Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális ez szerintetek?

Normális ez szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Teljesen ki vagyok akadva és érdekel hogy szerintetek ez rendjén van e!

Itt a gyakorin rengeteg olyat olvasok hogy 12-13-14 éves lányok kérnek vagy szexuális vagy párkapcsolati tanácsot!Számomra ez annyira meglepő és kiábrándító hogy az nem emberi!

Én nem becsmérelni akarom a szülőket,de egy GYEREK hogy engedheti azt meg magának,vagy ami rosszabb a SZÜLŐK hogy engedhetik meg neki hogy szexeljen és hogy ott aludjon egy 17-25 éves srácnál?

Én nem vagyok öreg(24),sőt konzervatív meg főleg nem,1-2 év múlva én is babázni szeretnék,de ha az én gyerekemnek 12 évesen eszébe fog jutni a szex hát menten agyvérzést kapok,és ezt nem lehet azzal magyarázni hogy ilyen gyorsan fejlődik a világ!Hova?Mert hogy nem a jó felé az biztos!

Értem hogy megy a szenny a tv-be,de úgy veszem észre a legtöbb szülő bele is sz*rik abba hogy a gyereke hol van meg mit csinál!

Az én anyukámék 12 évesen este 8ig engedtek el és csak 15 évesen nagy harc után engedték meg hogy egyszer egy hónapban elmehessek discoba....ment is a hiszti ezerrel,de ma már büszke vagyok rájuk hogy nem engedtek minden szart meg taknyos léttemre!

Azt írjátok meg nekem hogy ti ezeket hogy élitek meg szülőként és hogy próbáltok e egyáltalán tenni ellene,vagy ez így van rendjén?A még nem szülők véleménye is érdekel hogy ők mit szólnak ezekhez a dolgokhoz!És tényleg csak a normális válaszok érdekelnek,nem a kötekedések!

Köszönöm a válaszokat!

2011. máj. 20. 11:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos nem csak a szülői nevelés számít, hanem a környezeti hatás is, ami sajnos egyre jobban azt sugallja a fiataloknak, hogy minél hamarabb szexeljenek, mert különben nem fognak beletartozni bizonyos csoportokba. Sok fiatal azt hiszi ettől kevesebb lesz. Ilyenkor kell a szülőknek folyamatosan jeleket küldeniük a gyereknek, hogy ez nem így van! Nem is az kell, hogy leüljön beszélgetni a gyerekkel, mert az pl. velem sem tették, de jó példaként álltak előttem, és elítélték a korai szexet, ennek hangot is adtak, tehát nekem volt miből kiindulnom, tudtam, hogy mi a rossz.

Nagyon nehéz egy tinivel, aki ki akar szabadulni, lázad és azt hiszi övé a világ. Szerintem a szülők mellett kell a szerencse is, hogy egy tini ne keveredjen bele hülyeségekbe!

Én is sajnálom, hogy ilyen korán már ez a legfontosabb dolguk. Nekem eszembe sem jutott a szex ilyen korban, talán azt sem tudtam mi fán terem. Később pedig tök automatikusan jött, hogy védekezni is kell. Tehát ebben benne van a szülői nevelés is, ugyanakkor nekem szerencsém is volt, mert soha egy barátnőm sem volt, aki a szexuális életével kérkedett volna, és befolyásolt volna.

Ha pedig nincs meg a belső józan ész, akkor a szülő hiába tiltja a gyerekét, hogy együtt aludjon valakivel, mert akkor majd a gyerek megoldja a suli wc-jében, egy parkban, vagy bárhol.

Az már más kérdés, hogy később majd talán leesik neki, hogy milyen lökött volt, és akkor már nem büszkeség lesz, hanem szégyen.

2011. máj. 20. 11:10
 2/21 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ!

Igen sajnos így van!És tényleg nem becsmérlem a szülőket de nagyrészt mindig ők a ludasak!

