Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan kaphatnák több pénzt a...

Hogyan kaphatnák több pénzt a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Szóval rá szeretném venni anyáékat,hogy legalább így nyáron több zsebpénzt adjanak,mert csak havi 1000ft-ot adnak.

Egyébként 4,75 körüli az átlagom,(hetedikes vagyok)

és szoktam is segíteni itthon,pl vigyázok tesómra,teregetés,én+egyik tesóm porszívózzuk az egész házat,mindig mi terítünk,valamikor mosogatok,söprés,tesóm etetése,tengerimala megetetése,gomdozása stb.Hozzáteszem azért hogy apa nagyon sokat keres,de 5 en vagyunk tesók,habár ebből 3 tesóm még iskolás sincsen szóval nekik nem kell zsebpénz.És még az,hogy a közelben van egy mászóterem,és a szüleim csak havonta egyszer engednek el tesómmal.+Anyukám kitalálta hogy naponta fél órát gépezhetek,de nem értem miért nem enged többet(pedig mondom,hogy jól tanulok,szóval ez nem hat ki arrra)

De a legfontosabb,hogy szerintetek mit mondjak nekik,hogy több pénzt kapjak?

2011. jún. 6. 21:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Soha nem kaptam zsebpénzt, mégis felnőttem. Ha kellett valamire adtak. Ugyan miért lenne szükséged több zsebpénzre? Inkább egyezzetek meg, kapod az 1000 ft-ot azt gyűjtögeted, amúgy meg ha kellene valamire adnak. Csak úgy még ha meg is tehetném anyagilag nem vágnám hozzá a gyerekemhez a havi tízezret vagy akármennyit, egy részt, ebben a korban még nem tudnak bánni a pénzzel, és fogalmuk nincsen mennyit jelent a pénz. Minden tini meg van győződve róla, azért mert mondjuk szép házban laknak, és van ennivaló, meg ruha, akkor már jól állnak anyagilag és felveti őket a pénz, pedig ez nem feltétlen így van. Én visszagondolok 12-14 évesen mi fogalmam volt az anyagi helyzetünkről-semmi. Úgy hogy ülj le velük, beszéld meg, hogy itt lesz a nyár, vázold miket szeretnél csinálni, és hogy segítesz is otthon mellette, meg, stb.
2011. jún. 7. 13:34
 12/21 anonim ***** válasza:

Off az előző válaszolóknak, hogy szerintem nem azért írta oda hogy csinál házimunkákat, mert azért is pénzt akar kérni

Mond meg nekik mire akarod elkölteni, akkor lehet hogy adnak többet, vagy mond hogy nyáron barátokkal többet mennétek fagyizni, strandra, de ők akkor dolgoznak(?), és ha délelőtt amikor nincsenek itt találjátok ki a programot akkor nem tudsz AKKOR kérni, ezért több zsebpénzt szeretnél, vagy ugyanezt úgy, hogy nem azt mondod, hogy most így nyáron, és akkor megmarad szeptemberben is.

2011. jún. 7. 15:00
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem hinném,hogy valaki ezért elkényeztetett pics@ lenne...

Szerintem próbáld megmondani nekik,hogy a nyáron majd szeretnétek menni strandra,fagyizni,hambizni,moziba meg hasonló helyekre és akkor jól jönne,ha kicsit több pénzt kapnál.

De ne támadd le őket vele,hanem óvatosan vezesd fel nekik a témád ;D

2011. jún. 7. 17:29
 14/21 anonim ***** válasza:
Utolsónak : képzeld ezt el nagyban. Bemegyek a főnökhöz, és megmondom, hogy jön a nyár, akarok menni tengerhez, egy kis hajókirándulásra a világ körül... adjon már több pénzt. Hát, szerintem nézne nagy szemekkel.A szülő nem azért neveli a gyerekét, hogy azt pénzzel tömje, mint egy libát. Szerintem a szülők pont hogy jól nevelik, tudja meg, meddig ér a takaró, és ha elfogy a havi zsebpénz, akkor arra a hónapra nincs több mozi, hambi, stb... Még nem láttam olyan helyet, ahol, ha valaki eltolta a pénzét fél hónapban, akkor kapott, csak mert dőzsölni akart. Így hogy tanul meg beosztani? Nagyon is jól nevelnek a szülők. Hambi helyett lehet közös családi vacsora, mozi helyett családi DVD-zés. Ingyen.
2011. jún. 7. 17:35
 15/21 anonim ***** válasza:
57%

