Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan kaphatnák több pénzt a...

Hogyan kaphatnák több pénzt a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Szóval rá szeretném venni anyáékat,hogy legalább így nyáron több zsebpénzt adjanak,mert csak havi 1000ft-ot adnak.

Egyébként 4,75 körüli az átlagom,(hetedikes vagyok)

és szoktam is segíteni itthon,pl vigyázok tesómra,teregetés,én+egyik tesóm porszívózzuk az egész házat,mindig mi terítünk,valamikor mosogatok,söprés,tesóm etetése,tengerimala megetetése,gomdozása stb.Hozzáteszem azért hogy apa nagyon sokat keres,de 5 en vagyunk tesók,habár ebből 3 tesóm még iskolás sincsen szóval nekik nem kell zsebpénz.És még az,hogy a közelben van egy mászóterem,és a szüleim csak havonta egyszer engednek el tesómmal.+Anyukám kitalálta hogy naponta fél órát gépezhetek,de nem értem miért nem enged többet(pedig mondom,hogy jól tanulok,szóval ez nem hat ki arrra)

De a legfontosabb,hogy szerintetek mit mondjak nekik,hogy több pénzt kapjak?

2011. jún. 6. 21:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
43%
Én soha nem kaptam zsebpénzt. Ha sokat is keres az apud, legalább tudja, hogy kell jól gyereket nevelni. Minek kell különben a pénz? Nem kapsz ruhát,enni, vagy hasonló? Mi másra van még szükséged? Kérd arra, ne zsebpénzt, ha jónak látják, adnak, ha nem, akkor hidd el, megvan az okuk. Ja, és ne nézd le az ovis tesóidat, nekik is jár az, ami neked, egyenlően.
2011. jún. 6. 21:23
 2/21 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon-nagyon-nagyon udvariasan kérdezz rá, hogy kaphatnál-e több zsebpénzt.

Ha nemet mondanak, kérdezz rá, hogy miért nem, de ezt is higgadtan. Ha megmondják az okot, tudni fogod, és vagy tudsz rajta változtatni, vagy nem.

Lehet, hogy egyszerűen nem tudnak többet adni, 5 testvér nem kevés, még jó fizetés mellett sem.

2011. jún. 6. 21:23
 3/21 anonim ***** válasza:
Az, h kapsz havi zsebpénzt, nagyon kedves a szüleidtől. Viszont meg kell tanulnod, h házimunkáért, tanulásért értelems szülő nem ad "fizetést", hiszen már ígyis eltart, van mit enned, van ruhád, van hol aludnod. Pláne abba gondolj bele, h anyukádat sem fizeti senki, h a házimunkát elvégezze. Tanuld meg mi a pénz értéke, mert mire felnősz nem biztos, h meg tudod állni a helyed egymagadban. Tapasztalatból beszélek, nem kioktatásból.
2011. jún. 6. 21:28
 4/21 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy ennyit is kapsz! Nem kell mindent megkapnod amit kitalálsz, mert akkor csak mindig többet akarsz.
2011. jún. 7. 06:42
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

anya, így nyáron lehet, sőt biztos hogy majd a barátaimmal elmegyünk fagyizni/burger kingbe stb éshát ahogy őket ismerem ez elég gyakran lesz és nembiztos hogy elég lesz az a havi 1k szóval ha nagyonnagyonszépen megkérlek adsz nekem 1k helyett mondjuk 2-t?

közben bociszem

2011. jún. 7. 12:28
 6/21 anonim ***** válasza:

Először is nem azért segítesz otthon, hogy zsebpénz emelést kapj... Gondold végig, 5 gyerek... a szüleidnek is elég nehéz lehet, és nem azért, mert nekik is zsebpénz kéne... A ház fenntartás, rezsi, elektronika, kaja, ruhák, tisztálkodó szerek, mosó porok, öblítők...

Egyszer kérdezd meg a szüleidet, hogy mennyi is a kiadásuk havonta, és egyeztesd össze a havi fizetéssel...

Ha nagyon szeretnél több pénzhez jutni, keress egy részmunkás állást... Lásd be, nem biztos, hogy mindenre telik, hiába, hogy jól keresnek a szüleid...

2011. jún. 7. 12:30
 7/21 anonim ***** válasza:
*mármint a többi tesódnak nem biztos, hogy zsebpénz kéne
2011. jún. 7. 12:31
 8/21 anonim ***** válasza:
0%
Miért akarsz több zsebpénzt, mikor még beszélni sem tudsz rendesen? Pl: kaphatnák(az többes szám) helyett kaphatnék. Először tanulj meg írni, beszélni, aztán akarj több pénzt.
2011. jún. 7. 12:55
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha valamire szükséged van, odamész hozzájuk, megmondod, hogy konkrétan mit szeretnél, és fognak adni(te írtad, hogy jó az anyagi helyzet)!

Ha gyűjteni szeretnél valamire, szülinapra-névnapra kérj pénzt, és tedd félre!

:)

2011. jún. 7. 13:13
 10/21 anonim ***** válasza:

ja, igen:

a kaphatnák nekem is fájt :D

2011. jún. 7. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!