Pl mikor mi 15 évesek voltunk volt egy barátnőm...elég kicsapongó volt,14 évesen már szexelt bulizott stb...eltelt 10 év és hol van?Egy külföldi luxusbárban prosti!miért?Mert a szülei bele sz*rtak!Az anyja húzta az igát,az apja meg el volt mint hal a vízbe...a húga mára c.kal járkál éjszaka is és úgy beszél 14 évesen mint a kocsis!Én hiába voltam a barátnője nem tudott lehúzni magával a sz*rba mert tudtam én olyan életet akarok mint amit anyukámék élnek...családit!Szóval igen,közre játszik a felfogás is!

A másik példám így hirtelen...rokon srác(20) 1 éve egy 14 éves lánnyal van(most végzett általánosban) és EGYÜTT LAKNAK!Miért?Mert a lány anyja 8 gyereket szült(nem túlzok) és a kiscsaj unja a tesójait és inkább a pasihoz költözött....az anyját nem érdekli!Akkor még is csak a családból kezd el burjánzani ez a hülyeség?

Ja és annyit hagy javítsak...ők nem TINIK hanem KISLÁNYOK!Tini,legalább is számomra a 15-16-17 éves gyerek,kislány a 11-12-13-14 éves!

Én tényleg sajnálom hogy itt tart a világ és remélem hogy mire nekem fog tini lenni a gyerekem ezt már kiküszöböljük!

2011. máj. 20. 11:29
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kérdező!

Egyetértek Veled.

Az nem lehet mentség, hogy a mai kamaszok hamarabb lesznek érettek testileg. Én 26 éves leszek, tehát nem vagyok egy vén tyúk, sőt, prűd és vaskalapos sem, de azért az túlzás, hogy a mostani 12-13 éveseknek a szexen jár az esze. Amikor én voltam 5.-6. osztályos, akkor is volt olyan lány, aki már 10-11 évesen menstruált és melltartót hordott (én is 11 éves korom óta mensizek), és a fiúk között is volt, aki korábban fejlődött. De nekünk még nem az járt az eszünkben, hogy kivel kéne szexelni.

Egészségügyi tagozaton tanultam középiskolában, és a 11. osztály utáni nyáron egy kórházban töltöttük az osztállyal a gyakorlatot. Szörnyülködve láttuk, hogy hány 14-15 éves lány jön abortuszra. Sőt, volt közöttük 12-13 éves kislány is.

Többféle problémára vezethető vissza ez az egész.

A szülők hajkurásszák a pénzt, a gyerekükkel nem igazán foglalkoznak. Megveszik neki a legtrendibb dolgokat és azt hiszik, hogy ezzel minden szülői kötelezettségüket teljesítették. De nem beszélgetnek a gyerekkel, pedig egy simogatás, egy jó beszélgetés ezerszer többet ad neki, mint a legújabb csúcsmobil.

A másik probléma a felvilágosítás hiánya. Nem véletlenül annyira magas a tiniterhességek száma.

Ha megtörténik a baj, az iskola és a szülők egymásra mutogatnak.

De persze a felelősséget nem vállalja senki.

Engem nem tiltottak semmitől a szüleim, nem zártak be, ha bulizni akartam, azt is engedték, hogy barátom legyen, mégis már elmúltam 18 éves, amikor elveszítettem a szüzességemet. Utána 4,5 évig együtt is voltam a fiúval.

De a szexet 16-17 éves kor alatt nagyon korainak tartom! Lehet, hogy fizikailag érettek rá a fiatalok, de lelkileg és szellemileg egyáltalán nem. Akik pedig már 13-14 évesen elkezdik, 19-20 éves korukra nagyon csúnyán kiégnek, és senki nem fogja őket többre tartani, mint egy kósza numerát. Ismerek egy lányt, aki most 25 éves, amikor először szexelt, alig volt 14. Most azért sír a szája, hogy őt mindenki csak megrántani akarja...