Amúgy mi a szar bajotok van?? Gondolom nem is 10ezret akar kapni...Zsebpénzemelést szeretne, szerintem abszolút nem elkényeztetett, tök normálisan tette fel a kérdést, nem iPad-ot szeretne( volt ilyen kérdés is, nemrég), hanem 1000 Ft helyett egy kicsit többet, amit mondjuk megértek, sajnos ennyi pénz már nem sok mindenre elég. Szerintem egyezz meg a szüleiddel, hogy dolgoznál otthon a kicsit több pénzért( amit már így is csinálsz, szóval nem lenne megterhelő). Tudom, hogy ez elvárás is bizonyos fokig, én is segítek otthon ahol tudok( bár fiú vagyok, szóval a konyhából ki vagyok tiltva:D). Amúgy én karácsony kivételével pénzt kérek a különböző ünnepekre, így amellett, hogy év közben egyszer sem kérek szüleimtől pénzt, még tudok is gyűjteni. ( évi 20ezret összeszedek, abból 7-10ezret elköltök az év során, és így marad is.)

Egyébként mondjuk szomszédokat, rokonokat, apukád munkahelyét megkérdezhetnéd, hogy nem tudnak-e egy kis munkát adni.

16/f

2011. jún. 7. 17:35
 16/21 anonim ***** válasza:
2011. jún. 7. 18:24
 17/21 anonim ***** válasza:
Én SOSE kaptam zsebpénzt,és eddig 5-ös átlagom van...Tudom hogy nehéz anyagi helyzetbe vagyunk,ezért NEM is kérek pénzt,és nem is kértem pénzt.Egyébként a gépezés is pénzbe kerül...
2011. jún. 7. 18:53
 18/21 anonim ***** válasza:
fel ora gepezes jezusom teged szigorra nevelnek
2011. jún. 7. 21:13
 19/21 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el, és kérlek gondold át még egyszer, hogy kevés-e az az 1000 Ft

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..

2011. jún. 7. 22:26
 20/21 anonim ***** válasza:
85%

amúgy ti normálisak vagytok?

pampogni egyszerű, hogy nem kell a gyereknek a pénz, meg hogy ez bőven elég.

kicsit számoljatok már. ha ezer forintot kap egy hónapra, csóri gyereknek van 30 forintja egy napra.....

spórol 4napig és vehet egy csokit.

nyilván 5 gyereket eltartani nem egyszerű, de ha már kapsz zsebpénzt gondolom idősebb vagy (14-15-16).

szerintem beszélj anyáddal vagy apáddal, akivel jobb a viszonyod. és mondd meg, hogy itt a nyár néha-néha megszeretnél hívni egy csajt egy fagyira. haverokkal elmenni valahova....

ha az év többi részében nem is, de legalább nyárra adjanak már egy havi 5-6ezret.

és lehet pampogni, hogy hú de mennyire sok az a gyereknek és külömben sem érdemli meg. de ha én kitudok szorítani a minimálbéremből havonta 10ezret az öcsémnek, nemhiszem, hogy egy jól kereső embert földhöz vágna az a napi 200ft 3 hónapig.

abban igazatok van, hogy azért nem jár pénz, hogy segít otthon a házimunkában, mert ez a gyerek KÖTELESSÉGE.

a szülőnek meg az a KÖTELESSÉGE, hogy jó gyermekkort biztosítson. és azon kívül, hogy etetnek ruháznak, igenis hozzátartozik, hogy egy kamasz gyereknek legyen költőpénze.

egy kamasz már-már felnőtt ugyan úgy vannak plusz igényei mint egy felnőttnek és igenis jár neki a pénz.

2011. jún. 9. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!