Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom összecsomagolta a...

A lányom összecsomagolta a holmiját és elment (15é). Történt valakivel már ilyen? Szülők, ti mit csináltatok ezután?

Figyelt kérdés
Nálunk is nagy kamaszodási láz folyik, sokat vitatkozok vele, és sokat beszélgetünk is. Az utóbbi időben úgy tűnt fel is fog valamit abból amiről beszélgetni szoktunk. Hívtam a barátait, a rokonaimat, de semmi hír. Rendőrségre fogok menni, szerintem elő is kerül. De hogyan tovább? Kétségbe vagyok esve.
2011. jún. 24. 11:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
35%

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:51

Neked szólt az előző írásom.

2011. jún. 29. 09:22
 22/27 A kérdező kommentje:

02:21

Nálatok hogy végződött?

Azért mocorgat a téma, mert bizonyítottan rossz társaságba került, nagyon féltem.

2011. jún. 29. 10:31
 23/27 anonim ***** válasza:
63%

Hú, nekem volt egy osztálytársam, akiről idén, mikor már kilencedikesek vagyunk derült ki így barátokon keresztül, hogy elszökött otthonról..

Általánosban nem volt jó tanuló, mindenkivel kavart, igen, történtek is dolgok a fiú mosdóban, stb.. Aztán kilencedikben végig azt hazudta, hogy mindenből ötös, el is hitték neki, a nővérével nagyon jóba lett, az anyukájával is, mert persze a leányzó megváltozott, mostmár jól tanul.. Aztán mikor kikapta a félévit, haza is kellett volna menni, de ő ehelyett lenyúlta a HUGA gyűjtögetett zsebpénzét, kért a barátnőjétől 1000 ft-t, felült a buszra, és elment egy lányhoz messzire, akivel egyébként egy évvel ezelőtt gyűlölték egymást, a megtéplek-megöllek-k*rvaanyád párbeszédek folytak, mostmeg akkora kebelbarik lettek, hogy hozzá ment. Mindenki megijedt, hogy hova lett, aztán anyukának pár óra után leesett, hogy talán mégiscsak a bizonyítvány. A nővére meg volt róla győződve, hogy biztos nem, mert hát mért hazudna, stb.. Aztán pár nap után hazajött, bár majdnem a rendőrséggel hozatták haza.. A másik csaj anyja fel se hívta holna az anyukát, hogy ott van a gyerek.. A legdurvább az, hogy foglalkoznak vele otthon, a szülei elváltak, de van egy nevelőapja akit apának hív, a nővére és a huga teljesen normálisak, nem tudjuk ő hogy sikerült ilyenre..:/

Amúgy engem egyszer anya elvitt nevelési tanácsadóhoz, mert nem tanultam olyan jól, és sokszor veszekedtünk, bár ilyen dolgokat sose csináltam, sportoló voltam, stb, csak volt egy ilyen korszakom, de szerintem segített.. Lehet segítene neki is rájönni, hogy te csak jót akarsz, ha egy idegen mondaná el neki, nem csak te szajkóznád folyton.:S Ha hallja mástól is, lehet, hogy rájönne..

15L

2011. jún. 29. 13:33
 24/27 anonim ***** válasza:
77%

Aranyos vagy, ők védekeznek de én nem tettem akkor.Vállaltam a felelősséget a kislányomért és fel tudtam nevelni az anyukám nagyon sok segítségével.

Talán baj Neked? :-)

31.N ( Akinek a lánya még nem előzte meg az édesanyját , bár már nem is fogja ;-) )

2011. jún. 29. 19:05
 25/27 anonim ***** válasza:

Szia.

Megértem a lányodat. 23éves vagyok így nem lehet azt mondani, hogy egy tapasztalatlan kis csitri vagyok.

Biztos van annak valami oka, hogy a lányod elment otthonról. Lehet, hogy te úgy érzed, hogy bensőséges a viszonyotok

2011. júl. 1. 11:14
 26/27 anonim ***** válasza:
84%

Szia.

Biztos valami oka van annak, hogy a lányod elment. Lehet, hogy nem volt olyan bensőséges a viszonyotok amilyenek te gondoltad.

Nálunk is előfordult ez, bár én nem szöktem el. Anyám úgy gondolja, hogy ő a legjobb anya a világon ilyen és olyan jóban vagyunk, mindent meg tudunk beszélni és semmi titkom nincs előtte. Ez megy a világnak.

Nem tudja a barátaimnak a nevét. Nem tudja mikor mit érzek. Nem tudja mit éreztem mikor eltiltott ettől vagy attól. Nem tudja, hogy mit érzek legbelül a vágyaimat az álmaimat.

Nem értette meg, hogy én nem azt akarom tanulni amit ő elképzelt. Kényszerített, hogy olyat tanuljak amit nem akarok és csodálkozott, hogy volt egy kis ideg összeroppanásom. Ezenkívül elmondott minden k.rvának, r.bancnak, stb.stb.

Úgyhogy lehet te úgy érzed jó a viszonyod a lányoddal de lehet mégsem. Attól, hogy a lányod nem szólt semmit és volt bátorsága összepakolni.

De nem ítélek el. Igaz egy 15éves lánynak nem ez a legjobb megoldás de mindent helyre lehet hozni. Sok türelem és beszélgetés kell és rengeteg türelem. Még talán helyre lehet hozni a kapcsolatodat a lányoddal.

Én már nem hozhatom helyre a kapcsolatunkat anyámmal és igazából nem is akarom.

Nem vagyok már 15éves van pár év tapasztalatom de sosem fogom elfelejteni ahogyan bánt velem.

2011. júl. 1. 11:23
 27/27 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos oka van annak elment.Kivül lehet fejlettek,de agyilag fejletlenek.Egyáltalán hogy merte venni a bátorságot elmegy?Ott van lázadás,a jogaikat tudják a kötelességeiket nem.Mi az hogy ott alszik a fiúnál?Az ég világon semmiről nem fog lemaradni,És itt a baj a nagy szabados nevelés.Persze anya nem engedi akkor halálos sértésnek veszi.Normális esetben az ember nem akar rosszat a gyerekének,de azt sem kell rájuk hagyni amit ők kitalálnak gyerekes eszükkel.Kitenni egy szülőt ilyen aggódásnak félelemnek ,mert nem tetszik szabályozva van az élete valamilyen szinten.Mit látnak ezek a lányok?van akit nevelnek,van akit tartanak az szóra sem érdemes.Persze az villog a szeme előtt Mari sára bulizhat össze feküdhet mindenkivel, ha akar haza megy ha nem úgy is jó.De ő miért nem?Hát ne ez legyen a példa.Én be vallom tuti elverném be is carna.Az ember nem azért szüli neveli fel elkallódjon menjen a nagy világba mert neki olyan ja van.
2012. márc. 1. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!