26/L

2011. máj. 20. 12:10
 4/21 anonim ***** válasza:

Szerintem sem normális, és én még fiatalabb vagyok mint ti (sőt benne az ominózus tartományban, 14 éves vagyok).

Viszont szerintem sem feltétlenül a szülő hibája. Illetve lehet, hogy amit most leírok szülők is meg tudnák akadályozni beszélgetéssel vagy ilyesmi, de közvetlenül nem az ő hibájuk.

Szerintem aki tiniként szexel az nagyrészt azért csinálja, mert ettől tényleg nagy, menő lesz legalábbis azok szemében akik a "menők", akik egyébként nagyrészt mindenkit(aki nem olyan mint ők) lenéznek, buliznak, piálnak cigiznek stb.(ők a "legmenőbbek"). Idősebbekkel barátkoznak, vagyis inkább úgy fogalmaznék haverkodnak(ugye van különbség a kettő között...), ezáltal menők. És titkon mindenki hozzájuk akar tartozni (igen valamilyen szinten én is), mert mégis csak van különbség aközött, hogy elvagyunk az osztálytársainkkal a teremben szünetben, vagy folyosón minden harmadik embernek köszönünk észrevesznek még a nagy 11.esek is stb. De ezek a társaságok gyakran, illetve legtöbbször olyan programokat csinálnak mint pl. buli, pia, vizipipa stb.+ általános a cigi, aki nem kér azt kicikizik, béna, na mivan félsz, aha persze és higgyük is el hogy nem szereted, sose próbáltad...gáz vagy (jó valószínűleg nem minden társaság ilyen(nem tartozom hozzájuk szóval nem tudom), de valamiért nagyobbnak tartják sokan azt, aki rágyújt.) Utána ebből a társaságból vagy ezekből a körökből szerez pasit a lány mondjuk egy 8.os egy 10-11.est. Ettől már alapból nő a népszerűségi szintje... Persze a fiú (mivel nagyobb, meg főleg, hogy a "menők" kategóriájába tartozik) többet akar tőle. A lány választhat: megteszi a fiúnak és menő marad, vagy még menőbb lesz, tovább puszizkodhat a 11.es "barátnőivel", és persze lesz továbbra is pasija, vagy nem teszi meg a pasija dobja, gáz lesz, elveszti a "barátnőit", és mehet vissza az eddig általa lenézett 8.osokhoz, vagy esetleg eljátszhatja, hogy ő dobta a pasit, de annak elég valószínű következménye, hogy kiderül, és hülyének fogja tartani mindenki. Persze szerintem a menőnek maradás érdekében nem egyszer eljátszották már ezt. Ha belemegy hogy lefeküdjenek, de a fiú nem akar védekezni mondjuk olyan 80-85 % hogy úgy is belemegy...a fent leírt okok miatt. Persze az is lehet, hogy felírat magának gyógyszert, de oda két emberrel menne az anyjával, aki nagy rá az esély, hogy nem is tud a dologról, legalábbis szerintem egy normális anya az aki egy ilyen kérést egy pofonnal és egy hülye vagy kislányom kérdéssel jutalmaz...na jó azért nem:) mondjuk hülye vagy kislányom? kérdés, és minden elmagyarázása+lebeszélés(, esetleg tiltás, de az biztos nem vezet jóra.) , a ,másik meg aki elmehetne vele a fiú, aki nyilván nem fog...

