év alatt eltűnik a tetoválás. A szakember szerint e módszernek az is előnye, hogy ilyen módon a tű nem ér ideget vagy véreret, így a fájdalom, illetve a fertőzés veszélye is kisebb – de semmi esetre sem kizárt –, ami nem elhanyagolható szempont, hiszen a nem megfelelő higiéniai körülmények között végzett tetoválás is lehet közvetítője a HIV- vagy hepatitisz vírusnak és más komoly fertőzéseknek.
Ezt olvasd el és gondold el ha rossz tetoválóhoz kerül a lányod (mert mégis megengednd neki) nem csak az a fájdalom lenne neki, hanem esélye van egy AIDS-et is elkapni ha nagyon nem megfelelőek a higiéniai körülmények.
A kozmetikai tetoválás meg nem olyan mélyen megy a bőrbe a tű így kevésbé vagy egyáltalán nem fáj és ha jól tudom legrosszabb esetben is csak 5-6 évig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!