Szóval el is jutottunk odáig, hogy miért szexelnek...:S

Szóval szeintem az egész legfőbb oka a környezet, a közvetlen környezete, leginkább általános iskola 7-8. osztályában nagyon, mert ott már ők a "nagyok", felvételi után már tanulni se kell mert csak a nyomik tanulnak stb...És a fölös energiák ilyen dolgokra mennek rá. Illetve ezt nem nagyon tudom, ez amit leírtam, ezt egy nyolcosztályos gimi szemszögéből gondoltam végig, ami más, mert ott tényleg minden nap körül vagyunk véve idősebbekkel, különösen tehát nagyon elmenni sem kell hogy ismerkedjünk, és itt is vannak ilyenek, bár a mi osztályunkban 1 ilyen lány van(de ő csak a mi korosztályunkban, de még szűz, de csak éppenhogy, egyébként korunkbeli sráccal volt, szóval rá nem illik ez), akik meg idősebbel barátkoznak nem csinálnának ilyet(remélem). De általános iskolában durvább helyzet van, hogy úgy mondjam, ott a lányok általában sokkal...hm..k***ásabbak

Ez egyáltalán nem mindenkire igaz, amit leírtam, pusztán a szélső véglet(az a sélső véglet, ahol még elég sokat vannak, tehát vannak nagyon extrém esetek ami ugyanez csak 11-12-13 évesen, vagyis nemtudom egy átlagos általános iskolában milyen a helyzet, lehet hogy ott az a "normális".

14L

2011. máj. 20. 13:13
 5/21 anonim ***** válasza:
4%

Ó, persze, hogy a szülők a hibásak. Vagyis sok esetben, de nem úgy ahogy ti gondoljátok. Én is 14 éves vagyok és 8 osztályos gimibe járok. Általában suli után beülünk sörözni meg cigizni valahová. Hétvégenként pedig bulizunk. Sok idősebb emberrel együtt. Jó persze nem isszuk magunkat részegre és csak páran cigiznek, de a legtöbbünk családja kívülről ideálisnak tűnik és tényleg vannak elveik meg minden. És pont ez a baj. Annyira álszentek, megmondják mit csináljunk, meg azt hogy nekik mindent elmondhatunk, de ez nem igaz. Könyörgöm mikor egy csajos pizsipartira sem engednek el vagy egy kerti grillezésre, ahol együtt lehetnénk a barátokkal, barátnőkkel és akár a szülők is ott lehetnek, akkor persze, hogy egy idő után már kérdezni sem merünk, hazudunk, mint a vízfolyás és ahelyett, hogy a lányokkal beszélgetnénk otthon, inkább elmegyünk egy buliba, hogy legalább együtt lehessünk. Szóval a szülőknek nem szigorúnak kell lenni minden körülmények között, meg szentéletűnek, hanem reálisnak és olyannak akiben megbízhatsz, vagy legalább havonta egyszer engedjen el valahová.

Olyan sok mindent tudnék mesélni a saját és a barátaim családjáról, akiknek az olyanok mint a kérdező gratulálnának a életükhöz meg a gyermeknevelési módszereikhez, de valójában a leggusztustalanabb emberek.

És szinte az összes család

2011. máj. 20. 17:24
 6/21 anonim ***** válasza:
Párkapcsolata lehet egy 13-14 évesnek,az elfogadható! És a sexuális felvilágosítás, még nem azt jelenti, hogy sexelni akarnak. Értem, mire gondolsz, persze... csak rosszul fogalmaztál. Mert nem egy 12 éves kért itt felvilágosítást a sexről, mert a szüleivel erről nem lehet beszélni... pedig elég érett, hogy megértse ezt.
2011. máj. 20. 18:31
 7/21 anonim ***** válasza:
Meg szerintem igenis a szülőktől függ,hogy milyen lesz egy gyerek személyisége! Az én szüleim nem hagytak elbirkásodni, pedig apám elhagyott minket, anyám meg leszarja a dolgaimat, elenged bulizni, stb stb. Nekem megtanították a mértéket, ha kérdeztem, elmondtam, ha kértem, adtak,segítettek. (mikor csak tudtak). Ki kell alakítani egy nagyon jó szülő-gyermek kapcsolatot, és nem lesz probléma.
2011. máj. 20. 18:33
 8/21 A kérdező kommentje:

17:24-nek!

"Azt írjátok meg nekem hogy ti ezeket hogy élitek meg SZÜLŐKÉNT és hogy próbáltok e egyáltalán tenni ellene,vagy ez így van rendjén?A még nem szülők véleménye is érdekel hogy ők mit szólnak ezekhez a dolgokhoz!"

Hol látod azt hogy "ja 13 évesek!Ti is írjátok meg nekem a lázadó kis buksitokból kifakadó hülyeséget"?

Meg ne haragudj de látszik hogy még csak 14 éves vagy!:) Én ugyan ezt mondtam az szüleimről mikor én voltam ebben a helyzetben!Elég konzervatívak voltak velem és általában vita is kerekedett abból ha én el akartam menni a csajokkal akárhova!Csak hogy a TE KONZERVATÍV ÉS ÁLSZENT családod felel az összes baromságodért amit csak elkövetsz!Ha egy "ártatlan" délutáni kerti partin a kábszertől meghal az egyik barátod te is elő leszel véve meg a szüleid is!Nem a levegőbe beszélnek anyukádék hidd el mikor óvva intenek egy-egy "baráttól" vagy épp egy bulitól!De tudod biztos pokolra kerülnek majd mert te nem élvezheted 14 évesen az életet és nem örültek hogy "cigizgetsz a haverokkal"!:)Itt most nem a tökéletes minta gyerek beszél mert én is sok hülyeséget megcsináltam,DE NEM 13-14 ÉVESEN!!!!!!!!!!!!!!

Abban viszont igen is igazad van hogy a szülők sokszor nem veszik figyelembe ha a gyerek őszinte és ha kérdése van,nem csak megcsinálni kell tudni hanem fel is kéne nevelni és "normális" példát mutatni neki!

Tudod 17:24,pattoghatsz te most annyit amennyit csak akarsz,majd ha anyuka leszel olvasd ezt vissza és kíváncsi leszek hogy ugyan ez lesz-e a véleményed mint most!:)Mellesleg azt még mellékesen megjegyezném hogy a szülők lehet elb*szták az életüket és azért rajtad csattan mert nem akarják hogy te ugyan azokat a hibákat kövesd el mint ők!.....de mint mondtam....majd 10 év múlva máshogy látod ezt is!:)

2011. máj. 20. 19:39
 9/21 anonim ***** válasza:

Az hogy mit csinálnak nem a szülő "hibája", legfeljebb az hogy hogyan...Mármint arra gondolok, hogy ha bulizni mennek, cigiznek, isznak stb az a "mit csinálnak", de az talán tényleg attól függ hogy milyen ek a szülők, hogy mennyit isznak stb, mit engednek meg egy fiúnak, és hogy tudnak-e erről a szülei. Mert az utóbbihoz nagyon jó szülő-gyerek kapcsolat kell, de szerintem az hogy mennek e bulizni vagy sem az nem függ a szülőtől, sokkal inkább a gyerek természetétől(vagy azt is a szülő befolyásolja?), tehát, hogy mennyire társasági, barátkozós, nagyobbakkal barátkozós, meg ilyenek. Pl. egy visszahúzódó lány nem valószínű, hogy ennyi idősen ilyen buliba fog járni, mert nem hívják, (mert nem barátkozott velük, és nem azért mert béna vagy ilyesmi, bár nyilván annak tartják:S, de mindegy bonyolult megér egy külön kérdést), és nem valószínű hogy jól érezné magát...(pl. én ez a kategória vagyok)

14L

2011. máj. 20. 19:47
 10/21 anonim ***** válasza:
Tiniként ezt úgyis másképp látja az ember. Nagyon sokat változik az ember az évek alatt, és jó esetben egy butuska 14 éves is rájön majd később, hogy milyen hülyeségeket csinált, és nem csak a szüleit fogja hibáztatni, és nem fogja azt mondani egy konzervatívabb családra, hogy gusztustalan. De ehhez még fel kell nőni.
2011. máj. 20. 19:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!